במחאה על המלחמה בעזה: רשת Lush סגרה ליום את החנויות בבריטניה
רשת הקוסמטיקה הבריטית סגרה ביום רביעי את כל הסניפים, המפעלים והאתר שלה בממלכה, לאות סולידריות עם עזה. לפי המנכ"ל, ההפסד מוערך ב-300 אלף פאונד. החברה קראה לממשלה הבריטית להפסיק למכור נשק לישראל ולפעול לעצירת המלחמה. "אנחנו שולחים לעזה אהבה", נמסר
רשת חנויות הקוסמטיקה Lush סגרה אתמול (ד') את כל הסניפים שלה בבריטניה וכן את המפעלים והאתר. זאת במחאה נגד המלחמה בעזה.
"תפסיקו להרעיב את עזה. אנחנו סגורים כאות סולידריות", נכתב בהודעה שפורסמה באתר החברה וכן על שלטים שנתלו בכניסה לחנויות. "כמו שאר העולם אנחנו מתקשים למצוא דרכים לסייע בעוד הממשלה הישראלית מונעת כניסת סיוע הומניטארי לעזה. אחד הדברים היחידים שאנחנו יכולים לשלוח כרגע לעזה הוא האהבה שלנו ומסר חזק של תמיכה...רבים מהלקוחות שלנו שותפים לחשש שלנו לגבי המצב בעזה", נכתב עוד בהודעה.
מייסד החברה מארק קונסטנטין אמר בריאיון לתחנת רדיו כי ההערכה היא שההפסדים כתוצאה מהמהלך יעמדו על סביבות 300 אלף פאונד. עם זאת, הוסיף כי "היה נחמד לו הייתי יכול לשלם למזון שייכנס לעזה, ולא רק להקריב את הרווחים". בחברה גם קראו לממשלה הבריטית לפעול לסיום "המוות וההרס", ודרשו שתפסיק למכור נשק לישראל. "הממשלה הבריטית מפסידה הכנסות של יום ממסים ב- Lush", סיכמו. דובר של החברה מסר כי העובדים קיבלו שכר כרגיל.
החברה הבריטית דיווחה בשנה שעברה על הכנסות של 690 מיליון פאונד. היא מפעילה 869 חנויות ברחבי העולם, כשמרביתן בבריטניה, ומסרה כי בכוונתן ליזום סגירות דומות של סניפים גם במדינות נוספות.
הרשת השיקה גם מוצר מיוחד לגיוס כספים לפלסטינים. לדבריה, המוצר – סבון בצורת פרוסת אבטיח - הוא מגייס הכספים המצליח ביותר בהיסטוריה של החברה. הרווחים נתרמים לשירותי בריאות הנפש עבור ילדים בעזה ובגדה המערבית.































