סגור
מכולות נמל שנגחאי סין
מכולות בנמל שנגחאי (צילום: רויטרס)

חוסן סיני: הייצוא זינק ב-14% באפריל - בזכות המלחמה

הכלכלה הסינית נהנתה מביקושים ערים שהתבטאו בגל הזמנות מחו"ל של לקוחות; אלו מעוניינים לאגור מוצרים ורכיבים בשל החשש שהמלחמה באיראן תמשיך להביא לעליית מחירי הייצור העולמיים; התחזית עמדה על עלייה שנתית של 8%; אולם כלכלנים מזהירים שהימשכות המלחמה ועליית מחירי הדלק צפויות לפגוע בהמשך בביקושים אלו, כשהצריכה הפנימית חלשה ולא תוכל לגשר על הפערים

קצב צמיחת הייצוא של סין עלה באפריל על רקע המאמצים במגזר הייצור לעמוד בגל הזמנות מחו"ל של לקוחות המעוניינים לאגור מוצרים ורכיבים. זאת בשל החשש שהמלחמה באיראן תמשיך להעלות את מחירי הייצור העולמיים. לפי הנתונים, הייצוא צמח ב-14.1% לעומת אפריל של השנה שעברה במונחים דולריים - יותר מהעלייה של 2.5% שנרשמה במרץ, ומעל תחזית כלכלנים לצמיחה של 7.9%, כך על פי מידע של רשויות המכס הסיניות.
היצואנים הסינים חמקו עד כה מהשלכות המשבר באיראן, בעיקר בזכות העלייה בביקושים בשל המשבר, אך כלכלנים מזהירים שהימשכות המלחמה ועליית מחירי הדלק צפויות לפגוע גם בביקושים בשל חולשת הצריכה בזירה הפנימית והם לא יוכלו לגשר על הפער.
ההזמנות החדשות לייצוא הגיעו לשיא של שנתיים, כך על פי מידע נפרד מהחודש שעבר. גם הייבוא המשיך לצמוח באפריל, עם עלייה של 25.3% אחרי חודש מרץ חזק בו נרשמה צמיחה של 27.8%, וזאת לעומת תחזית הכלכלנים ל-15.2% בלבד. עודף הסחר של סין עלה באפריל ל-84.8 מיליארד דולר, לעומת 51.13 מיליארד במרץ.
גם צמיחת התמ"ג הסיני רשמה עלייה של 5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והגיעה לתקרת טווח היעד של הממשלה הסינית, במה שמפחית את הצורך בחבילות תמריצים מיידיות.
אך גם סין, המסבסדת את מגזר הייצור שלה בנדיבות, אינה חסינה בפני הטלטלות העולמיות, ומהעליות במחירי הדלק, הפחם והכימיקלים. האבטלה הסינית רשמה עלייה באפריל, והמכירות הקמעונאיות לא עמדו בקצב הייצור התעשייתי.