$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

בירם ודויטש רוכשים מתקנים סולאריים ב־170 מיליון שקל

קרן התשתיות קיסטון, שמתכוונת להנפיק בת"א במהלך 2021, רוכשת מקרן הליוס 250 מערכות פוטו־וולטאיות בהספק כולל של 31 מגה־ואט. מנכ"ל הקרן נבות בר: "זו ההשקעה הראשונה שלנו בתחום האנרגיות המתחדשות, ולפי המתוכנן לא האחרונה"

גולן חזני 07:1707.03.21

קרן התשתיות קיסטון וקרן ההשקעות הליוס חתמו בסוף השבוע על מזכר הבנות לעסקה שבה תרכוש קיסטון 250 מערכות פוטו־וולטאיות בהספק כולל של 31 מגה־ואט, הגדולות שבהן באשלים, תלמים עברונה ורמון. קיסטון, שהוקמה על ידי היו"ר רוני בירם, גיל דויטש והמנכ"ל נבות בר אמורה להנפיק בבורסה במהלך 2021. הליוס, שמנוהלת על ידי נמרוד גור וארז גיסין, רכשה 5 מהמתקנים הפוטו־וולטאיים שבעסקה ב־2015 תמורת 38 מיליון שקל מידי סאנפלאואר, חברת אנרגיה המתחדשת שבשליטת (44.5%) דויטש ובירם, שכיום פעילה בתחום בפולין ובתחום הנדל"ן המניב בארץ.

 

 

 

 

מימין: גיל דויטש, רוני בירם ונבות בר. השוויים בענף מצויים בשיא מימין: גיל דויטש, רוני בירם ונבות בר. השוויים בענף מצויים בשיא צילום: שי שברו

 

תחום האנרגיה המתחדשת מהווה את עיקר הפעילות של הליוס שמנהלת בישראל ובאירופה השקעות של יותר מ־2 מיליארד שקל ו־600 מגה־ואט בפרויקטים בתחומי האנרגיה הסולארית ואנרגיית הרוח, ביוגז, ביומס (המרת אשפה לאנרגיה) וכן טעינה של רכבים חשמליים תחום שאליו נכנסה לאחרונה בשותפות עם אפקון שבשליטת משפחת שמלצר. המשקיעים בקרן הליוס, בהם מוסדיים ומשקיעים פרטיים ישראלים, יוכלו לקבל לפי בחירתם את התמורה עבור העסקה במזומן או באמצעות הקצאת מניות של קיסטון.

 

"העסקה הינה ההשקעה הראשונה שלנו בתחום האנרגיות המתחדשות, ולפי המתוכנן - לא האחרונה", אמר בר, מנכ"ל קיסטון שבתפקידו הקודם כיהן כמנכ"ל חברת שיכון ובינוי שבעצמה מקדמת את הנפקת נכסי האנרגיה המתחדשת שלה במאי, לפי שווי של קרוב ל־5 מיליארד שקל, הנפקה שתתבצע בכפוף למצב בשווקים. "אני מאמין שרכישת אגד נכסים מניבים מסוג זה וצירופו לפורטפוליו ההשקעות של הקרן, שנבחר בקפידה מרובה, יניב למשקיעים תשואה לאורך שנים רבות", אמר בר.

 

קיסטון שהוקמה ב־2019 במודל של קרן ריט לתשתיות - שאמורה לחלק למשקיעים דיבידנדים של 90% מהכנסתה החייבת במס - מתמקדת בהשקעות שלה ב־4 תחומים: מתקני מים, שפכים ופסולת; תשתיות בתחום האנרגיה, החשמל והדלקים; תשתיות תחבורה, גשרים, נמלי ים ואוויר והסעות המונים, ופרויקטי תשתית PPP, המוקמים בשיתוף פעולה בין המדינה למגזר הפרטי. הקרן גייסה עד כה 800 מיליון שקל בשני סבבים, בעיקר ממשק ממוסדיים, והשקיעה תוך פחות משנתיים 650 מיליון שקל בנכסי תשתיות מניבים, בהם חברות המפעיל של כביש 6 ומנהרות הכרמל, מתקן התפלת המים באשקלון, תחנת הכוח רמת חובב ורכישת נתח בפרויקט גלובלי להנחת סיב אופטי בין־יבשתי.

 

הכניסה של קיסטון לתחום האנרגיה המתחדשת נעשית כשהשוויים בענף מצויים בשיא, וחברות כמו אנלייט, אנרג'קס, נופר ודוראל נסחרות בשוויים של 6-2 מיליארד שקל. לאחרונה ניהלה קיסטון מגעים לרכישת 20% מחברת האנרגיה המתחדשת סינרג'י לפי שווי של 500 מיליון שקל, עסקה שלא הבשילה בשל מחלוקת על השווי. סינרג'י שואפת להנפיק לפי שווי של 800 מיליון שקל ומקדמת הנפקה זו בחודשים הקרובים. בראיון שהעניק בר בינואר הוא אמר ש"קשה לסגור את הפער בין הציפיות של בעלי חברות אנרגיה מתחדשת למשקיע שמסתכל על הנתונים הבסיסיים שלהן, כמו תזרימי מזומנים, השווי האמיתי של נכסיהן ויכולת מימוש החלומות".

x