$
בורסת ת"א

קרנות ההשתלמות: חודש תנודתי הניב תשואה ממוצעת של 0.7% ביולי

בבית ההשקעות אלטשולר שחם לא מתרגשים ממלחמת הסחר ומובילים את טבלת תשואות קרנות ההשתלמות בבטחה. מגדל סוגרת את הטבלה עם תשואה נמוכה ב־1% מאלטשולר

צלי גרינברג 09:5519.08.19

חודש יולי אופיין בתנודתיות הן בשוק המניות והן בשוק האג"ח. בסיכום החודש עלו מחירי האג"ח הממשלתיות ותשואותיהן ירדו; מחירי מניות הנדל"ן המניב הישראליות ומניות הבנקים המקומיים עלו בזמן שמניות האנרגיה והפארמה צנחו; ומניות הטכנולוגיה האמריקאיות עלו גם כן בזמן שחברות הנפט והאנרגיה חוו ירידה.

 

התשואה הממוצעת של קרנות ההשתלמות עמדה בחודש יולי על 0.7%, ואת טבלת התשואות מוביל בית ההשקעות אלטשולר שחם עם תשואה של 1.39%. את התשואה הנמוכה ביותר בחודש יולי, עם אחוז אחד פחות מאלטשולר, השיגה חברת הביטוח מגדל שעמדה על 0.39%. אלטשולר שחם גם מוביל בתשואה מתחילת השנה עם 10.58%, כאשר התשואה הממוצעת לפרק זמן זה עומדת על 8%. גם בתשואה לשלוש שנים מוביל אלטשולר עם 22.03%, כאשר התשואה הממוצעת לפרק הזמן הזה עומדת על 16.3%.

 

 

הממשלתיות תרמו לתשואה

 

ארז וילף, מנהל תחום השקעות גמל ופנסיה באלטשולר שחם, הסביר ל"כלכליסט" את הסיבות לתוצאות: "אמנם נהנינו ביולי מתמהיל החשיפה שלנו למניות ואג"ח, אבל ההסתכלות שלנו אינה נקודתית לחודש אחד אלא היא ארוכת טווח. החודש תרמו לתשואה הירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות, שניווטו את המשקיעים לעבר רכישת מניות, וגם החשיפה שלנו לאג"ח עם מח"מ ארוך. החשיפה שלנו לאג"ח קונצרניות ישראליות נמוכה יחסית.

 

את הסיכון שלנו בהשקעות בישראל אנחנו לוקחים דרך מניות החברות הישראליות בדגש על חברות הנדל"ן המניב, שנהנו ממהלך ירידת הריבית בשוק האג"ח והציגו ביצועים עודפים על שוק המניות בישראל. החברות: עזריאלי, מליסרון, ריט 1, אלוני חץ ואמות, הן דוגמא מעולה לכך.גם הבנקים הישראליים עלו, ואף שהציגו ביצועים פחותים מחברות הנדל"ן המניבות, הם עדיין היוו כר פורה לטובת התשואה. עם זאת, מניות חברות האנרגיה והפארמה בישראל חטפו חזק, אבל אין לנו חשיפה אליהן.

 

"בארה"ב ובאירופה גם כן חלו ירידות בתשואות האג"ח הממשלתיות, ובארה"ב הירידה אף היתה חדה לאורך כל העקום. השוק בארה"ב מתמחר הורדות ריבית של הפד האמריקאי בחודשים הקרובים, כדי לתמוך בכלכלה ולהגיב לחששות המשקיעים בנוגע למלחמת הסחר עם סין. גם שם המשקיעים נטו יותר לכיוון המניות של חברות הטכנולוגיה וחברות ה־S&P, שאנו יותר חשופים אליהן. הירידה במניות בשוק האמריקאי היתה בעיקר בחברות הנפט והטכנולוגיה, שאין לנו חשיפה אליהן".

 

ארז וילף ארז וילף

"סין היא המקום להיות בו"

 

וילף הוסיף, כי "הימשכות מלחמת הסחר לא פגעה בנו יותר מדי בסין. אנו מאמינים שסין היא המקום להיות בו, על אף ההשפעה קצרת הטווח של מלחמת הסחר. המדינה תחזור לחוות צמיחה מואצת וביולי לא נחוו בבורסה שלה ירידות חדות. בסך הכל שוק המניות הסיני הגיב בחיוביות, למרות החששות ממלחמת הסחר".

 

מחברת הביטוח מגדל סירבו להגיב לתוצאות התשואות של חודש יולי, אך גורמים בשוק ההון מסרו ל"כלכליסט" כי התשואה הנמוכה התקבלה בעיקר עקב חשיפות נמוכות יותר למניות שורה שנייה בישראל, וחשיפה נמוכה יותר למניות בכלל, עם חשיפה גבוהה יותר למטבע חוץ בגלל ההטייה לחו"ל. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x