$
בורסת ת"א

אמיר גלאור: מכל 1,000 פגישות בין ישראלים וסינים - עסקה אחת מבשילה

יו"ר Innonation ושותף מנהל של קרן Infinity טוען כי למלחמת הסחר בין סין לארה"ב תוצאה ידועה מראש - ולישראל אין השפעה ממשית עליה. "זהו תהליך בלתי נמנע של היפרדות הדרגתית, למעין שתי מערכות הפעלה המבוססות על שיטות וסטנדרטים שונים, קודים שונים ובריתות שונות"

גולן חזני 21:4525.06.19

השבוע אמורים נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג, להיפגש במסגרת ועידת ה-G-20. לפגישה תהיינה השלכות על מלחמת הסחר שהתפתחה בחודשים האחרונים בין המדינות.

 

מנקודת מבט ישראלית עולה השאלה כיצד תשפיע המלחמה הזו על יחסי המסחר בין ישראל וארה"ב, אבל גם בין ישראל וסין.

 

אמיר גלאור אמיר גלאור צילום: עמית שעל

 

לדברי אמיר גלאור, יושב ראש Innonation ושותף מנהל של קרן Infinity, זהו נושא שתוצאתו ידועה מראש - ואין לישראל השפעה ממשית עליו. גלאור חי בסין 20 שנה, והקרן שלו משקיעה הן בחברות סיניות והן בחברות ישראליות - כך שהוא מכיר מקרוב מאוד את מערכת היחסים הכלכליים בין המדינות.

 

"מלחמת הסחר היא תהליך בלתי נמנע של היפרדות הדרגתית, למעין שתי מערכות הפעלה המבוססות על שיטות וסטנדרטים שונים, קודים שונים ובריתות שונות, כאשר יש מעט חפיפה ביניהן - אחת אמריקאית ואחת סינית", אמר גלאור ל"כלכליסט". "שתי המעצמות הללו יהיו המנצחות ויתחזקו מהקרב, בעוד אירופה, רוסיה, חלק מהמדינות האסייתיות והדרום אמריקאיות יהיו המפסידות, ויאבדו מיתרונן התחרותי אל מול גופי העל שיתאמצו להתחזק בכל דרך".

 

לגבי מקומה של ישראל אומר גלאור כי "ישראל נמצאת במקום רגיש המכריח חלק מהתעשיות והמנהיגים בה לבחור צד, אך גם מאפשר לחלק מהתעשיות ליהנות משני העולמות: תחומי הרפואה, החקלאות, המזון, החינוך ופתרונות תעשייתיים, תחומים שבהן ניתן להיווכח בעליה משמעותית בהדדיות בין ישראל וסין, על חשבון זו של ארה"ב. המלחמה החשובה, האתגר האמיתי בקשר עם סין, הינו חוסר יעילות משווע בתהליך העסקי אל מול גופים סינים וחוסר השקיפות וההבנה המאפיין אותו".

 

מה צריכה להיות המטרה המרכזית ביחסים העסקיים בין חברות ישראליות וסיניות?

"המטרה העיקרית של האקו-סיסטם צריכה להיות מלחמת יעילות. הסטטיסטיקה של 8,500 מפגשי עבר שהולידו עסקאות ב-2 מיליארד דולר מראה כי היחס מפגש/עסקה סופית בשיטות המסורתיות, המובלות על ידי גופי ממשל שונים ומשלחות עסקיות, הינה 1:1000. כלומר, על כל אלף פגישות יש עסקה מלאה אחת שמבשילה, לא כולל מסחר. זהו עקב האכילס האמיתי של הקשרים עם סין, שגורם לבזבוז משאבים לאומיים. ניתוח הנתונים מוועידות ועסקאות קודמות וניתוח התוכניות הממשלתיות ישראליות-סיניות מצביעות על כך שחוסר התאמת ציפיות הוא הגורם האחראי על מעל ל-50% מפגישות הסרק; הגורם המשני הינו קושי בשמירת קשר עם הגורמים הסינים לאחר העניין הראשוני".

 

בחודש הבא תתקיים במקביל בתל אביב ובחמש ערים בסין הוועידה החמישית של ישראל-סין (innovation). במוקד הוועידה יעמוד נושא שיפור היחס מפגש/עסקה סופית, על ידי שילוב מערכת בינה מלאכותית היוצרת מפגשים מכוונים מקדימים. זהו ניסיון דרמטי להמשיך ולשפר את היחס, מיחס של 1:100 בועידות הקודמות עד כדי 1:10 בשבוע סין.

 

המערכת שפותחה בשנתיים האחרונות תאפשר מיון שותפים ופעולות נוספות, באמצעות נתונים על מעל למיליון חברות. המערכת לומדת את מגמות העסקאות ואת הפידבק של המשתמש, וממליצה עם מי להיפגש. בוועידה צפויות כאלף פגישות מקוונות עם חברות ומשקיעים סינים, עם המשך של תהליך פנים אל פנים ב-5 ערים בסין.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x