סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

מה גרם לתאגיד השידור הקנדי להפסיק את השימוש בטוויטר?

אלון מאסק תייג את CBC כממומן ממשלתית. בתגובה הפסיקו בתאגיד את השימוש בפלטפורמה ומסרו: "לממשלה אין כל מעורבות בעיתונאות שלנו. איננו יכולים להמשיך להעלות חדשות לטוויטר בזמן שהרושם השגוי של מעורבות ממשלתית בעבודתנו נותר על כנו". זה לא נגמר שם

בעלי טוויטר אלון מאסק שינה את התגית של תאגיד השידור הקנדי (CBC) ל"מדיה ממומנת ב-69% על ידי הממשלה". CBC עצר את השימוש בפלטפורמה אתמול לאחר שתויג כממומן ממשלתית, מונח של טוויטר שמשמעותו רמה כלשהי של מעורבות ממשלתית בתוכן החדשותי. בעקבות זאת שינה מאסק את התגית ל-70% מימון ממשלתי, מספר שמשקף את העובדה שהרשת קיבלה 1.24 מיליארד דולר במימון ממשלתי בשנה שעברה, והכניסה בעצמה 651 מיליון דולר, בין היתר מפרסומות.
דובר CBC לאון מאר כתב במייל: "זוהי אינה תגובה רצינית. העצמאות העיתונאית אינה משחק". לדבריו "העניין האמיתי" הוא ש"ההגדרה 'תקשורת ממומנת ממשלתית' של טוויטר מרמזת על התערבות הממשלה בתכנים ועריכה". עורך החדשות הראשי של CBC, ברודי פנלון, כתב בבלוג היום שבעוד "CBC/ רדיו קנדה ממומנים ציבורית באמצעות תקציב פרלמנטרי שעליו הצביעו כל חברי הפרלמנט, לממשלה אין כל מעורבות בתוכן או בעיתונאות שלנו. איננו יכולים להמשיך להעלות חדשות ומידע מבוסס עובדות לטוויטר, או לתקשר באמצעותה, בזמן שהרושם השגוי של מעורבות ממשלתית בעבודתנו נותר על כנו".
לאחר שחשבון T(w)itter Daily News פרסם את המספרים, ו-CBC הגיבה בציוץ לפיו המימון הממשלתי מכסה רק חלק מהוצאותיה, מאסק הגיב: "רק מנסים להיות מדויקים. האם הם יהיו בסדר אם נאמר שהם רק 70% ממומנים על ידי הממשלה?" או אז הוא שינה את התגית ל"ממומן ב-70% על ידי הממשלה", וצייץ: "החשש שלהם נענה". משתמש אחר הציע שמאסק ישנה את התגית ל-69% כדי "לתת להם ליהנות מהספק". "רעיון טוב, נדיבות היא תמיד מהלך טוב. שיהיה 69%!" מאסק צייץ, ושוב שינה את התגית.



המהלכים האלה אירעו לאחר שבשבוע שעבר ביקש מנהיג השמרנים בקנדה פייר פואליברה ממאסק להצמיד את התגית המדוברת ל-CBC. אתמול האשימו ראש הממשלה ג'סטין טרודו ומנהיג מפלגת הדמוקרטים החדשים ג'גמיט סינג את פואליברה בפנייה למיליארדר האמריקאי כדי שיתקוף את CBC. טוויטר תייגה עם את BBC ואת רשת NPR האמריקאית כממומנות ממשלתית. BBC התנגדה למהלך, ומאסק שינה בשל כך את התגית ל"ממומנת ציבורית", בעוד NPR החליטה לנטוש את הפלטפורמה.