סגור
פנאי ראמן יאקיטורי מסעדת וואבי
ראמן יאקיטורי. ביפן הראמן הקלאסי הוא על בסיס חזיר, בוואבי שומרים כשרות (צילום: יעקב בלומנטל)

וואבי בדרום ת"א הוא המקדונלד'ס של הראמן

אחד מלהיטי הראמן העכשוויים הוא וואבי בדרום תל אביב, פאסט פוד יפני, כולל מסך בכניסה להזמנה עצמית. גם אם המרק המפורסם לא תמיד נאמן למקור, הוא טעים בטירוף

בן לילה כמעט הפכה תל אביב, ואחריה חלקים נרחבים מישראל, למעצמת ראמן עולמית. טוב, לפחות בעיני עצמה. כולם פתאום יודעים להסביר לך איך באמת צריך להכין ראמן טוב, כאילו גדלו ברובע שיבויה בטוקיו ולא בלודג' שעל שפת הירקון. מתווכחים איפה הציר יותר "מדויק" - המילה כי פופולרית וגם הכי מאוסה בז'רגון האוכל החדש ובכלל - ואיפה הביצה החצי־רכה עשויה הכי נוזלית אבל יציבה. שיהיה.
אחרי שכבשה בסערה את מפת הסושי העולמית ונאמר עלינו שיש כאן יותר סושיות לנפש מאשר בכל מקום בעולם מחוץ ליפן, התפנתה אומת הפודיז להתנפל גם על הראמן, הלוא הוא המרק היפני המהולל. לפני שתי דקות היה פה ראמן אחד פחות או יותר, במן טן טן הוותיקה יחסית, ועכשיו עוד שנייה יהיה ראמן בארומה. הלהיט התורן (יש שניים, השני בפלורנטין) הוא וואבי, הראמן של דין שושני. מי זה דין שושני אתם שואלים? גם אני שאלתי. ובכן, שושני מבשל אוכל יפני כבר כמה שנים ואפילו פתח ראמנייה בסלון ביתו בעבר והיתה לו גם מסעדה יפנית קצרת ימים ביפו בשם Mr. Something Lounge. את וואבי פתח פעמיים. בתחילה באביב 2024. אז היא הספיקה לפעול רק חודשים ספורים ונסגרה. נדמה היה שזה הסוף אלא שאז, במפתיע, לפני כמה שבועות, נפתחה שוב באותו מקום, בקצה רחוב הדגים המלוחים של תל אביב, הלוא הוא רחוב דה פיג'וטו האהוב, אזור שחווה פריחה קולינרית חסרת תקדים.
השוס של וואבי הוא בעיניי זה שהוא מזכיר קצת סניף של מקדונלד'ס, רק עם ראמן במקום המבורגרים. מזמינים את המרק ממכונה בקיר בכניסה (למה יש רק אחת? ומה עושים כשיורד גשם?). מלצרית חביבה עומדת לידך בכל זאת, למקרה שתסתבך.
בסוף הזמנו שתי מנות ראמן שונות. האחת הקלאסית של המקום שאינה עשויה מציר חזיר כמו במקור ("אנחנו שומרים כשרות. בלי תעודה", הסבירה העלמה שליד המכונה) אלא על בסיס ציר עוף. זה לא שאין ראמן עוף גם ביפן, אבל הציפייה היא גם למנה אחת על בסיס חזיר. לא נורא, אנחנו הרי פולנים, אוהבים מרק עוף, ואם זה בא עם לוקשען, אז בכלל.
במרק על בסיס ציר העוף יש גם אטריות ראמן דקות, ישנם הביצה המפורסמת ובאק צ'וי, ויש גם שיפוד פרגית על האש שצף לו בפנים, וג'ינג'ר ובצל ירוק ואצות. וזה טעים בטירוף. כן או לא נאמן למקור.
טעים לא פחות הוא המרק על בסיס ציר עוף, אווז ובקר, ואותן תוספות לצד נתחי בקר נאים מנתח הפלאנק, שמתבשלים מיד במרק החם. אז הזמנו במכונה וקיבלנו בבר וישבנו ליד החלון ולידנו סגרו עסקאות נדל"ן בזום בקולי קולות. בפנים טוקיו, בחוץ תל אביב. מה עוד תבקשי מאיתנו מכונה.
וואבי, דה פיג'וטו 23, תל אביב