סגור
כנס הצמיחה 2025 - חן גולן
(צילום: דנה קופל, צילום ושידור: Streame)
כנס הצמיחה

"כל שנה אנחנו מביאים לשוק 2–3 מוצרים חדשים – הם ה־Game Changer שלנו"

יו"ר נקסטויז'ן חן גולן אמר את הדברים בכנס הצמיחה של כלכליסט בשיתוף בנק מזרחי טפחות. לדבריו, "אנחנו לא חברה של פרויקטים – אנחנו מפתחים מוצרי מדף שמוכרים ללקוחות בכל העולם"

נקטסויז'ן מפתחת, מייצרת ומשווקת פתרונות צילום לרכבים יבשתיים, כלים אוויריים וימיים קטנים. החברה נוסדה ב-2009 כחברת מו"פ ומפתחת הכל בתוך החברה. "אנחנו לא חברה של פרויקטים, אנחנו מנסים לחשוב מה הצרכים של השוק ואיך מפתחים מוצרי מדף ומוכרים אותם ללקוחות", אמר יו"ר החברה חן גולן.
נקסטויז'ן גייסה מיליון וחצי דולר עד להנפקה בתל אביב ביוני 2021, כדי להתרחב לשוק האמריקאי. "אנחנו חושבים כל הזמן כחברת צמיחה. בחמש שנים האחרונות החברה צמחה כל שנה במכירות ב-70% עד 120% צמיחה. ב-2024 היו לנו מכירות של 115 מיליון דולר והיעד ל-2026 הוא להגיע ל-160 מיליון דולר, זה משקף צמיחה של 40%".
לחברה יש 115 עובדים והם ממשיכים לגייס ולצמוח לפי הדנ"א שלהם בצורה איטית ומבוקרת. אז מה עושה את המוצרים של נקסטויז'ן לאטרקטיביים בשוק?
"היחס בין הגודל והמשקל של המוצרים שלנו לבין הביצועים שהם מהטובים בעולם וגם במחיר זול יותר. בתקופה האחרונה נוסף גם נושא האמינות הגבוהה. חברה שמייצאת כל חודש בין 800-1,000 מערכות לעולם חייבת לשמור על אמינות גבוהה".
גולן דיבר גם על זמני האספקה הקצרים. "כשיש רעיון או טכנולוגיה חדשה אנחנו מחליטים לעשות מוצר חדש ואז בתקופה של בין 6-12 חודשים אנחנו מוציאים אותו לשוק. מי שמכיר את שוק החומרה והתוכנה יודע שאלה זמנים קצרים. בנוסף פיתחנו אקוסיסטם. הלקוחות שלנו הם יצרני הכלים לא לקוחות הקצה. לקוח יכול להשתמש בכל המוצרים של החברה באינטגרציה מהירה וזולה והערך שהוא מקבל מהמוצרים שלנו מאוד גבוה".
גולן דיבר על סודות ההצלחה של החברה. "אנחנו מאמינים בחברה רזה ואיכותית. זה כולל הנהלה טכנולוגית חזקה, גיוס עובדים איכותיים ומתן חופש פעולה גדול. זמני האספקה מאוד קצרים, בטח במציאות הנוכחית. אם 12 שבועות הוא זמן אספקה נורמלי, הנהלת נקסטויז'ן שמה לה יעד לרדת ל-5 שבועות ועבור לקוחות קטנים אנחנו דואגים גם לזמן קצר יותר".
בנקסטויז'ן משתדלים לחשוב על הזמן מחוץ לקופסה. "מנסים לחשוב ולהבין איך אפשר לפתור בעיות טכנולוגיות ומבצעיות בצורה אחרת ולכן מנסים להביא את היצירתיות שפיתחנו כדי לייצר דברים בצורה מהירה ומחדירים כל הזמן טכנולוגיות חדשות לחברה. מנסים להבין מה המצוקות שהלקוחות מתמודדים איתן ביום יום ומפתחים מוצרים שיפתרו להם את הבעיות. יש המון תוכנה שאנחנו מפתחים בחברה ומצליחים לחדש את המוצרים ולשמור אותם רלוונטיים לשוק".
גולן דיבר גם על התייעלות בקו היצור ועל פיתוח יכולות יצור וגם על הדנא של החברה "נקסטויז'ן מביאה לשוק כל שנה 2-3 מוצרים חדשים והם יהיו game changer לשוק וזה מה שמביא את המכירות. ויש גם אתגרים משמעותיים, בהם להמשיך את הצמיחה של החברה ואנחנו עושים את זה בשלוש דרכים: המשך מכירה של מוצרים קיימים, הרחבת האונה של העיסוק שלנו ו-m&a שמגיע למימדים גדולים. חייבים להרחיב את הפעילות או על ידי רכישת טכנולוגיה שתשתלב במוצרים או על ידי קניה של חברה שצריכה להיות עם מכירות וצמיחה ורווחים מתאימים".
גולן דיבר גם על שרשרת אספקה יציבה ועל מנועי צמיחה. "כולם חושבים שאנחנו קיימים רק לשוק הביטחוני. כמובן שתצמיחה בשוק הבטחוני מאיצה תהליכים, אבל אנחנו גם בשווקים אחרים כמו אבטחה. כולם מסתכלים על איך תתנהל המלחמה הבאה - מזלטים ורחפנים, זה השוק שלנו ונמשיך לפתח מוצרים חדשים ונחפש את החברה הנכונה כדי שנוכל לרכוש אותה ויחד איתה להמשיך לתמוך את הצמיחה של נקסטויז'ן".