סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

אורקה ו-WIZ הפכו ליוניקורן - עם הכנסות של מיליוני דולרים בלבד

במרץ האחרון גייסה אורקה סקיוריטי הישראלית 210 מיליון דולר בסבב C, לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר; כעת מפרסם מגזין "האינפורשמיישן" האמריקאי כי הכנסותיה של החברה באותה עת עמדו על כ-4 מיליון דולר קצב הכנסות שנתי ARR. לפי המגזין, גם חברת WIZ נהנתה ממכפיל עצום של פי 600 על הכנסותיה בעת הגיוס שביצעה

בחודש מרץ האחרון דיווחה חברת אורקה סקיוריטי הישראלית על כך שגייסה 210 מיליון דולר בסבב C, לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר, כאשר המשקיעה המרכזית בגיוס החדש היתה קרן ההשקעות G קפיטל של גוגל.
עובדה אחת אותה לא חשפה החברה, ונחשפה על ידי מגזין "האינפורשמיישן" האמריקאי: הכנסותיה של אורקה באותה עת עמדו על כ-4 מיליון דולר קצב הכנסות שנתי ARR. שווי כזה, עם קצב הכנסות חד-ספרתי, נותן לחברה הישראלית הצעירה מכפיל בלתי נתפס של פי 300 על ההכנסות. חשוב לציין שאמנם הגיוס נחשף במרץ, אבל נסגר זמן מה לפני כן וכבר כיום קצב ההכנסות של החברה משמעותי הרבה יותר, והכנסותיה גדלות ללא הפסקה.
בשיחה עם כלכליסט, המנכ"ל אבי שועה אינו מכחיש או מאשר את הסיפור. "לא מפרטים בפומבי את הכנסות החברה, שהוכפלו פעמיים תוך מספר חודשים מועט. קרנות רציניות ראו את סיפור ההצלחה ואת הלקוחות שלנו, כמו רוביןהוד ואחרות, ובהתאם עושות את החישובים שלהן. החברה הגיעה להכנסות כאלה עם שני אנשי מכירות בזמן קצר, והמכירות שלנו כיום הרבה יותר משמעותיות. מה שחשוב זה מהן ההכנסות שלנו מול התחרות, וגרף הצמיחה". שועה מוסיף ש"יכולנו לגייס בשווי גבוה יותר עם משקיעים שאינם מעולם הסייבר".
1 צפייה בגלריה
עובדי אורקה סקיוריטי
עובדי אורקה סקיוריטי
עובדי אורקה סקיוריטי
(צילום: Orca Security)
חברה נוספת שנהנתה ממכפיל עצום על הכנסותיה בעת הגיוס היא WIZ, של אסף רפפורט, עמי לוטבק, ינון קוסטיקה ורועי רזניק. על פי הדיווח במגזין, החברה הישראלית שגייסה לפי שווי של 1.7 מיליארד דולר נהנתה ממכפיל עצום של פי 600 על הכנסותיה. החברה אמנם סירבה להגיב בנושא, אבל ציינה שנכון לתאריך הגיוס היא מכרה במשך 4 חודשים בלבד. הבדל חשוב בין החברות הוא שנת ההקמה שלהן: אורקה הוקמה ב-2019, ואילו WIZ ב-2020
על לקוחותיה של אורקה נמנים בין היתר Databricks, Unity, Live Oak Bank, Lemonade, BeyondTrust, ו-among. אורקה הוקמה על ידי שמונה מייסדים, בהם שוע וגיל גרון (CPO). לחברה משרדים בין היתר בישראל, לוס אנג'לס, לונדון ו-וינה, אבל רוב הפיתוח נמצא בישראל.
הטכנולוגיה של WIZ ואורקה ייחודית בכך שאינה צריכה להיתמך בסוכני תוכנה (אייג'נטים) שברוב המכריע של המקרים אינם מוטמעים כראוי בארגונים. המערכת משיגה כיסוי מלא ומהיר בדקות, מכיוון שאף קוד לא פועל בסביבת הענן של הארגון. זאת, בשונה מפתרונות אחרים בשוק שמשיגים כיסוי בתוך כמה שבועות. בנוסף, המערכת אינה מייצרת עומסי עבודה מאחר שהיא מסוגלת לתעדף ולסנן בין אלפי התראות אבטחה שונות, לחשוף את הקריטיות שבהן, תוך מתן תובנות לטיפול.