סגור
פנאי בר תאילנדי  מולאם Molam קרוקט
קרוקט בשר חזיר מותסס וכבוש באורז ושום. עונג צרוף (צילום: אייל H )

הבר התאילנדי החדש "מולאם" מגיש אוכל מרהיב, חושני וטעים

הבר החדש של האחים גרוס מ"התאילנדית בסמטת סיני" מציע חוויה קולינרית יוצאת דופן עם מנות בהשראת צפון ודרום תאילנד. המסעדה מצטרפת לסצנת האוכל התאילנדי והאסייתי בתל אביב כנקודת אור חדשה ומבורכת

בריאיון שערכתי כאן לפני שבועיים עם אלה שיין, לשעבר בעלת אורנה ואלה, היא אמרה שמטרתן במסעדה לא היתה לחלץ ממך "וואו" של התפעלות אלא "אההה" של עונג. מולאם, הבר התאילנדי החדש של אנשי המסעדה הוותיקה התאילנדית בסמטת סיני, מוציא ממך וואו כמעט בעל כורחו. המקום הקטן והיפהפה הזה, ממש מול המסעדה עצמה ברחבת בית הכנסת הגדול ברחוב אלנבי בתל אביב, הוא מקום נעים ומזמין שמציע אוכל מרהיב, חושני וטעים בצורה קיצונית.
הבעלים, האחים צבי וניב גרוס, מגדירים את מסעדת האם כמסעדה לכל המשפחה והבר החדש הוא ללא ספק מקום לבליינים שמספק אוכל ליד האלכוהול. אבל איזה אוכל. וגם קוקטיילים מבית היוצר של המיקסולוגית המצטיינת מור קורל. הזמנו אפוא קוקטייל מצוין בשם מולאם פאי, שהיה מעין בלאדי מרי פוגש סלט פאפאיה נוזלי, וכוס יין אדום – והתחלנו לאכול.
האוכל בהשראה ממנות מצפון תאילנד ומדרומה ועושה זאת נהדר עם לא מעט חומרי גלם מיוחדים. שני עלי בטל (צמח תאילנדי. כמות התבלינים והירקות המקוריים ממולדתו של האוכל היא מהממת ממש) ועליהם ערימה קטנה של ממרח רליש תמרהינדי ושרימפס היוו פתיחה מרשימה. סלט פאפאיה בלי שום תוספות כמקובל למעט ממרח תבלינים שכלל גם צ'ילי יבש, שום, בוטנים וקפיר ליים, היה מפתיע מאוד ונהדר. טונה אדומה כבושה בשמיר וקראצ'אי — סוג של ג'ינג'ר בר — היה מעין גרבלקס תאילנדי מעולה. טרטר בקר מנתח שייטל עם חלמון ביצת שליו תובל בתבלין נאם פריק לאאב מצפון תאילנד, תמרהינדי ושני סוגי כוסברה והוגש עם קרקר אורז מתובל. גרסה לא שגרתית בעליל ונהדרת למנה מוכרת.
המשכנו עם אחת המנות הכי טעימות (וממש קשה לבחור): קרוקט של בשר חזיר מותסס וכבוש באורז ושום. הוא הוגש עם שורש כוסברה, ג'ינג'ר טרי וכוסברה וייטנאמית. קרוקטים הם עונג צרוף, וזה היה אחד הטובים שבהם.
נקניקיית בקר מצפון תאילנד הוגשה עם רליש נאם פריק נום — מעין סלט/ממרח של פלפלים ירוקים חריפים צלויים עם שאלוט ושום והיתה אחת הנקניקיות הכי טעימות שאכלתי מימיי. נקניקייה טובה היא עניין נדיר במקומותינו, ולכן כל כך מפתיע לפגוש אחת כזו דווקא במסעדה תאילנדית על אף שתאילנד ידועה בנקניקיותיה הפיקנטיות והמעולות.
שני דגי בקלה מטוגנים הוגשו עם רוטב ירוק מופלא ופירורי לחם והיו לא פחות מופלאים, וסלט דג מטוגן מדרום תאילנד הוגש עם מחית צ'ילי נהדרת, אשכולית אדומה, מנגו בוסר וקוביות ליים בין שאר אינספור המרכיבים שיצרו עוד מנה לפנתיאון. זה אוכל שאוכלים בידיים, מתלכלכים ומשחררים גם "וואו" וגם "אהההה". קינחנו בגלידת תמרהינדי עם נקטרינה צלויה. גם אם זו המצאה של השף גיא בן דוד, כמו שאר המנות שמשחקות על המגרש שבין המסורתי לאישי, מדובר בהברקה של ממש. מולאם היא לא רק מצטרפת חדשה ומבורכת לסצנת האוכל התאילנדי והאסייתי בתל אביב ובארץ – מדובר במסעדה יוצאת דופן גם אם היא קוראת לעצמה בר. אל תחמיצו אותה.
מולאם, הר סיני 2, תל אביב
***

לפני הטיפ

קוקטייל — 58 שקל
יין אדום — 54
עלי בטל — 36
סלט פאפאיה — 32
קרוקט — 56
טרטר בקר — 54
טונה כבושה — 52
סלט דג — 73
דג מטוגן — 78
נקניקייה — 58
קינוח — 36