סגור
ביל גייטס מייסד מיקרוסופט יוני 2019
ביל גייטס. "בחירות בלתי צפויות". (צילום: גטי )

השף הנודע חשף: הביקור המוזר של ביל גייטס במסעדת מישלן

המיליארדר וצוותו סגרו ליומיים את מסעדת ABaC עטורת הפרסים של השף ג'ורדי קרוז בברצלונה; גייטס לא טעם דבר מהארוחה - והסתפק בשתיית דיאט קולה

מטבח מפנק מסמל לעיתים קרובות שפע. פינוקים של עשירים מלווים לעיתים בדמיוננו בתמונות של כבד אווז בסירופ פירותי, קערות שופעות קוויאר בקרח כתוש וסטייק ואגיו מענג. מיליארדרים יכולים להרשות לעצמם את התענוגות הקולינריים האלו, אך חלק מהם ידועים בבחירות תזונתיות מפתיעות. למשל, מנכ"ל אפל המנוח סטיב ג'ובס, דבק בתזונה פירותית. המשקיע האגדי וורן באפט, לעומת זאת, ידוע בהרגלי אכילה לא יומרניים, ולעיתים קרובות הוא נהנה מגלידה, ג'אנק פוד וסודה. אך כשמדובר בהעדפות אכילה תמהוניות בקרב מיליארדרים, השם הבולט הוא ביל גייטס. למרות עושרו העצום, ביל גייטס ידוע בחיבה לפשטות בתזונה שלו, בארוחת הצוהריים הוא חובב צ'יזבורגרים, והרגלי השתייה שלו כוללים הרבה דיאט קולה.
גייטס חישב פעם שהצריכה השנתית שלו של דיאט קולה יוצרת כ-17 ק"ג של פסולת אלומיניום. "כשאני מגיע למשרד, אני בדרך כלל פותח פחית דיאט קולה, ובמשך היום, אני צורך כשלוש או ארבע פחיות", כתב בפוסט בבלוג ב-2014 ב-GatesNotes. אהבתו של המיליארדר למשקה המוגז עולה אפילו על ארוחות המסעדה היוקרתיות ביותר.
השף הספרדי הנודע עטור כוכבי מישלן, ג'ורדי קרוז, העלה לאחרונה זיכרונות ממפגש יוצא דופן עם גייטס. המיליארדר המייסד של חברת מיקרוסופט ערך ביקור בלתי צפוי ב-ABaC, המסעדה עטורת הפרסים של קרוז בברצלונה, והותיר את כולם מבולבלים מהבחירות שלו. בראיון שהתקיים ב-8 בפברואר ב-"Planeta Calleja", תוכנית מקוונת בהנחיית Jesús Calleja, סיפר קרוז על התקרית המוזרה. "ביל גייטס הגיע למסעדה עם כל הפמליה שלו הכוללת 25 שומרי ראש, וביקש לסגור את כל המסעדה רק בשבילו", אמר קרוז. "הכנו עבורו ועבור הצוות שלו את הדברים הטובים ביותר. ואתה יודע מה הוא עשה? הוא הזמין דיאט קולה וחזר למטוס שלו".
לדברי קרוז, גייטס שמר את המסעדה ליומיים שלמים, שבמהלכם נהנתה הפמליה שלו מהתענוגות הקולינריים של ABaC, אך גייטס הסתפק בקולה פשוטה בלבד. תפריט הטעימות של המסעדה עולה 313 דולר, וכולל מנות מרשימות מאוד כמו חמאת אגוזי לוז מוקצפת עם קוויאר, עוף צלוי בלהבה עם תירס, כבד אווז ושומשום שחור ברוטב וקינוח הנקרא גלובוס של סוכריות על מקל עם תותים, שוקולד ופולי טונקה. הסיפור הזה שעשע את קרוז ששיתף אותו לראשונה לפני יותר משבע שנים בתוכנית אחרת. בשחזור האחרון שלו הוא הביע שוב את פליאתו מהבחירה הבלתי צפויה של גייטס.
כשנשאל על ידי Calleja אם גייטס טעם אחת מהמנות, השיב קרוז, "אפס". לא ברור מה הייתה הסיבה לכך שגייטס ויתר על ארוחת כוכבי מישלן במסעדת ABaC האייקונית, אך לקרוז הייתה דעה משלו בעניין: "יש אנשים שיש להם הרבה כסף, והם קצת עייפים מהכל", אמר קרוז. "הם פחות יודעים להעריך דברים".