$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

"טל יגרמן מסתיר פנטהאוזים בשווי של מיליוני שקלים מנושיו"

כך טוען הנאמן לנכסיו של יגרמן, עו"ד שאול קוטלר, בבקשה שהגיש השבוע לביהמ"ש המחוזי בת"א, שיכריז על הנכסים כשייכים ליגרמן. לפי הבקשה, חקירה פרטית שבוצעה מצאה כי יגרמן שהוכרז פושט רגל מסתיר שני פנטהאוזים בהרצליה

שילם את חובו לחברה אבל לא לנושים: קול מן העבר: טל יגרמן, מי שהיה הדמות המרכזית בפרשת פלד־גבעוני, חייב אישית לנושיו 37 מיליון שקל, ועולה החשד כי הוא מסתיר מהם שני פנטהאוזים מפוארים בהרצליה בשווי מוערך של מיליוני שקלים. כך עולה מבקשה שהגיש השבוע הנאמן לנכסיו של יגרמן, עו"ד שאול קוטלר, לבית המשפט המחוזי בתל אביב. מהבקשה — שבמסגרתה הנאמן מבקש שבית המשפט יכריז על הדירות כשייכות ליגרמן - עולה כי המידע התקבל בעקבות חקירה פרטית שבוצעה.

 

יגרמן, שהוכרז כפושט רגל ביוני 2018, השתחרר מהכלא בספטמבר 2019 לאחר שנדון לכמה שנות מאסר בשל כמה הרשעות בנושאים פיננסיים שונים, כולל הרשעתו בפרשת פלד־גבעוני, שהסעירה את העולם העסקי בתחילת שנות האלפיים.

 

 

טל יגרמן והבניין ברחוב בן יהודה בהרצליה, שבו נמצאים הפנטהאוזים שמיוחסים אליו טל יגרמן והבניין ברחוב בן יהודה בהרצליה, שבו נמצאים הפנטהאוזים שמיוחסים אליו צילומים: אוראל כהן, גוגל סטריט וויו

 

יגרמן אמנם שילם את חובו לחברה, אולם כעת מסתבר שנושיו, בהם בנקים ונושים פרטיים, עדיין מלקקים את הפצעים, ואילו יגרמן לא שילם ולו שקל אחד מהחוב שלו כלפיהם. כפי שכתב הנאמן: "יגרמן מצפצף על ההליך ועל הנושים, ואינו מכניס ולו פרוטה שחוקה לקופה". לטענת הנאמן, "יגרמן אינו משתף פעולה בהליך, אינו מגיש דו"חות, אינו משלם תשלומים חודשיים ועוד".

 

בנוגע לפנטהאוזים, שנמצאים ברחוב בן יהודה בהרצליה, טוען הנאמן כי "יגרמן מתחכם ועושה שימוש באנשי קש על מנת שלא ניתן יהיה לתפוס את הפנטהאוזים ולהעביר אותם לנושיו. הוא עושה שימוש בדפוס פעולה של הסתרה באמצעות אנשי קש ממשפחתו. כך הוא מצליח להסתיר מהנאמן, מבית המשפט והנושים שני פנטהאוזים יקרי ערך בהרצליה, שנמצאים בידיו כבר עשור". יגרמן דוחה את טענות הנאמן ולדבריו הוא ונשפחתו מתגוררים בדירתה של אמו, דירה שמונו לה כונסי נכסים. יגרמן סירב להגיב לדברים, אך לפי ההערכות, הוא צפוי לטעון כי הדירות אינן בבעלותו, ושאין כל ראיה שהתגורר בהן.

 

פרשת פלד־גבעוני התפוצצה לפני 18 שנים, כשקבוצה של חברות בראשות פויכטונגר תעשיות קרסה והותירה אחריה חובות של 800 מיליון שקל. לב הפרשה היה בהוצאת כספים בדרכי מרמה מחברות ציבוריות, שבסופו של דבר קרסו, לידיים פרטיות של חלק מהבעלים, בהם רפי פלד, שכיהן בעבר כמפכ"ל המשטרה ומנכ"ל חברת החשמל; אנשי העסקים אריה גבעוני ודוד הבי; ויגרמן עצמו, שנחשב לרוח החיה בקבוצה. השיטה של הקבוצה היתה כזו: הם רכשו אחזקות בחברות ציבוריות, נטלו הלוואות של עשרות מיליוני שקלים בחברות הפרטיות שלהם, ולאחר מכן העבירו כספים מהחברות הציבוריות לכיסוי החובות של החברות הפרטיות, וזאת מבלי לאשר את העסקאות הללו כדין או לדווח עליהן.

 

בדצמבר 2012 הורשע יגרמן בשורה ארוכה של עבירות, בהן גניבה בידי מנהל ומרמה, ונידון לארבע שנות מאסר. יגרמן ערער על חומרת העונש שהוטל עליו, אך בית המשפט העליון החמיר את עונשו והעלה אותו לשש שנות מאסר. פלד, גבעוני והבי הורשעו גם כן, אך בהכרעת הדין נקבע כי פלד לא גנב כספים, אך "כשל במילוי חובתו כבעל שליטה", ונגזרו עליו שישה חודשים של עבודות שירות.

 

ב־2007 הורשע יגרמן בהוצאת חשבוניות פיקטיביות במסגרת מכירה פיקטיבית של סולר. בנוסף, שנה קודם לכן הורשע יגרמן בשימוש במניות של חברת אוגדן, שאותן החזיק בנאמנות, לכיסוי חובותיו האישיים. בשל פרשה זו הוא נשפט ל־24 חודשי מאסר, אולם בית המשפט המחוזי קיבל את ערעורו, והפחית את עונשו ל־20 חודשי מאסר.

  

x