$
בורסת ת"א

הוארך היתר השליטה של אליהו בבנק אגוד - על רקע העסקה למיזוג עם מזרחי טפחות

אליהו מחויב למכור את מניותיו באגוד מאחר שהוא בעל השליטה במגדל; זו הארכה השלישית שמעניק לו בנק ישראל

רעות שפיגלמן 21:1708.10.17

נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג, האריכה ערב החג את היתר השליטה של שלמה אליהו בבנק אגוד (27.1%) ללא מועד סיום ספציפי. זאת על רקע המגעים למיזוג אגוד אל תוך מזרחי טפחות, ורצונו של בנק ישראל לספק קרקע נוחה לקיומה של העסקה.

 

אליהו נדרש לממש אחזקותיו באגוד משום שרכש לפני כמה שנים חלק מחברת הביטוח מגדל - לפי החוק, לא ניתן להחזיק בשליטה על תאגיד בנקאי וחברת ביטוח בו זמנית.

 

מדובר בארכה השלישית במספר שמקבל אליהו, הבעלים של קבוצת הביטוח מגדל (68.5%). הארכה הקודמת ניתנה לו באוקטובר 2016, כשנה אחרי הארכה הראשונה.

 

במידה שלא היתה ניתנת ארכה נוספת לאליהו, הרי שהיה על הנאמנים (אמיר ברנע ובועז אוקון) להתחיל לממש את אחזקותיו באגוד בכמה מנות, כרבע מהמניות בכל פעם החל מסוף החודש. המשמעות של מכירה כזו היא הקטנת חלקו של גרעין השליטה בבנק. במצב כזה, כדי לרכוש את מלוא מניות אגוד, יהיה על מזרחי טפחות לרכוש את מניות הציבור בהצעת רכש, ואפשרות זו פחות פשוטה לעומת רכישת מניות גורפת של קבוצת גרעין השליטה.

 

שלמה אליהו שלמה אליהו צילום: עמית שעל

הציבור (כולל הגופים המוסדיים) מחזיק בכ-25% ממניות אגוד, וגרעין השליטה - בכ-75%. חלקו של אליהו בגרעין השליטה עומד על 27.1%, משפחת לנדאו מחזיקה ב-24.7%, ויורשיו של דוד לובינסקי (משפחת מנור וד"ר יעל אלמוג זכאי) - ב-22.9%.

 

השווי של אגוד בעסקת המיזוג, אם תתקיים, יהיה 1.4-1.5 מיליארד שקל (60% מההון העצמי שעומד על כ-2.45 מיליארד שקל); כלומר, שווי המניות של אליהו בבנק עומד על כ-400 מיליון שקל.

 

הארכה כפופה לדיווח תקופתי מצד הנאמנים ביחס להתפתחויות במגעים בעסקה. במידה שבנק ישראל יחליט כי המגעים לא מסתמנים לידי הבשלה או מכל סיבה אחרת, באפשרותו לבטל את ההארכה ולהורות על תחילת מימוש מניות אליהו בפעימות.

 

באוגוסט האחרון אמרה המפקחת על הבנקים, חדוה בר, בראיון לבלומברג, כי תתמוך בעסקה משום "שתחזק את התחרות בסקטור הפיננסי בישראל". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x