$
חדשות טכנולוגיה

רובוטים, גיימינג ומשלוחים: הסטארט-אפים ששווים למעלה ממיליארד דולר

אובר שמוערכת ב-68 מיליארד דולר מובילה עדיין את רשימת חדי הקרן, אבל בין המצטרפות החדשות לרשימה יש כמה חברות מעניינות שכדאי לשים אליהן לב

נמרוד צוק 15:2113.10.16

במהלך הרבעון השלישי של השנה נוספו לרשימת חברות חדי-הקרן של CNN וחברת המחקר CBInsights 11 סטארט-אפים חדשים, שקיבלו הערכת שווי של מיליארד דולר או יותר במהלך גיוסי הון שבוצעו בין תחילת יולי לסוף ספטמבר.

 

בראש הרשימה אפשר למצוא שמות מוכרים כמו אובר (68 מיליארד דולר), שיאומי (46 מיליארד דולר), חברת אפליקציית המוניות הסינית דידישאקסינג (33.8 מיליארד דולר) או Airbnb, ששוויה מוערך כעת ב-30 מיליארד דולר. גם סנאפצ'ט נמצאת בעשירייה הפותחת, במקום השביעי עם הערכת שווי של 18 מיליארד דולר, ומי שסוגרת אותה היא WeWork, שהגיעה במרץ לשווי של 16 מיליארד דולר.

 

אובר. עדיין בראש אובר. עדיין בראש צילום:רויטרס

 

שתי החברות הישראליות היחידות שחברות במועדון (מאז מ-2015) הן IronSource, שמייצרת כלי מונטיזציה, הפצה ואנליטיקה עבור מפתחי אפליקציות, ספקיות תקשורת, יצרני חומרה ומפרסמים, ומוערכת כיום במיליארד וחצי דולר; ואינפינדאט, שמייצרת מערכות אחסון נתונים ארגוניות שאמורות לספק שרידות גבוהה על בסיס חומרה זולה, ומוערכת ב-1.2 מיליארד דולר.

 

המצטרפות החדשות לרשימת חדי הקרן מגיעות מעמק הסיליקון, סין, הודו, בריטניה ואינדונזיה, והן עוסקות בתחומים מגוונים הנעים ממסחר אלקטרוני, פינטק, רובוטיקה ועד משחקים וטכנולוגיות לענף הרכב. אלו הן שלוש המעניינות ביותר לדעתנו:

 

Unity

החברה מספקת מנועים גרפיים וכלי פיתוח למשחקים על גבי פלטפורמות שונות, ממובייל ועד סוני פלייסטיישן. מציעה למפתחים שירותים נלווים כגון מערכת פרסום, כלי אנליטיקה, פלטפורמה למשחקים מרובי משתתפים ומערכת לפיתוח משחקים בענן. בין הכותרים שמתבססים עליה אפשר למצוא שמות כמו אנגריבירדס, טמפל ראן ו-Deus Ex, לצד עשרות משחקים מוכרים פחות. המשחק שהביא אותה לכותרות בחודשים האחרונים היה פוקימון גו, שהצלחתו המטאורית התרחשה במקביל לסבב הגיוס האחרון של יוניטי שהביא אותה לשווי של מיליארד וחצי דולר. בין משקיעי החברה אפשר למצוא את קרן סקויה קפיטל ו-iGlobe.

 

 איור: unity3d.com

 

UBTech

חברת רובוטיקה סינית שמתמחה ברובוטים ביתיים ובקיטים לימודיים להרכבה עצמית. מוצר הדגל שלה הוא משפחת רובוטי "אלפא", רובוטים קטנים דמויי-אדם שמיועדים לשימוש ביתי ומציעים יכולות כמו שיחה, תזכורות, שליטה קולית בטלפון, שירה וריקוד. האלפא 2 האחרון גייס בסוף השנה שעבר 1.4 מיליון דולר ממשתמשי אינדיגוגו. במקביל היא מציעה את סדרת רובוטי "ג'ימו" הלימודיים, שמורכבים מאבנים דמויי לגו וניתנים להרכבה בתצורות שונות. היא מוערכת כיום במיליארד דולר, לאחר השקעות בהיקף של 120 מיליון דולר מגופים כמו CDH השקעות ו-CITIC.

 

 

Deliveroo

הסטארט-אפ הבריטי השישי בלבד שמצטרף לרשימה הוא אפליקציה לונדונית שרוצה להיות האובר של משלוחי המזון (אובר עצמה, כדאי לציין, הופכת בחודשים האחרונים לאחת המתחרות הגדולות בתחום). השירות מציע הזמנת משלוחי מזון ממסעדות מקומיות לבית או למשרד, דרך אפליקציה או אתר אינטרנט, כאשר החברה מבטיחה שהמשלוח יגיע למזמין דרך 32 דקות או פחות, ומקפידה על מבחר מצומצם של מסעדות ברמה גבוהה מהממוצע, כמו פיצות או המבורגר בוטיק. השירות פועל בשלב זה ב-84 ערים ביעדים כמו בריטניה, צרפת, גרמניה, ספרד ואוסטרליה וזכה עד כה לכמיליון הורדות. בדומה למודל של אובר גם היא מתבססת על רשת של שליחי קטנוע עצמאיים ומבצעת מהלכים לא שגרתיים כמו הקמת מטבחים ייעודיים המתפקדים כשלוחות של המסעדות שעובדות איתה בערי שדה קטנות. היא גייסה עד כה כ-474 מיליון דולר, מוערכת במיליארד דולר, ובין המשקיעות שלה מצויות גם הקרנות אקסל ואינדקס.

 

מסעדות נבחרות בלבד מסעדות נבחרות בלבד

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x