אפל תובעת את OpenAI: "גנבה סודות מסחריים כדי לפתח חומרה משלה"
ענקית הטכנולוגיה הגישה תביעה פדרלית בקליפורניה וטוענת כי OpenAI השתמשה בקניין הרוחני שלה לצורך פיתוח מוצרי חומרה לצרכנים. התביעה מתמקדת בין היתר בעובדי אפל לשעבר, ובהם בכיר החומרה טאנג טאן, ומגיעה על רקע הידרדרות היחסים בין החברות מאז כניסת OpenAI לשוק החומרה
אפל הגישה אתמול (ו') תביעה נגד OpenAI לבית משפט פדרלי בצפון קליפורניה, בטענה לגניבת סודות מסחריים. לטענת יצרנית האייפון, מעבדת הבינה המלאכותית נטלה את הקניין הרוחני שלה כדי לפתח מוצרי חומרה משלה לצרכנים. "דבר אחד ברור: בכל הדרגים, החל מחברי הצוות הטכני שלה ועד למנהל החומרה הראשי שלה, ובתיאום עם שותפים עסקיים, OpenAI גנבה את הסודות המסחריים והמידע הסודי של אפל", נכתב במסמכי התביעה. לפי הדיווח ב-CNBC, אפל מבקשת מבית המשפט לפסוק לה פיצויים, להוציא צווי מניעה ולהורות ל-OpenAI להפסיק להשתמש בסודות המסחריים שלה.
מדובר במהפך מפתיע ביחסים בין שתי החברות, שב-2024 הכריזו על שותפות מתוקשרת, שבמסגרתה שולב ChatGPT במערכת ההפעלה של האייפון. מנכ"ל OpenAI, סם אלטמן, אף ביקר במטה אפל לרגל ההכרזה. אולם היחסים בין החברות התקררו מאז ש-OpenAI הודיעה בשנה שעברה על כוונתה להיכנס לתחום החומרה, לאחר שרכשה את הסטארט-אפ של מעצב אפל לשעבר ג'וני אייב, IO Products, תמורת 6.4 מיליארד דולר. הגרסה המעודכנת של העוזרת הקולית סירי, שאפל צפויה להשיק בסתיו הקרוב, מבוססת על מודלי הבינה המלאכותית Gemini של גוגל, ולא על הטכנולוגיה של OpenAI. גם IO Products נכללת ברשימת הנתבעים בתביעה.
רוב טענותיה של אפל נוגעות לעובדים לשעבר שלה, שהתראיינו ל-OpenAI או הצטרפו לחברה. אפל טוענת כי ראש תחום החומרה של OpenAI, טאנג טאן (Tang Tan), לשעבר סגן נשיא באפל, הורה לעובדי אפל שהתראיינו ל-OpenAI לשתף סודות מסחריים של אפל כחלק מתהליך הגיוס. טאן נמנה עם הנתבעים בתביעה. "הוא הורה למועמדים לעבודה שעדיין מועסקים באפל להביא 'רכיבים אמיתיים' של אפל לראיונות העבודה שלהם, לצורך מפגשי 'הצג וספר', שבהם הוא וצוותו ב-OpenAI יוכלו להפיק מהם מידע סודי נוסף של אפל", נכתב בתביעה.
עוד טוענת אפל כי OpenAI הדריכה עובדים שעזבו את החברה כיצד לעקוף את נהלי האבטחה בעת עזיבתם. בנוסף נטען כי צ'אנג ליו (Chang Liu), עובד לשעבר של אפל שהצטרף ל-OpenAI, גנב מחשב נייד של אפל. גם ליו נמנה עם הנתבעים בתביעה. אפל מוסיפה כי היא סבורה ש-OpenAI מבקשת מחברות חומרה ליישם טכניקת גימור למתכת שפיתחה אפל, תוך "הטעיית השותף לחשוב שיש להם את אישורה של אפל לעשות זאת". "לאחרונה הצטברו ראיות משמעותיות המצביעות על כך שאנשים המועסקים ב-OpenAI נטלו שלא כדין מידע סודי וחסוי של אפל הנוגע לטכנולוגיות, תהליכים ומוצרים שטרם הושקו", מסר דובר אפל ל-CNBC.
מנגד, דובר OpenAI מסר: "אין לנו כל עניין בסודות המסחריים של חברות אחרות. אנחנו ממשיכים להתמקד בפיתוח טכנולוגיה חדשנית שמעצימה אנשים בכל העולם". OpenAI טרם הודיעה מתי תשיק את מוצרי החומרה שלה או מהם יהיו, אולם אלטמן אמר בנובמבר כי החברה השלימה את פיתוח אבות-הטיפוס הראשונים. אפל לא התייחסה לשאלה האם התביעה תשפיע על השותפות עם OpenAI, הכוללת את שילוב ChatGPT במסגרת Apple Intelligence. ההסתבכות המשפטית המתרחבת מציבה סיכון נוסף בפני OpenAI, בשעה שהיא נערכת לכהנפקה ראשונה לציבור (IPO) היסטורית.
התביעה של אפל הוגשה חודשיים לאחר ש-OpenAI ניצחה במשפט מתוקשר נגד מנכ"ל טסלה ו-SpaceX, אלון מאסק. חבר מושבעים פדרלי קבע כי מאסק, שהיה בין מייסדי OpenAI, המתין זמן רב מדי לפני שהגיש תביעה נגד החברה בטענה שאלטמן, המייסד השותף גרג ברוקמן (Greg Brockman), והחברה הפרו הסכמות שלפיהן תפעל כעמותה ללא מטרות רווח. מאסק הודיע כי יערער על ההחלטה.






























