$
בורסת ת"א

בדרך לסיבוב שני: מכירת כלל ביטוח תופסת תאוצה

חברת הברוקרים איאון שהובילה את מכירת כלל ביטוח בתקופת נוחי דנקנר ב־2013, תטפל כעת במכירה

גולן חזני 06:5823.02.15

הוועדה המיוחדת בדירקטוריון אי.די.בי פתוחשמונתה לטפל במכירת חברת הביטוח בחרה באחד משני הגופים פיננסיים להוביל את המכירה. ל"כלכליסט" נודע כי חברת הברוקרים הבינלאומית בנפילד איאון (Benfield AON) נבחרה אך לא אושרה, זאת מאחר שהעמלה שהיא דורשת, לאור לוחות הזמנים הקצרים הנדרשים למכירת החברה, גבוהה. בימים אלה נערך איאון מו"מ לגבי המחיר. הוועדה המיוחדת שבחרה באיאון היא בלתי תלויה ובראשה עומד גיורא ענבר.

 

 

איאון מונתה גם ביוני 2013 להוביל את תהליך מכירת כלל ביטוח, אז נשלטה בידי בעל השליטה לשעבר בקבוצת אי.די.בי נוחי דנקנר.

 

מימין: אדוארדו אלשטיין ומוטי בן משה מימין: אדוארדו אלשטיין ומוטי בן משה צילום: רותם מלנקי

 

ל"כלכליסט" נודע כי שני הגופים לא אושרו עדיין השוויים שהוחמצו ביוני 2014 התפוצצה עסקת מכירת כלל ביטוח לפי שווי של 4.6–4.8 מיליארד שקל לידי קבוצת משקיעים סינים שבראשה עמד לי הייפנג. המו"מ לרכישה נקטע כשקבוצת הרכישה ביקשה ארכה נוספת לקבל אישור המפקחת על הביטוח דורית סלינגר לעסקה, וחוסר ההתלהבות של בעלי השליטה החדשים אדוארדו אלשטיין ומוטי בן־משה ממכירה. היום שווי השוק של כלל ביטוח עומד על 3.25 מיליארד שקל. כדי לקבל את השווי שהציעה הקבוצה הסינית, יהיה צורך בפרמיה של 50% על שווי כלל ביטוח בשוק. למרות זאת כמה גופים אמריקאיים ואסייתיים כבר גיששו לגבי אפשרות רכישה, אולם המהלך לא יחל לפני אישור הדירקטוריון.

 

ככל הידוע אלשטיין, שכרגע מחזיק ב־61% ממניות אי.די.בי, מעדיף שכלל ביטוח לא תימכר, ומנסה לחזק את הון אי.די.בי פתוח כדי לנסות לשכנע את המפקחת על הביטוח להשאיר בידיו את השליטה בחברה.

 

ממשיכים לא להסכים

 

הסכסוך בין אלשטיין לבן־משה עלה אתמול מדרגה. במכתב ששלח בן־משה לאלשטיין באמצעות פרקליטיו גיורא ארדינסט ורענן קליר, ציין בן־משה כי "אין מנוס מכינוס בוררות לדיון והכרעה במחלוקות בין הצדדים". בנוסף דורש בן־משה במכתבו כי אלשטיין יעביר אליו 50% מהמניות שהוא מחזיק באי.די.בי מתוקף הסכם השליטה שביניהם, וכי בידיו זכות סירוב להעברה שביצע אלשטיין של מניות השליטה לחברה אחרת שבשליטתו. אלשטיין מצדו דחה את הטענות, ויועציו המשפטיים דוד חודק ואיתן אפשטיין טענו כי בן־משה פגע בהנפקת הזכויות וגרם להשתתפות נמוכה של הציבור בהנפקה.

 

עם זאת, בן משה לא מציין במפורש כי הוא מבקש להפעיל את מנגנון הבוררות שקיים בין השניים. המנגנון קובע כי כל צד יוכל להציע שני בוררים בשני שלבים, ואם לא יגיעו להסכמה, תועבר החלטה על בורר ללשכת עורכי הדין. גם החלטת בורר איננה מחייבת בהכרח במנגנון השליטה בין השניים, וייתכן שבסופו של דבר ייאלצו ללכת להליך משפטי.

 

אלשטיין דורש כי בן־משה יוותר על שני דירקטורים מבין השלושה מטעמו בדירקטוריון לאור העובדה שהוא הזרים 391 מיליון שקל לחברה בעוד שותפו לא הזרים כלל בהנפקת הזכויות.

 

בינתיים מונתה אלינה פרנקל כדירקטורית חיצונית בחברה במקומו של הנרי בן־שימול שכהונתו הסתיימה. אלשטיין היה זה שתמך במינויה של פרנקל שמשמשת כדח"צית גם באלביט הדמיה ובטמפו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x