$
בורסת ת"א

פרשנות

הבנקים רומזים לדורון תורג'מן: מנכ"ל מוצלח אתה לא - נחסום ניסיון למכור השליטה בבזק

ההתתלהבות של מנכ"ל אינטרנט זהב תורג'מן מההנפקה היא מגוחכת - הוא היה שותף מרכזי להידרדרות של החברה והוביל אותה לגיוס במחירי שפל. הבנקים הנושים מציעים חמישה דירקטורים חדשים, על מנת לאזן את כוחו של המנכ"ל

גולן חזני 15:3512.06.18
על צהלות השמחה של הבנקים ובעיקר של מנכ"ל אינטרנט זהב, דורון תורג'מן, בעקבות הצלחת הנפקת המניות שביצעה החברה, ניתן לומר שזוהי שמחת עניים. במקרה הטוב. אפשר גם לומר שהיא מעוררת גיחוך, אם אנו בוחרים בניסוח מעודן פחות.  

בעת הגיוס עומד מחיר המניה על שפל של 11 שקלים. תורג'מן והבנקים מעדיפים להשוות את שווי המנייה למחירה בשבוע שעבר, שעמד על 8.5 שקלים - אליו נסוגה המניה לאחר ההחלטה הדרמטית של משרד התקשורת לגבי השירותים הקווים של בזק.

 

אנחנו מעדיפים להסתכל לטווח מעט רחוק יותר, חודש, חודשיים ושלושה חודשים לאחור. באמצע מאי נסחרה המניה במחיר של 13 שקלים, כלומר 15% מעל למחיר בהנפקה. חודשיים קודם, באמצע מארס, היא נסחרה במחיר של 24 שקלים, כלומר יותר מפי 2 ממחיר ההנפקה.

 

תורג'מן לא חיכה לאישור הבנקים הנושים של יורוקום להניע את הגיוס, אלא החליט על הצעד הזה בעצמו. ועל כך יש לשאול - מדוע לא עשה את הצעד לפני שלושה חודשים? אז יכול היה לגייס במחיר טוב בהרבה ולמנוע את הצלילה של המניה. גיוס מוקדם יותר יכול היה לייצב את החברה ולהרגיע את החששות של מחזיקי האג"ח, במחירים הרבה יותר "שפויים" מבחינת החברה ובעלי המניות שלה.

 

אבל תורג'מן נגרר יחד עם הבנקים וכמוהו גם דירקטוריון אינטרנט זהב, שמורכב בחלקו מהנציגים של יורוקום הקודמת, תחת שליטתו של שאול אלוביץ'. מי שעשוי להרוויח מכך הם בעלי המניות החדשים, שרכשו את מניות אינטרנט זהב בהנפקה במחיר שפל.

 

תורג'מן כבר היה בדרך להיות דודו זבידה מספר 2. זבידה הוביל את כלכלית ירושלים שאחרי אליעזר פישמן לגיוסי הון שהצילו אותה מחדלות פרעון, הפכו אותה לחברה ללא גדרעין שליטה, אבל יצרו גם מציאות נוספת שבה היא חברה בשלטון מנהלים. זבידה הוא המוציא ומביא בה. יש לו בעלי מניות גדולים, כמו דוד פורר, אבל המשקל שלו משמעותי.

 

הבנקים כנראה הבינו לאן תורג'מן חותר, והיום הם מציעים חמישה דירקטורים חדשים לחברה, שיאזנו את הכח הרב שצבר מי שהיה שותף מלא ואולי מרכזי להידרדרות של אינטרנט זהב. מחברה יציבה שרק בינואר עוד נסחרה בשווי של 200 מיליון דולר, לחברה מפורקת שמקבלת מחיאות כפיים תמוהות כשהיא מצליחה להתאושש לשווי של 60 מיליון דולר.

 

נכון, ההנפקה הצילה את החברה מחדלות פרעון, אבל יש מי שאחראי לכך שהיא נעשתה באיחור ואיבדה הזדמנויות טובות בהרבה. הבנקים הנושים של יורוקום הם חלק מהאחראים. תורג'מן אחראי לא פחות מהם.

 

עכשיו הבנקים מבינים זאת ועם המינוי של חמישה דירקטורים רומזים לו: מנכ"ל מוצלח אתה לא. אם יש לך תכניות למכור במהירות ובמחיר מגוחך גם את השליטה בבזק, דרך בי-קום, אנחנו כאן כדי לעצור אותך. הדירקטורים שבחרו הבנקים, ובמיוחד יובל ברונשטיין ואילן כהן, לשעבר מנכ"ל משרד ראש הממשלה, הם דירקטורים אקטיביים, חריפים ובעלי הבנת שוק, שלא יאפשרו למכור את השליטה בבזק בנזיד עדשים, וזהו המחיר שבה נסחרת בי-קום כיום.

  

 

דורון תורג'מן מנכ"ל אינטרנט זהב דורון תורג'מן מנכ"ל אינטרנט זהב צילום: אוראל כהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x