$
בורסת ת"א

"פימי תסייע לרימוני בקפיצה הגדולה: הפריצה בחו"ל"

קרן הפרייבט אקוויטי רוכשת 37.5% מרימוני תעשיות, יצרנית הפלסטיק, תמורת 150 מיליון שקל; פימי הופכת לשותפה לשליטה של המשפחה המייסדת ומזניקה את המניה; לילך אשר־טופילסקי, שותפה בכירה בפימי, תמונה ליו"ר; המנכ"ל דני רימוני חושף: "העסקה נסגרה בתוך שבועיים"

צלי גרינברג 08:0004.08.20

בדרך לחו"ל עוצרים אצל פימי: קרן הפרייבט אקוויטי הגדולה בישראל רוכשת 37.5% ממניות יצרנית מוצרי הפלסטיק רימוני תעשיות תמורת 150 מיליון שקל, ובכך תהפוך לשותפתה לשליטה של מייסדת החברה, משפחת רימוני, שתחזיק בנתח זהה.

 

העסקה, שדווחה אתמול בבוקר ועוד כפופה לקבלת אישורים שונים טרם השלמתה, נעשתה לפי מחיר של 47.6 שקל למניה, שמהווה פרמיה של 19% על מחיר הסגירה שלה שלשום ומשקף לחברה שווי של 400 מיליון שקל. בעקבות העסקה, מניית רימוני זינקה בבורסה בכ־31% ובסוף יום המסחר שווי החברה עמד על כ־440 מיליון שקל. במילים אחרות, פימי עצמה כבר מרווחת על הנייר, עוד לפני שהעסקה הושלמה, כ־15 מיליון שקל.

 

 

לילך אשר-טופילסקי לילך אשר-טופילסקי צילום: אוראל כהן

 

מרוויח גדול נוסף מכניסת קרן פימי הוא בית ההשקעות מור שמחזיק ב־5.6% ממניות רימוני תעשיות. מור הפך לבעל עניין בפברואר 2017. הוא רכש מניות רימוני עוד קודם לכן, אך משום שלא היה בעל עניין, לא היה צריך לדווח על כך. במועד זה רכש מניות שהעלו אותו מעל לאחזקה של יותר מ־5% לפי מחיר של 42.3 שקל למניה. את יום המסחר אתמול סיימה המניה במחיר של 52.2 שקל, כך שהנתח של מור בחברה שווה כבר 24.6 מיליון שקל.

 

 

תשואת דיבידנד גבוהה

 

רימוני תעשיות, שהונפקה בבורסה ב־1994 לפי שווי של 37 מיליון שקל בלבד, היא חברה נטולת חוב שמחלקת דיבידנדים בקביעות. מאז 2016 היא מציגה צמיחה עקבית, אולם ב־2019 החלה מגמה של בלימה. את הרבעון הראשון של השנה הנוכחית סיימה החברה עם הכנסות של 41.8 מיליון שקל ורווח של 10.7 מיליון שקל המיוחס לבעלי המניות.

 

 

דני רימוני, מנכ"ל רימוני דני רימוני, מנכ"ל רימוני צילום: עמית שעל

 

מדובר על ירידה של 12.2% בהכנסות, שעמדו על 47.6 מיליון שקל ברבעון המקביל, אך על זינוק של 29% ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות, שעמד על 8.3 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2019. את 2019 כולה סיימה החברה עם הכנסות של 167.9 מיליון שקל, ירידה של 17% בהשוואה ל־2018, אז עמדו ההכנסות על 202.2 מיליון שקל; ועם רווח נקי המיוחס לבעלי המניות של 30.2 מיליון שקל – נמוך ב־27% בהשוואה לרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של השנה הקודמת, שהסתכם ב־41.4 מיליון שקל.

 

בחודש מאי האחרון החליטה החברה לחלק לבעלי המניות דיבידנד בהיקף כולל של 25.2 מיליון שקל. ב־2019 היקף הדיבידנד שחולק עמד על 26.4 מיליון שקל. שנה לפני כן חולקו דיבידנדים של 42.5 מיליון שקל וב־2017 הדיבידנדים הסתכמו ב־36.6 מיליון שקל. כיום תשואת הדיבידנד של החברה עומדת על 8%.

 

 

"האקזיט הוא לא המטרה"

 

מדוע משפחת רימוני רוצה את קרן פימי כשותפה? דני רימוני, מנכ"ל החברה, אמר ל"כלכליסט" כי "אין ספק שפימי תעזור לנו לבצע את הקפיצה הגדולה שלנו. אחד הדברים שאין לנו ניסיון בו עדיין הוא הקמת מפעל בחו"ל, דבר שאנחנו מתכננים כבר זמן מה". רימוני הוסיף כי "יש לנו קשר ארוך עם פימי. המטרה כאן אינה האקזיט. אנחנו נרגשים מהכבוד שפימי, המעסיקה הגדולה במשק, נתנה לנו כשהחליטה לחבור אלינו. העסקה נסגרה בתוך שבועיים, ללא שום פיצוץ. זה מעיד על הכבוד ההדדי בין הצדדים".

 

 

 

לדברי רימוני, "פנו אלינו גם גורמים אחרים בעבר, אבל אז לא היינו ערוכים עדיין כמשפחה כדי למכור חלק ממניות השליטה. העסקה עם פימי הובאה לאישור אבי בן ה־93 שהקים את החברה, והוא נתן את ברכת הדרך. המשפחה כולה ממשיכה לעבוד בחברה". ואכן, במסגרת העסקה, דני רימוני התחייב להישאר בתפקידו במשך חמש שנים. כמו כן, הוחלט כי לילך אשר־טופילסקי, שותפה בכירה בפימי ומנכ"לית בנק דיסקונט לשעבר, תמונה ליו"ר החברה.

 

אשר־טופילסקי מסרה כי "ההשקעה ברימוני תעשיות מהווה המשך לאסטרטגיה של פימי – לזהות חברות בעלות פוטנציאל צמיחה גבוה. החברה היא בעלת ידע ייחודי בתחום מוצרי הפלסטיק, ואני משוכנעת שיחד עם הנהלת רימוני נצמיח את החברה בשוק המקומי ובשווקים הגלובליים".

 

גורמים בשוק ההון אמרו ל"כלכליסט" כי "ישי דוידי, שעומד בראש קרן פימי, עוקב אחרי רימוני תעשיות זה כמה שנים. בעבר פימי ניסתה להיכנס לחברה, אבל זה לא צלח. הפעם החברה הצליחה לשכנע את פימי שיש פוטנציאל צמיחה, בעיקר באמצעות הבאת לקוחות מחו"ל וביצוע עסקאות בחו"ל – גזרה שבה פימי יכולה להביא ערך מוסף. אין ספק שאשר־טופילסקי היתה גורם חיובי בביצוע העסקה, והפרמיה שפימי היתה מוכנה לשלם מעבירה מסר של אמון".

x