סגור
פנאי יקב לוינסון
אירוח ביקב לוינסון. לא כשר ולכן פתוח גם בסופי שבוע

היקב שיספק לכם דרינק מפתיע בפתח תקווה

יקב לוינסון המצוין עבר למשכן חדש ויפהפה בצומת סגולה, לא רחוק מהרכבת הקלה, ומציע יינות קלילים ועדינים לצד פלטות נקניקים וגבינות משובחות

יקב לוינסון הוא אחד מטובי יקבי הבוטיק בישראל. סיפורו ממחיש את המהפך שעברה סצנת היקבים בישראל מאז הקורונה. במהלך המגפה עברה צריכת היין בישראל מהפכה של ממש, הדור הצעיר עבר ליין וגם המבוגר חזר אליו. עוד ועוד יקבים מציעים אירוח עם או בלי פלטות גבינות, מוזיקה חיה או כל רעיון מקורי אחר. המגמה הזאת נמשכת ויעידו עליה סופי השבוע העמוסים ביקבים כמו עגור, ספרה, אמפורה ואחרים.
יקב לוינסון בגלגולו הנוכחי היה שובה את לבי גם אם היה ממוקם בלב כרמים בגליל. ההאנגר המסחרי הגדול בפתח תקווה הפך לאחד מחללי האירוח היפים והמפנקים ביותר. עידו לוינסון הוא מהבכירים והעסוקים ביינני ישראל. הוא היה היינן הראשי של רקנאטי, ולפני כמה שנים עבר ליקבי סגל־ברקן, היקב הגדול בישראל, שם הוא הבוס הגדול של יינני היקב. במקביל, הקים את היקב שלו שהפך לבבת עינם של חובבי היין בארץ. "גראז' דה פאפא", שמה של סדרת היינות המרכזית של יקב לוינסון, מעידה יותר מכל על אופיו, וקרויה על שם המקום שבו יצר עידו את יינותיו במשך 12 השנים הראשונות של היקב בן ה־17 — במוסך בביתו של אביו בהוד השרון.
לפני חמש שנים העבירו לוינסון ואביו אמנון, יחד עם סטס פלדביין, יד ימינו של עידו, את היקב לאזור התעשייה סגולה, כדי להגדיל את היקפי הייצור מ־12 אלף בקבוקים ל־40 אלף בשנה. לפני כחודש התפנה אולם האירועים הצמוד לסניף פתח תקווה של רשת נונו־מימי המצליחה (שדובב, אחיו של עידו, הוא אחד מבעליה). אנשי היקב מיהרו לנצל את ההזדמנות וייסדו את המקום החדש בהשקעה של 3 מיליון שקל.
חלקו המרכזי של המתחם מוקדש לייצור יין. חלל הכניסה היפהפה הפך לסלון מרוהט בטוב טעם עם קיר ענק ועליו תמונות, צנצנות מלאות באדמה מכרמי היקב ועוד פריטים המיטיבים להסביר את תהליך הייצור. ירדן, אחותו של עידו שאירחה אותנו, תשמח לקחת כל אורח לסיור מרתק, והצוות שולט ביד רמה בכל מה שחשוב לדעת לגבי היינות, ומגיש אוכל ממסעדת נונו הצמודה או פלטות גבינות ונקניקים משובחות. הנקניקים שטעמנו כללו פרושוטו (מקומי), קורנדביף וסלמי מעולים. הוסיפו לכך את הגבינות הלא פחות טובות, פלוס חמאת זעפרן ממכרת, לחם, ירקות וזיתים, ותקבלו קלף מנצח ליד היין. ועכשיו לשוס האמיתי: מכיוון שיקב לוינסון אינו כשר, אין לו מגבלת פתיחה בסופי שבוע, ולכן הוא פתוח שבעה ימים (23-11) ואם כל זה לא מספיק, תחנת הרכבת הקלה החדשה נמצאת במרחק הליכה של חמש דקות. בקיצור, אין צורך בנהג תורן.
יקב לוינסון, בזל 16, פתח תקווה.

יינות יקב לוינסון

גראז' דה פאפא רוזה 2022: רוזה בהיר וקליל העשוי 100% ענבי קלדוק, זן נידח יחסית, הכלאה של ענבי מלבק וגרנאש. יין צעיר ומרענן עם ניחוחות מדליקים של תות ומינרליות טובה. תענוג קיצי מושלם. 120 שקל
גראז' דה פאפא לבן 2022: 100% ענבי שרדונה שגם שונאים מושבעים של שרדונה מיושן בעץ יאהבו. היישון בחביות לא חדשות וגדולות, בתוספת הכישרון הייחודי והמאופק של לוינסון, עושים את שלהם. מדובר ביין אלגנטי להפליא בטעם וריח עדינים ומרגשים ממש. 150 שקל
גראז' דה פאפא אדום 2021: בלנד של סירה ופטיט סירה, עם 14% אלכוהול שאינם מורגשים. יין שנהנה מקירור קל והוא עדין, מאופק, מורכב ובעיקר טעים. מטובי היינות האדומים של ישראל, לא פחות. 165 שקל