$
בורסת ת"א

קרנות ההשתלמות באוגוסט: מי הפסידה פחות מהחרפת מלחמת הסחר?

החרפת מלחמת הסחר בין סין לארה"ב החזירה את אי־הוודאות לשווקים. התשואה הממוצעת של קרנות ההשתלמות באוגוסט עמדה על מינוס 0.4%. אלטשולר שחם שומר על ההובלה עם תשואה שלילית של 0.23%

צלי גרינברג 12:5416.09.19

חודש אוגוסט חסה תחת חזרתה של מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, שהחזירה עמה את אי־הוודאות לשווקים ועמה את הסנטימנט השלילי הנגזר מהם. תשואות כל קרנות ההשתלמות היו שליליות, והמאבק על הבכורה בטבלת התשואות באוגוסט 2019 התמקד בניסיון להפסיד כמה שפחות.

 

 

 

טבלת תשואות ההשתלמות לקראת החודש המסכם של הרבעון השלישי של 2019 הסתיימה עם תשואה שלילית ממוצעת של 0.4%, כאשר בית ההשקעות אלטשולר שחם מוביל אותה עם התשואה השלילית הנמוכה ביותר, שעמדה על 0.23%. את הטבלה נועלת מלמטה חברת הביטוח מנורה שרשמה באוגוסט תשואה שלילית של 0.69%.

 

חטפו הכי הרבה: חברות עם תלות בכלכלה הסינית

ארז וילף, מנהל השקעות גמל ופנסיה באלטשולר שחם, אמר ל"כלכליסט", כי "חודש אוגוסט אופיין בתנודתיות גבוהה, בייחוד בשוקי המניות, בעיקר בשל חזרתה של מלחמת הסחר בין סין וארה"ב לשולחן. סין הטילה מכסים על ארה"ב שהשיבה מצדה בהטלת מכסים משלה על סין, והעירה מחדש את אי־הוודאות לגבי פתרון הנושא. אופן השפעת הנושא על השווקים הכניס חששות בקרב המשקיעים והוביל לירידה במניות.

 

"חברות שסבלו בצורה משמעותית יותר הן חברות שיש להן תלות כלשהי בסין, בתהליכי הייצור שלהן, בחשיפה לסין וכו'. בעיקר עקב קריאתו של הנשיא טראמפ לחברות האמריקאיות להוציא את הייצור שלהן מסין במהלך חודש אוגוסט. כל שוקי המניות בעולם סבלו מירידות שערים, למעט סקטורים מאוד ספציפיים, שלנו יש חשיפה גבוהה אליהם, כמו לדוגמה חברות הנדל"ן המניב, שהציגו תשואה עודפת. גם בישראל מדד הנדל"ן עלה ב־6% בחודש אוגוסט אף ששוק המניות היה שלילי. זה אחד מהדברים שתרמו לתיק ההשקעות שלנו החודש משום שאנחנו בחשיפה עודפת לתחום הנדל"ן המניב".

 

 

 

וילף הוסיף כי "השווקים בחו"ל התנהגו בצורה שלילית אבל לא דרמטית. שוק המניות האמריקאי ירד בכ־2%, בעוד השוק הסיני ירד בכ־4%־5%. אבל כל הרכיב המנייתי הציג תשואה שלילית מלבד סקטורים מסוימים. מה שעוד קיזז את הירידות בשוק המניות, הוא העובדה שהריביות בעולם המשיכו לרדת בחדות. האג"ח הממשלתיות בכל העולם הציגו רווחי הון משמעותיים (תשואה חיובית) בשל מחירן, מה שקיזז חלק ניכר מתיק המניות. העובדה שבאג"ח אנחנו נמצאים במח"מ (משך חיים ממוצע) ארוך יחסית בישראל היטיבה עם תיק האג"ח שלנו ותרמה תרומה לא מובטלת שקיזזה את הירידה שגם אנחנו חווינו בשוק המניות".

 

וילף מדגיש את אי־החשיפה של בית ההשקעות לחברות התקשורת האנרגיה וטבע, שעזרה למזער את הנזקים. "מה שעוד סייע לנו זה אי־החשיפה שלנו לחברות כמו כיל, טבע, חברות הגז והנפט, וחברות התקשורת, שספגו באוגוסט ירידות משמעותיות. כך למרות החשיפה המנייתית הגבוהה, האלוקציה (הקצאה) של התיק לנדל"ן מניב סייעה לנו. ובארה"ב הירידות היו דומות, ולכן האלוקציה שם פחות רלבנטית".

 

"לאורך זמן אין מה לחפש באג"ח הממשלתיות"

וילף הסביר מדוע בבית ההשקעות מתרחקים מהשווקים האירופיים, ואמר כי "אירופה הציגה ביצועי חסר וגם הנתונים המאקרו־כלכליים מצביעים על מיתון. לכן אנו רואים לנכון לא להתקרב עם השקעות לאירופה אלא יותר לארה"ב וסין, היכן שקיימת צמיחה. חשוב לזכור, שלמרות רעשי הרקע והתרגשות השוק ממלחמת הסחר אנחנו עדיין מאמינים שלטווח הארוך צריך להעלות את החשיפה המנייתית בתיק ואין מה לחפש באג"ח הממשלתיות. רווחי ההון בהן מוצו והריביות בכל הועלם הולכות לטריטוריה שלילית".

 

ממנורה סירבו להתייחס לנתונים, אך גורמים בשוק ההון מספרים ל"כלכליסט", כי מה שפגע בחברת הביטוח היה, ככל הנראה, "חשיפה מוגברת למניות בחו"ל, והחזרה באג"ח ממשלתיות עם מח"מ קצר יחסית".

 

ארז וילף, מנהל השקעות גמל ופנסיה באלטשולר שחם ארז וילף, מנהל השקעות גמל ופנסיה באלטשולר שחם

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x