$
בורסת ת"א

ועדת הכספים דחתה שוב את הדיון על החוק לשינוי מבנה הבורסה

גורמים בסביבת האוצר טוענים כי לוביסטים של הבנקים מייצרים ספין שלפיו הם ירוויחו מהשינוי - כדי להרתיע ח"כים מהאופוזיציה מלתמוך בהצעת החוק

רחלי בינדמן 22:3425.07.16

במשרד האוצר מקווים שהכנסת תספיק להצביע הלילה בקריאה ראשונה על החוק לשינוי מבנה הבורסה. ועדת הכספים היתה אמורה לדון מחר בהצעה, מתוך הנחה שהכנסת תאשר אותה בקריאה ראשונה, ולאחר שבשבוע שעבר ההצבעה נדחתה ולכן גם הדיון בוועדת הכספים. ואולם למרות הסיכוי שההצעה תאושר הלילה בקריאה ראשונה, הוחלט לדחות את הדיון בוועדה ליום חמישי בשעה 10 בבוקר.

 

יש הטוענים כי הדחייה בשבוע שעבר וזו הנוכחית הן תולדה של לחץ פוליטי נגד החוק, אם כי רוב הסיכויים כי מדובר פשוט בסיבה טכנית. באוצר כל כך רצו לזרז את אישור החוק עד שהצמידו את ההצבעה בקריאה ראשונה לדיון בוועדה, וכך כל פעם שהכנסת המוצפת הצעות חוק לא מספיקה להצביע הדיון נדחה.

 

גורמים בסביבת האוצר טוענים כי הבנקים מפעילים לחצים כבדים באמצעות הלוביסטים שלהם כנגד החוק. זאת מאחר שהחוק מחייב אותם למכור את רוב אחזקותיהם בבורסה, ולא ליהנות מהצפת ערך אפשרית שכן הרווחים יועברו לקופת האוצר.

  

בורסת תל אביב בורסת תל אביב

ככל הידוע באמצעות ספין של לוביסטים, נעשה ניסיון לשכנע את חברי הכנסת מהאופוזיציה, בהם ח"כ מירב מיכאלי, כי הבנקים ירוויחו מהשינוי המבני שכן יוכלו ליקר עמלות מסחר. זאת אף שברגע שהם יחויבו למכור את רוב אחזקותיהם בבורסה - יהיה הרבה יותר קל להתחרות בהם, מה גם שהם כאמור לא יהנו מרווחי המכירה. בשל כך הגישו ח"כים מהאופוזיציה אלפי הסתייגויות לחוק, והדיון לגביו במליאה להצבעה ראשונה עשוי לקחת שעות. רק מיכאלי, המייצגת בעניין את עמדת האופוזיציה, יכולה לדרוש להסיר את ההסתייגויות. יש לציין כי ח"כים שמגיעים מהתחום הכלכלי בקרב האופוזיציה, בהם פרופ' מנואל טרכטנברג ואראל מרגלית, תומכים בהצעת החוק.

 

מי שעוד מפעיל לחצים על הח"כים הם לוביסטים מטעם ועד עובדי הבורסה הרוצה להבטיח את תנאי העובדים אחרי המכירה. בוועד מנסים לטעון כי הבנקים ירוויחו מהשינוי המבני כדי ללחוץ על הנהלת הבורסה לחתום עמם על הסכם קיבוצי המקבע את תנאי העסקתם המפנקים ומעניק להם נתח מהמכירה.

 

השבוע חשף "כלכליסט" כי יו"ר ועדת הכספים משה גפני סבור שחלק מהחוק הכולל שינוי ימי המסחר בבורסה לשני עד שישי כדי להתאימם לנהוג בעולם אינו נחוץ. זאת בניגוד לעמדת הבורסה המשוכנעת כי הדבר יסייע למחזורי המסחר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x