סגור
מנטו אוכל בוכרי של מסעדת מטעמי בוכרה
אוכל בוכרי של מסעדת מטעמי בוכרה (צילום: אוראל כהן)

בוכרה בלב תל אביב: מזנון רחוב שמחזיר את האוכל למרכז העיר

שי ניסנוב צועק על המבקרים לטעום, מגיש אושפלו שומני וסמסה לוהטת בצלחות חד-פעמיות, ומזכיר לנו שאוכל טוב לא צריך טקסיות – רק טעם. מטעמי בוכרה מביא את המטבח הבוכרי לפינת אלנבי-מקווה ישראל, עם תקווה שהבליינים יבואו גם בשעות הקטנות

בצהרי יום עומד שי ניסנוב הצעיר מאחורי הדלפק של מטעמי בוכרה, ספק מסעדה, ספק מזנון קטן בפינת הרחובות אלנבי ומקווה ישראל בתל אביב, ואשכרה משדל אנשים בקריאות רמות לבוא ולטעום, כמו בשוק. זה קצת מכמיר לב, אבל בעיקר שובה לב. אנשים שכחו שלא חייבים להתייחס בחרדת קודש לאוכל. זה רק אוכל, גם אם הוא מצוין. ואפשר אפילו להגיש אותו בצלחות חד־פעמיות. מזנון.
אוכל בוכרי כבר מזמן אינו זר ואקזוטי לסועד הישראלי. יעיד על כך התור מול חנן מרגילן בשכונת שפירא, שמתפתל לאורך הרחוב כל יום, ונחשב בצדק קונצזוס של איכות חוצה מגזרים. יעיד גם הסניף התל־אביבי של מסעדת סמרקנד, שבגללו כבר לא צריך לנסוע לאור יהודה בשביל לאכול שיפוד רולדה של אנטריקוט מלופף בשומן טלה. ובכל זאת, עד היום היה צריך לנדוד לפחות שכונות המאד דרומיות של תל אביב בשבילו. את זה בדיוק בא לשנות עכשיו ניסנוב, שכבר יש לו מאפייה בוכרית בקריית שלום.
1 צפייה בגלריה
שי ניסנוב ב מטעמי בוכרה עם מנות הסמסה (בימין) ומנטו (בשמאל)
שי ניסנוב ב מטעמי בוכרה עם מנות הסמסה (בימין) ומנטו (בשמאל)
שי ניסנוב ב"מטעמי בוכרה" עם מנות הסמסה (בימין) ומנטו (בשמאל)
(צילום: אוראל כהן)
האוכל של ניסנוב פשוט נהדר. התחלנו בסמסה (שמכונה גם גוז'גיז'ה), משולש בצק שמרים לוהט ממולא בבשר כבש (ואולי בעצם בקר עם שומן כבש, שזה גם בסדר) והמון בצל מאודה. סמסה היא להיט גדול של המטבח הבוכרי ובצדק, קשה להישאר שווה נפש לבורקס הבוכרי הממכר הזה. אוכל רחוב במיטבו.
המשכנו לחמישה כיסוני מנטו ענקיים ממולאים גם הם בבשר ובצל ולא פחות טובים. הם לוו בסלט של עגבניה, מלפפון ובצל אדום. פשוט, אבל כמו שצריך.
את הארוחה סיימנו במנה אדירה של אושפלו, התבשיל הבוכרי המהולל, שעשוי מבשר, אורז, גזר וגרגירי חומוס. יש לזה אינספור גרסאות וזו של מטעמי בוכרה פשוט נפלאה. היא שומנית מאד וזה בדיוק מה שהופך אותה לטובה כל כך. חתיכות הבשר גדולות, כמו גם חתיכות הגזר — לא מגורדות עד דק כמו ביותר מדי מקומות. זו מנה ענקית שמספיקה לארוחה שלמה לשני אנשים בלי שום דבר אחר לפניה או אחריה.
ניסני מתכוון להשאיר את המקום פתוח עד השעות הקטנות של הלילה לטובת הבליינים. אני ממש מקווה שהוא יצליח ושהמיקום הקשוח שבחר לא יפגע בו.
מחירון:
סמסה כבש - 18 שקל
מנטו עם סלט ושתייה - 65 שקל
אושפלו - 60 שקל