סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

כלכליסט-טק
אישור תקציב 2021 יזרים להייטק הישראלי 450 מיליון שקל

פרסום ראשון: הכנסת אישרה היום את התקציב לשנה, בעקבותיו צפויה רשות החדשנות לקבל תקציבים שלא הייתה מקבלת בתקציב המשכי. בתקציב ההמשכי קיבלה הרשות עד כה סכום של 1.1 מיליארד שקל בשנה, במקום 1.6 מיליארד שקל

כנסת ישראל אישרה היום (ה') את תקציב 2021 וצפויה לאשר בקרוב את תקציב 2022. בעקבות האישור של תקציב 2021 תקבל רשות החדשנות תקציבים שלא היו מגיעים אליה ללא אישור התקציב, כך נודע לכלכליסט.


במסגרת התקציב ההמשכי היתה זכאית רשות החדשנות לתקציב של 1.1 מיליארד שקל מתוך תקציב שנתי של 1.6 מיליארד שקל. עקב אישור התקציב לשנת 2021 תקבל רשות החדשנות 450 מיליון שקל עוד השנה שיוזרמו לתעשיית החדשנות המקומית.

2 צפייה בגלריה
דרור בין מנכ"ל רשות החדשנות
דרור בין מנכ"ל רשות החדשנות
דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות
(צילום: RAD)

תקציב 2022 יעמוד אף הוא גם על כ-1.6 מיליארד שקל. כזכור בעקבות הקמת הממשלה החדשה האחריות על רשות החדשנות עברה למשרד החדשנות המדע והטכנולוגיה.
במהלך השנים האחרונות בהן פעלה רשות החדשנות תחת תקציבים המשכיים היא נאלצה פעמים רבות לעכב העברה של מענקים לחברות, לדחות פתיחה של תוכניות מימון ולהתמודד עם חוסר יכולת לפתוח תוכניות חדשות אשר אינן חלק מתקציב זה. האישור הצפוי של תקציב 2022 צפוי לתת לרשות יכולת לתכנן בצורה טובה יותר את שנת 2022 מבלי לדאוג למימון המסלולים השונים.
בין המסלולים שעשויים לקבל חיזוק משמעותי ניתן לציין את תחום האקלים שמקבל השנה תשומת לב מירבית של הרשות ושל ממשלת ישראל ויקבל בשנים הבאות. במקביל לתחום אקלים מתכוונת הרשות לכלול בכל הבקשות דרישה לעמידה ביעדי הקיימא של האו"ם - ESG (השקעות אחראיות).

2 צפייה בגלריה
שרת המדע והטכנולוגיה אורית פרקש הכהן
שרת המדע והטכנולוגיה אורית פרקש הכהן
שרת המדע והטכנולוגיה אורית פרקש הכהן
(צילום: אלעד מלכה)

בכנס כלכליסט שהיה בשבוע האחרון אמרה אניה אלדן, ראש תחום ההזנק ברשות החדשנות, שתחום האקלים הוא אחד התחומים החשובים לשנה הקרובה לצד תחום הביו-קונברג'נס וכן תחום המזון והחקלאות. בתחילת השנה התמנה דרור בין לתפקיד מנכ"ל רשות החדשנות.