$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

הכיסא החם: אביעד קאופמן ימונה ליו"ר החברה לישראל

מועצת המנהלים של החברה לישראל צפויה להתכנס בקרוב כדי לאשר את מינוי היו"ר. קאופמן, שמתגורר בלונדון, מכהן בתשע השנים האחרונות כמנהל הכספים הראשי של קבוצת העסקים הגלובלית של עידן עופר ונחשב לאיש אמונו הקרוב

גולן חזני 06:4528.11.16

אביעד קאופמן צפוי להתמנות בימים הקרובים ליו"ר דירקטוריון החברה לישראל במקום רון מושקוביץ'. ל"כלכליסט" נודע כי מועצת המנהלים של החברה לישראל שבשליטת עידן עופר צפויה להתכנס בקרוב כדי למנות את קאופמן לתפקיד.

 

מושקוביץ' מונה ליו"ר החברה לישראל ב־2013, וכפי שנחשף בסוף יולי ב"כלכליסט", הוא אמור לעזוב את תפקידיו בקבוצה. מושקוביץ' כבר עזב את החברות־הבנות, ובראשן כיל, אולם נשאר יו"ר החברה לישראל. בימים הקרובים הוא אמור להתפטר.

 

קאופמן (46) מכהן בתשע השנים האחרונות כמנהל הכספים הראשי של קבוצת העסקים הגלובלית של עופר, ונחשב ליד ימינו ולאיש אמונו הקרוב. קאופמן מתגורר בלונדון, שם יישאר לגור גם לאחר המינוי. בשנים האחרונות משמש קאופמן דירקטור בחברה לישראל ובחברה־האחות קנון, בכיל ובזרוע האנרגיה של הקבוצה איי.סי.פאואר. קאופמן הגיע לעסקיו של עופר לאחר שנים שבהן כיהן בשורה של תפקידי ניהול בכירים בתחום הכספים בקבוצת אמדוקס. קודם לכן שימש רואה חשבון בפירמת סומך חייקין KPMG.

עידן עופר עידן עופר צילום: בלומברג

 

הקרובים לעופר עזבו

 

החברה לישראל עוברת בחודשים האחרונים שורה של שינויים ביוזמת עופר. בתחילת 2015 פוצלה החברה לישראל לשתי חברות: החברה לישראל, שתחתיה פועלות כיל ובזן; וקנון, הכוללת את הפעילות של צים, טאואר ואיי.סי.פאואר. ניר גלעד, שכיהן כיו"ר כיל וכמנכ"ל החברה לישראל, עזב את תפקיד המנכ"ל עם פיצול האחזקות בה והנפקתה של קנון בארה"ב. גלעד היה הראשון לעזוב בסוף 2015, עם חבילת מניות ואופציות בהיקף כ־140 מיליון שקל. במרץ האחרון הודיע גלעד גם על עזיבת תפקידו כיו"ר כיל. באפריל השנה הוחלט למנות תחתיו את יוחנן לוקר.

 

אחרי גלעד עזב גם מושקוביץ'. השניים היו בעלי התפקידים הקרובים ביותר לעידן עופר, וניכרה ביניהם יריבות סמויה לאורך השנים. קאופמן נחשב לאלמוני יחסית בקהילה העסקית הישראלית, אולם גם מושקוביץ' היה כזה עד מינויו ליו"ר החברה לישראל.

 

ספגה הורדת דירוג ממעלות

 

בשבוע שעבר ספגה החברה לישראל הורדה בדירוג האשראי שלה מ־S&P מעלות. הדירוג החדש, לאחר שירד בדרגה אחת, הוא ilA עם תחזית יציבה.

 

במעלות ציינו כי ההחלטה להוריד את הדירוג משקפת את העלייה ברמת החוב של החברה לישראל ואת החולשה בביצועים שהציגה כיל לאחרונה. כמו כן ציינו כלכלני מעלות כי יחסי כיסוי החוב שהחברה לישראל חוזה לשנים 2016 ו־2017 אינם הולמים את הדירוג הקודם שלה.

 

בחברה לישראל לא הגיבו על הדברים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x