מרכז הנדל"ן
הפרויקט של רמי לוי יוצא לדרך: 11 אלף מ"ר של משרדים ומסחר בראש העין
מרכז הנדל"ן: לאחר קבלת היתר החפירה והדיפון, החלו העבודות בשטח להקמת מתחם מסחר ותעסוקה בשטח של כ־11 אלף מ"ר בשכונת פסגות אפק. המתחם יכלול קומת קרקע למסחר עם חזיתות פעילות לרחוב, ומעליה שש קומות משרדים בתכנון מודולרי. לצד זאת, הפרויקט כולל גם מתחם נוסף למגורים, כאשר ההיתר המלא לשני המתחמים צפוי להתקבל בחודשים הקרובים
רמי לוי נדל"ן קיבלה השבוע היתר חפירה ודיפון להקמת מבנה מסחר ותעסוקה בשטח של כ-11,000 מ"ר ברחוב שבזי שבשכונת פסגות אפק בראש העין, בתכנון משרד V5 אדריכלים. בקומת הקרקע יוקם מתחם מסחר רחוב עם חזיתות פעילות לכל אורך המבנה, ומעליו שש קומות משרדים שתוכננו במבנה מודולרי, המאפשר חללים בגדלים מגוונים. התכנון כולל גם קומת משרדים עם מרפסות פתוחות וקומת גג עם מרפסת רחבת ידיים לאירועים ומפגשים. העבודות כבר יצאו לדרך, והיתר הבנייה המלא צפוי להתקבל בחודשים הקרובים.
הפרויקט מורכב משני מתחמים הממוקמים משני צידי רחוב שבזי – ציר מרכזי בעיר ובשכונה. בצד אחד ממוקם המבנה למסחר ותעסוקה, ובצד השני מתוכנן פרויקט מגורים מעל פודיום מסחרי. המתחמים ישתלבו במרכז השכונה החדשה, סמוך לכיכר עירונית רחבת היקף, מבנים ציבוריים עתידיים וציר נופי המוביל לגן הלאומי מגדל צדק.
המתחם השני נמצא בשלבי תכנון סופיים, ויכלול פודיום מסחרי מעליו שני מבני מגורים בני חמש קומות ובניין נוסף בן תשע קומות – בסך הכול 80 יחידות דיור. הדירות יהיו במגוון סוגים, ובהן דירות גן גדולות, מיני פנטהאוזים ופנטהאוזים. המבנים יתאגדו סביב חצר פנימית פעילה שתשמש את הדיירים כמרחב משותף. גם במקרה זה ההערכה היא שהיתר מלא יתקבל בחודשים הקרובים.
האדריכלים מדגישים כי בשונה מהבנייה האחידה האופיינית לשכונה, הפרויקט עוצב מראש כמוקד ייחודי ובעל אופי מובחן, עם דגש על שילוב בין מסחר פעיל, מגורים איכותיים, שטחי תעסוקה גמישים ומרחב ציבורי נעים ושימושי.
מטעם שיר גרפילד, מנהלת השיווק של רמי לוי נדל"ן, נמסר: "מהרגע הראשון ראינו בפרויקט הזה הזדמנות יוצאת דופן לייצר בלב שכונת פסגות אפק מוקד חי ופועם של מסחר, תעסוקה ומגורים. תכננו מרחב שמשלב איכות בנייה גבוהה, חוויית מגורים עירונית, סביבה ירוקה ומסחר פעיל והכל במרחק הליכה. בעינינו, זה לא עוד פרויקט נדל”ן אלא מקום שיחבר בין אנשים, ימשוך עסקים חדשים ויתרום ליצירת לב עירוני חדש בראש העין".
לדברי טלי דראל, אדריכלית שותפה במשרד V5 אדריכלים, האחראית על הפרויקט: "חיפשנו לייצר משהו שונה – אדריכלות שיש לה נוכחות, שמרגישים אותה ברחוב. פרויקט שלא רק עונה על צרכים פונקציונליים, אלא גם יוצר חוויה אסתטית, עירונית וקהילתית. המבנים שאנחנו מתכננים הם חלק בלתי נפרד מהסביבה – אבל הם גם יוצרים לה זהות חדשה".






























