סגור
פנאי סעדת רעמסס ביפו פופ טארט ממולא בריבת תות ופירות יער חמה, עם אבקת תות,קרם אנגלז עם סוכריות יום הולדת וקצת שמנת חמוצה
פופ טארט ממולא בריבת תות ופירות יער חמה, עם אבקת תות, קרם אנגלז עם סוכריות יום הולדת וקצת שמנת חמוצה (צילום: יעקב בלומנטל)

מסעדת רעמסס מאירה מחדש את יפו

מסעדות יפו עדיין שוממות אך מסעדה גדולה ויפה מאירה את הסמטאות הקטנות בין שוק הפשפשים לכיכר השעון. רעמסס ביי דה בוקס של השף און משען מציעה מנות נהדרות עם טוויסט בתפאורה משגעת, וגם מנה גדולה של שפיות מבורכת 

הסמטאות הקטנות בין כיכר השעון ביפו לשוק הפשפשים נצבעות באור שקיעה מרהיב לפנות ערב שכמעט מצליח להעלים מעיניך את העובדה שהן ריקות מאדם. קהל המבלים היהודי ממשיך להחרים את כלת הים יפו גם חודשים אחרי הפיגוע ברכבת הקלה שדומה שהיה הקש ששבר את גב הגמל בכל מה שקשור ברצון של מבלים להסתובב כאן בזמן המלחמה. כתבנו על זה כבר כתבה שלמה אבל זה עדיין נוכח ובעיקר עצוב ומקומם.
אבל פתאום, בתוך השממה, אור קטן. הרחבה שבקרן הרחובות הגימנסיה העברית ובן פרחיה - מטר מד"ר שקשוקה וכמה מטרים מיועזר המנוחה ומאיפה ששכנה פעם מרגרט תייר, שהלכה לעולמה לפני כמה חודשים, היסטוריה שלמה של אוכל ישראלי – ובכן הרחבה היפהפייה הזו מלאה בשולחנות מכוסי מפות לבנות ולא להאמין, יש גם אורחים, לא מעט.
מסעדת רעמסס נפתחה במקור ב-2015. הבעלים שלה הוא יקיר ליסיצקי, יו"ר איגוד המסעדות והברים, יחד עם שותפים נוספים, גיא וגנר ואיתי פשה. בגלגולה הנוכחי היא נקראת רעמסס By the Box ויש סביבה באזז שלמרות הכל מצליח להביא לכאן את הפודיז התל אביבים המפונקים. ניסיתי להבין על מה הרעש.
במושכות רעמסס אוחז כעת און משען, מי שחתום על שתי מזללות ההמבורגר המצוינות ליטל בורגר שופ, מבית רשת האטלזים המעולה מרקטו (שהוא אחד השותפים בה). משען ניסה את מזלו במשך כמה חודשים עם Out of the Box במחסן של משה גלקופ, הקצב האגדי מהבשרים של זלמן, בסמטה השכנה, אבל הלקוחות שברחו מאימת הפיגוע גמרו על המסעדה הזערורית שלו. עכשיו הוא כאן, במקום הענק והיפה הזה, מקווה, כמוני, שהסוף יהיה טוב יותר.
התחלנו עם לחמניות חלב וחמאה העונות לשם פמפושקי, רמז למוצאן הרוסי. הן מוגשות עם שמנת חמוצה וירוקים מותססים, ועליהן גאוותו של משען. לא ברור בדיוק מדוע, לחמניות חמודות אומנם אבל שום דבר שלא אכלתם.
המשכנו עם סלט פאתה תמנון – יעני תמנון עם קרעי פיתה עם תוספות מרעננות כמו עגבניות מגי, בצל סגול ונענע וקצת קרם פרש – מנה נהדרת ממש שמצליחה לתת טוויסט קטן לאינספור מנות התמנון המוגשות בתל אביב כבר שנים.
עוד מנה ימית-פחמימתית - שרימפס בלחמנייה עם תירס מקורמל, רוטב הולנדז וכוסית אג'יקה – הבלאדי מרי הגיאורגי. ביס מזה, שלוק מזה, מקסים.

2 צפייה בגלריה
פנאי מסעדת רעמסס ביפו שרימפס בלחמנייה עם תירס מקורמל, רוטב הולנדז וכוסית אג'יקה
פנאי מסעדת רעמסס ביפו שרימפס בלחמנייה עם תירס מקורמל, רוטב הולנדז וכוסית אג'יקה
שרימפס בלחמנייה עם תירס מקורמל, רוטב הולנדז וכוסית אג'יקה
(צילום: יעקב בלומנטל)

עכשיו יורה משען בתותחים הכבדים. סטייק סינטה עם צ'יפס. הסטייק מוגש ברוטב ציר עוף מצומצם ומוכיח ששנים של עיסוק בבשר הפכו את השף למומחה של ממש. זהו סטייק נהדר שרק הצ'יפס המושלם שלצידו מצליח לגנוב לו את ההצגה.
קינחנו בפופ טארט (תיזכרו בקינוח עוגת התפוחים בבורגר ראנץ. נזכרתם? זה זה. אני מת על זה). כאן הוא ממולא בריבת תות ופירות יער חמה, מעל מפוזרת אבקת תות ומסביב קרם אנגלז עם סוכריות יום הולדת וקצת שמנת חמוצה. זה כבד, זה מתוק בטירוף וזה טעים לאללה.

2 צפייה בגלריה
פנאי סעדת רעמסס ביפו פופ טארט ממולא בריבת תות ופירות יער חמה, עם אבקת תות,קרם אנגלז עם סוכריות יום הולדת וקצת שמנת חמוצה
פנאי סעדת רעמסס ביפו פופ טארט ממולא בריבת תות ופירות יער חמה, עם אבקת תות,קרם אנגלז עם סוכריות יום הולדת וקצת שמנת חמוצה
פופ טארט ממולא בריבת תות ופירות יער חמה, עם אבקת תות, קרם אנגלז עם סוכריות יום הולדת וקצת שמנת חמוצה
(צילום: יעקב בלומנטל)

ליווינו את הארוחה בכוס יין אלבריניו ספרדי לבן, כוס ריזלינג גרמני לבן וכוס פינו נואר צרפתי אדום.
רעמסס ביי דה בוקס הוא אחלה של מקום. קשה להתחרות בתפאורה היפואית המשגעת והאוכל לא רק שלא מפריע לה אלא מצליח לרגעים רבים להחזיר לה מנה אחת אפיים משלו, מנה נאה של שפיות נדרשת.
  • פמפושקי – 26 שקל
  • סלט תמנון – 84
  • לחמניית שרימפס - 88
  • סטייק וצ'יפס - 136
  • פופ טארט – 52
  • כוס אלבריניו – 56
  • כוס ריזלינג – 54
  • כוס פינו נואר - 56
רעמססס ביי דה בוקס, הגימנסיה העברית 7, יפו