$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

שרגא בירן והמחזיקים מתקרבים להסכמה על מתווה להסדר חוב

עו"ד רובי בכר שמונה לגשר בין אלון ישראל לבעלי האג"ח, הציג בפניהם מתווה להסדר. סלע המחלוקת: המחזיקים דורשים לקבל אוטומטית את השליטה בחברה בסוף 2017 אם זו לא תצליח לעמוד במתווה

גולן חזני 07:5614.09.16

עו"ד רובי בכר מונה לאחרונה כמגשר בין בעלי האג"ח לשרגא בירן והקיבוצים, בעלי השליטה באלון ישראל, וכבר הציג הצעה למתווה של הסדר חוב בין המחזיקים לחברה. כך נודע ל"כלכליסט". עוד נודע כי המתווה הוצג שלשום בפגישה שקיים בכר עם נציגות האג"ח ועם נציגיו של שרגא בירן. בנציגות האג"ח, שכוללת את הנאמן הרמטיק, היועץ המשפטי חגי אולמן והיועץ הכלכלי שלומי קלס, חברים גם כלל, הפניקס, פסגות ומגדל, שהביעו עמדות שונות לגבי ההצעה. אלון ישראל יוצגה במו"מ על ידי עו"ד עופר צור ממשרד גורניצקי. 

פירעון של 600 מיליון שקל

לפי עיקרי מתווה בכר, בירן והקיבוצים יזרימו 40 מיליון שקל לאלון בתוך חודשיים מיום ההסדר, החברה תפרע 600 מיליון שקל מהחוב כלפי המחזיקים ותפרוס את יתרת החוב – 1.2 מיליארד שקל – עד 2030. בקופת החברה יש כיום על פי הערכות 400-500 מיליון שקל לאחר שהשבוע מכרה את השליטה באלון ריבוע כחול למוטי בן־משה תמורת 113 מיליון שקל. מחזיקי האג"ח היו הראשונים שפנו לחברה לפני חודשיים וביקשו להעמיד חוב של 1.8 מיליארד שקל כלפיהם לפרעון מיידי. בתגובה מיהרה אלון לבית המשפט ודרשה לבטל את הדרישה בטענה שהחברה ברת פירעון.

 

שלושה שבועות לאחר מכן פנו מחזיקי האג"ח לבית המשפט בדרישה רשמית להכריז על החברה כחדלת פירעון ולהעבירה לידי הנושים. בית המשפט המחוזי בלוד שדן בעניין שלח את הצדדים להידבר במשרדי הכנ"ר (כונס נכסים ראשי), שהציע מינוי מגשר, ושני הצדדים הסכימו על מינויו של עו"ד בכר לתפקיד. בכר כינס את הצדדים שלשום, כאמור, לדיון בהצעת מתווה בסיסית, שההסדר צפוי להתבצע על פיו. החברה ובעלי האג"ח יגישו בהמשך כמה שינויים שברצונם להכניס למתווה המוצע. היום אמור להתקיים דיון משפטי נוסף בנושא, אולם המגעים לגישור אמורים להימשך במקביל.

 

על פי מתווה בכר יזרימו כאמור בירן והקיבוצים 40 מיליון שקל לקופת החברה תוך חודשיים מיום ההסדר. הזרמה זו תעניק להם מרווח זמן, עד סוף 2017, כדי לנסות לפתור את הפלונטר הפיננסי של החברה. בתקופה זו ייעשה נסיון לגייס 120 מיליון שקל שיוזרמו לקופה באמצעות משקיע או בהנפקה ציבורית. אם הנסיון יצליח, יקבלו בעלי האג"ח בסוף 2017 נתח של 20%-10% מאלון ישראל שתישאר בשליטת בירן, הקיבוצים והשותף החדש. אם הניסיון ייכשל, החברה תעבור לשליטת מחזיקי האג"ח.

 

התנגדות לפטור מתביעות

בטווח המיידי תמכור אלון ישראל שני נכסים שלה: את חלקה בחברה המפעילה של כביש 6 ואת מניות דור אלון שבהן היא מחזיקה. שוויים של שני נכסים אלה מוערך ב־200-150 מיליון שקל, ועם מכירתם תפרע החברה 600 מיליון שקל למחזיקים. על פי מתווה בכר, הריבית המקורית על יתרת החוב שתפרס ל־13 שנים, תופחת ב־2% בשנה. בנוסף, בעלי האג"ח יורשו למנות שני נציגים בדירקטוריון לתקופה שעד סוף 2017.

 

החלטות מהותיות כמו זהות מנכ"ל תתקבלנה ברוב מיוחס בדירקטוריון שיכלול גם את דעת נציגי המחזיקים. סעיף מהותי בהסכם מעניק לבירן והקיבוצים פטור מתביעות אישיות. המחזיקים מתנגדים בשלב זה לפטור, ודורשים שאם הכנסת משקיע עד סוף 2017 תיכשל החברה תעבור לבעלותם בלי צורך בדיון משפטי. עוד הם דורשים להעביר את מפעיל כביש 6 לנושים בלי תהליך מכירה. אתמול דרש עו"ד צור מבית המשפט לחייב את מחזיקי האג"ח להעביר לרשותו את כל התכתובות בין הנציגות לחברת הרמטיק, בין חברי הנציגות בינם לבין עצמם, וכן תכתובת על העברת מניות של החברה לידי המחזיקים.

 

שרגא בירן שרגא בירן צילום: אוראל כהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x