$
בורסת ת"א

1.5 מיליארד דולר בדרך לכיסים של בעלי המניות ועובדי איירון סורס

מפתחת הפלטפורמה לשיווק אפליקציות ומשחקים במובייל תגייס 2.3 מיליארד דולר בעסקת מיזוג עם ספאק, מהם רק 800 מיליון דולר יועברו לקופתה. העסקה משקפת לחברה הישראלית שווי שיא של 11.1 מיליארד דולר אחרי הכסף

סופי שולמן 22:0621.03.21

איירון סורס יוצאת להנפקת ענק היסטורית במונחים ישראליים שמגמדת אפילו את השיא שקבעה איטורו בשבוע שעברה. החברה תגייס 2.3 מיליארד דולר לפי שווי של 11.1 מיליארד דולר אחרי הכסף באמצעות מיזוג עם חברת ספאק (SPAC). מתוך סכום זה רק 800 מיליון דולר יגיעו לקופת החברה ואילו 1.5 מיליארד דולר הם עסקת סקנדרי ענקית שתאפשר למייסדים, בעלי המניות הוותיקים וגם עובדי החברה להיפגש עם הרבה מאוד כסף. באיירון סורס הדגישו היום בשיחה עם "כלכליסט" כי לכל 850 עובדי איירון סורס, ש־650 מתוכם נמצאים בישראל, יש אופציות.

 

 

 

המרוויחים הגדולים הנוספים בהנפקת הספאק של איירון סורס הם קרן ויולה, אנשי העסקים חיים סבן ולן בלווטניק, כלל טק, קרן דיסרפטיב של טל ברנוח, הפרסומאים ראובן אדלר ואייל חומסקי, אלייד של איציק סוארי ולאומי פרטנרס. על פי החברה אף אחד מהמשקיעים לא צפוי לממש את כל מניותיו, אלא לממש את חלקו ולשמור את חלקו היחסי (PRO-RATA). בכך תשבור איירון סורס את השיא הישראלי הקודם, שנקבע לפני שבוע בלבד, אז הודיעה איטורו על גיוס של 800 מיליון דולר לפי שווי של 10.4 מיליארד דולר אחרי הכסף. גם באיטורו יש רכיב גדול של מכירת מניות קיימות, אך בהיקף צנוע לאין שיעור של 300 מיליון דולר.

 

מימין חיים סבן, לן בלווטניק ושלמה דברת מימין חיים סבן, לן בלווטניק ושלמה דברת צילומים: אוראל כהן, יואב דודקביץ

 

גיוס ה־PIPE הושלם

 

ההנפקה של איירון סורס תתבצע באמצעות מיזוג עם ספאק של קרן ההשקעות הפרטית Thoma Bravo Advantage, שמנהלת 70 מיליארד דולר, שגייס מיליארד דולר בינואר ונסחר תחת הסימול TBA. כדי להגיע לסכום הגיוס של 2.3 מיליארד דולר שיזרום לקופת החברה הישראלית, השלים הספאק גיוס PIPE של 1.3 מיליארד דולר. זוהי אינה העסקה הראשונה של תומא בישראל, שרכשה את אימפרבה של שלמה קרמר עבור 2.1 מיליארד דולר ב־2018. בשלב ה־PIPE נרשם ביקוש יתר והשתתפו בו הגופים המוסדיים הגדולים, בעולם מורגן סטנלי, וולינגטון, פידליטי וקרן טייגר גלובל.

 

איירון סורס הוקמה ב־2011 על ידי תומר בר זאב, האחים איתי, רועי ואייל מילרד, תמיר כרמי, ארנון חריש, נתנאל שדמי ועומר קפלן. בר זאב משמש כמנכ"ל החברה עד היום וגם יתר המייסדים מכהנים בתפקידים בכירים בה. לאחר ההנפקה יצטרף אורלנדו בראבו, השותף המנהל והמייסד של תומא בראבו, לדירקטוריון של איירון סורס.

 

הנהלת איירון סורס היום, מימין לשמאל: תמיר כרמי, אבי ביטון, ארנון חריש, דליה ליטאי, תומר בר זאב, דנה פרימו, אסף בן עמי, עומר קפלן, מליסה זלוף ואייל מילרד הנהלת איירון סורס היום, מימין לשמאל: תמיר כרמי, אבי ביטון, ארנון חריש, דליה ליטאי, תומר בר זאב, דנה פרימו, אסף בן עמי, עומר קפלן, מליסה זלוף ואייל מילרד צילום: אדם פרימר

 

"כבר היינו בתהליך די מתקדם של הנפקה רגילה למרות שחברות ספאק רבות פנו אלינו. העדפנו להמשיך במסלול הרגיל", אמר היום ל"כלכליסט" עומר קפלן, המשנה למנכ"ל איירון סורס, "אבל אז הכירו לנו את אורלנדו ומאוד התחברנו. תומא בראבו זה גוף ההשקעות הגדול ביותר והנחשב ביותר היום בעולם התוכנה ואנחנו חושבים שהם יוכלו לעזור לנו לעשות רכישות גדולות. ההנפקה הרגילה תוכננה להתבצע לפי שווי דומה לזה של הספאק הנוכחי, לא חיפשנו לעשות אופטימיזציה לשווי, אבל אנחנו מרגישים ש־11.1 מיליארד דולר זו אוולואציה נכונה. אנחנו מבינים שלהיות חברה ציבורית זו רק התחלה של תהליך, כולנו נישאר בתפקידים שלנו", הוסיף קפלן.

 

איירון סורס, שפיתחה פלטפורמה לשיווק של משחקים ואפליקציות, ההכנסות של 332 מיליון דולר ב־2020, צמיחה של 83% לעומת 2019. ורווח EBIDTA (לפני פחת והפחתות, ס"ש) עמד על 104 מיליון דולר. על כן העסקה משקפת מכפיל הכנסות של 33 על 2020 ומכפיל של 100 על הרווח ב־2019. על פי התחזית שסיפקה איירון סורס במצגת למשקיעים היא צופה ההכנסות של 455 מיליון דולר ב־2021 ושל שישקפו קצב צמיחה מתון יותר של 37% ובשנה הבאה הקצב אמור להישמר כך שההכנסות יגיעו ל־622 מיליון דולר. הרווח יגדל בקצב מתן יותר וצפוי לעמוד על 130 מיליון דולר השנה ועל 188 מיליון דולר ב־2021. לחברה 2.3 מיליארד משתמשים פעילים מדי חודש.

 

 

השווי הוכפל פי 6 בשנתיים

 

לפני שנתיים בלבד רכשה קרן ההשקעות CVC אחזקה של 25.7% בחברה בהיקף עצום של 450 מיליון דולר שהפגישה את מייסדיה וחלק גדול מעובדיה הוותיקים עם מיליוני דולרים. העסקה שיקפה שווי של 1.75 מיליארד דולר לאיירון סורס, כך שכעת מדובר בהכפלת שווייה פי שישה. שלמה דברת, ממיייסדי קרן ויולה שהיתה המשקיע המוסדי הראשון באיירון סורס והיום המחזיקה הישראלית הגדולה ביותר בחברה (9%) אמר היום כי "העסקה היא סמן נוסף בשבירת תקרת הזכויות עבור חברות טכנולוגיה ישראליות שמגיעות לסדרי גודל חדשים ממה שהכרנו עד כה, ואני מאמין שתהיה לך השפעה משמעותית על ההייטק והכלכלה הישראלית"

 

x