$
עסקי ספורט

מומחים: האצטדיונים החדשים לא יפתרו את הבעיות של המועדונים האיטלקיים

יותר מ-20 מועדוני כדורגל באיטליה מתכננים לבנות אצטדיון משלהם או לשפץ אצטדיונים קיימים. אבל אצטדיון חדש, למרות שהוא עשוי להעלות את ההכנסות ב-40%, הוא לא הפתרון לבעיות

רויטרס 17:5511.11.09

מועדוני הכדורגל האיטלקיים נערכים לשיפוץ האצטדיון הנרחב ביותר מזה 20 שנה, כדי לעמוד בסטנדרטים של היריבות האירופיות שלהם, אך ייתכן שיש צורך גם בשינוי בתרבות העסקית שלהם כדי שההימור שלהם יצליח.

 

לאף קבוצה בסריה A אין אצטדיון בבעלותה. יובנטוס, אינטר ומילאן הן בין למעלה מ-20 מועדוני כדורגל וספורט המתכננים לבנות אצטדיון משלהם או לשפץ ולהשתלט על אצטדיונים קיימים, וקבוצות רבות לוטשות עיניהן להצעה של איטליה לאליפות אירופה ב-2016 ולסיוע הממשלתי בשיפוץ וברכישה שעשוי להגיע בזכותה.

 

הקבוצות האנגליות גברו על מתחריהן האיטלקיות הן בהצלחות במגרש והצלחות כלכליות מחוצה לו בשנים האחרונות, בין היתר הודות להכנסות מהאצטדיונים המודרניים שלהם.

 

"הכדורגל האיטלקי צריך להמציא את עצמו מחדש. המועדונים לרוב אינם הבעלים של האצטדיונים, ואיטליה תצטרך להעריך מחדש את המודל הכלכלי שלה לכדורגל כדי להתוות דרך חדשה", אמר חוסה מריה גיי סלודאס, מומחה לכלכלת כדורגל מאוניברסיטת ברצלונה. האצטדיונים החדישים עשויים גם למשוך משקיעים, שההתעניינות שלהם בכדורגל האיטלקי עד כה הייתה מזערית.

 

מאסימו מוראטי, הבעלים של אינטר. מתכנן להעביר את אינטר לאצטדיון חדש ולאפשר למילאן לקנות את הסן סירו מאסימו מוראטי, הבעלים של אינטר. מתכנן להעביר את אינטר לאצטדיון חדש ולאפשר למילאן לקנות את הסן סירו צילום: בלובמרג

 

"באצטדיון צריך להשתמש שבעה ימים בשבוע"

 

"אם תבנו אצטדיון חדש, הנוכחות אצלכם יכולה לגדול ב-40-50%, והעלייה בהכנסות יכולה להגיע ל-66%", אמר מארק רוברטס, כלכלן בכיר בקבוצת עסקי הספורט בחברת הייעוץ דלויט.

 

עם זאת, "צריך להשתמש באצטדיונים שבעה ימים בשבוע" כדי להחזיר את העלויות הגבוהות שלהם, משימה לא קלה במדינה שבה הנוכחות במשחקים היא בין הנמוכות באירופה", אמר פול בלייקלי, מרצה למדעי הספורט באוניברסיטת נורת'ומבריה בבריטניה.

 

איטליה מפגרת מאחורי הליגות המובילות של אירופה במונחי הכנסות ממכירת כרטיסים, ומקורן של 62% מההכנסות הוא בזכויות שידור בטלוויזיה, לפי חברת ייעוץ הספורט האיטלקית סטייג'אפ. ההכנסות מכרטיסים היוו 12.7% מההכנסות במילאן ו-13.3% ב-AS רומא בעונה 2007-2008, לעומת 39.4% במנצ'סטר יונייטד, לפי הדו"ח האחרון של דלויט -  "ליגת הכסף".

 

"בניגוד למועדונים בסריה A, ששם הגיל הממוצע של 80% מהאצטדיונים עומד על 67, וחלקם רעועים, ההשקעה במועדונים גרמניים ואנגליים הובילה לגידול רציף בנוכחות ובהכנסות מכרטיסים", אמר אנדריאס אולמן, ראש מחקר שוק בחברת שיווק הספורט הגרמנית SPORT+MARKT .

 

הנוכחות הממוצעת במשחקים של סריה A ירדה ב-3% ל-23,900 בתקופה זו בהשוואה לעונה הקודמת, לפי ההערכות הראשוניות של הליגה האיטלקית. יחד עם זאת, לדברי המומחים, ההכנסות ממכירת כרטיסים לבדן אינן מספיקות כדי להשיב על כנו את המצב הפיננסי של המועדונים האיטלקיים שנפגעו מהמיתון ומרמות החוב שאינן בנות קיימא.

 

"מועדוני הכדורגל האנגליים הפגינו הישגים מאוד מגוונים במונחי היתרונות מהאצטדיונים החדשים, על המגרש ומחוצה לו", אמר כריס ברוקס, מרצה למימון ומנהל מרכז ICMA למחקר באוניברסיטת רידינג.

 

הזרז: יורו 2016

 

הזרז להשקעה באצטדיונים הוא אליפות אירופה המורחבת ב-2016, שבה איטליה תתחרה נגד צרפת, טורקיה והצעה משותפת משבדיה ונורבגיה. איטליה, שהשיפוץ האחרון שערכה באצטדיונים היה במונדיאל 1990, הפסידה את היורו 2012 לפולין ולאוקראינה. חוק פורץ דרך שנועד לסייע למועדונים להקים מגרשים משלהם, ועבר את המשוכה הפרלמנטרית הראשונה בחודש שעבר בהצבעה נדירה פה אחד, עשוי להיכנס לתוקף לפני תאריך היעד בפברואר להגשת הבקשה, או לפני ההחלטה במאי באשר למי תהיה המארחת.

 

יובנטוס היא המועדון הראשון בסריה A שמקים אצטדיון משלו. הבנייה אמורה להסתיים ב-2011.

 

"בתוך התוכניות לאצטדיונים חדשים יש לכלול אסטרטגיה למגרשים הקיימים", אמר ג'ובאני פלאצי, נשיא חברת ייעוץ הספורט האיטלקית סטייג'אפ. רומא חולקת את הסטאדיו אולימפיקו עם היריבה מהעיר לאציו, אך הם רוצים לבנות אצטדיון בן 55 אלף מושבים משלהם בפאתי העיר. אינטר מילאן צפויה לעזוב את סאן סירו שבבעלות המועצה, ואז מילאן תוכל לקנות אותו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x