$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

ויולה תרכוש השליטה בגאון אחזקות ב־70 מיליון שקל

קרן ההשקעות צפויה להחזיק ב־52% ממניות החברה, כשאחזקותיהם של יתר בעלי השליטה צפויות להצטמצם בחצי. משה גאון צפוי להחזיק ב־17% מהחברה שהקים אביו, בני. העסקה צפויה להחתם בימים הקרובים

גולן חזני 06:5420.02.13

קרן ויולה קרובה לרכישת השליטה בחברת גאון אחזקות, כשל"כלכליסט" נודע כי בימים הקרובים צפויה העסקה להיחתם. על המגעים פורסם לראשונה ב"כלכליסט" לפני חצי שנה בדיוק.  

 

על פי מתווה העסקה, שרוב פרטיו מסוכמים, תזרים ויולה 70 מיליון שקל לתוך החברה, ותקבל 52% מהמניות בהקצאה. יתר בעלי המניות ידוללו בכמחצית מאחזקותיהם. בנוסף, ויולה אמורה לקבל אופציה להגדלה עתידית של חלקה בחברה.

 

משה גאון יו"ר גאון אחזקות משה גאון יו"ר גאון אחזקות צילום: אוראל כהן

 

משמעות העסקה היא כי בעל השליטה בחברה משה גאון (34%) מוותר על השליטה וכך גם שותפיו סמי שמעון, באמצעות מנהל העיזבון (25%), אורי דוד (17%) ויוסי פינסון (9%). בעקבות העסקה, אם וכאשר תיחתם, ידוללו כל בעלי המניות בחצי, כך שגאון יחזיק בכ־17%, שמעון ב־12%, אורי דוד ב־9%, יוסי פינסון בכ־4% והיתר בידי הציבור.

 

ויולה מעוניינת בפעילות הקלינטק של החברה המרוכזת תחת החברה־הבת גאון אגרו, הכוללת בעיקר פעילות ייצור ושיווק מוצרים לתשתיות מים, גז וביוב. פעילות זו כוללת, בין היתר, את חברת צנורות המזרח התיכון, העוסקת בצנורות פלדה והנסחרת בבורסה בת"א לפי שווי 132 מיליון שקל (גאון אגרו מחזיקה ב־51% ממניותיה), וכן בחברות פלסים, מצרפלס וחממת כנרות. החברה מנוהלת על ידי אבי הוכמן וכיו"ר מכהן ארז מלצר.

 

 

בנוסף לאחזקות בתחום המים מחזיקה גאון בכ־4% ממניות בית ההשקעות הממוזג דש־מיטב, ב־18% ממניות חברת מוצרי הקוסמטיקה AHAVA, שנמצאת בתהליך מכירה שאותו מוביל בנק גולדמן זאקס, ו־33% מחברה לשיווק בוטנים בשותפות עם תנובה ומשפחת לבנת.

 

גאון אחזקות הוקמה על ידי אביו של משה גאון, בני ז"ל ב־1998, לאחר פרישתו מניהול קונצרן כור, לצד שותפים ובהם שמעון, דוד, אי.די.בי, אריסון השקעות, גד זאבי ומרכוס כץ. מניית גאון אחזקות צנחה בשנה האחרונה ב־50% למחיר של 69 אגורות, המשקף לחברה שווי של 75 מיליון שקל - חמישית מהשווי שלפיו הונפקה ב־2007.

 

 

‏מצבה של הקבוצה הידרדר בשנה האחרונה בעיקר על רקע קריסתה של רשת אייס אוטו דיפו. הרשת התמוטטה על רקע הפסדים כבדים ואי־יכולתה לעמוד בהתחייבויות שלה (450 מיליון שקל, מהם 90 מיליון שקל למחזיקי האג"ח). פעילות הרשת, ללא החובות, נמכרה לפני שנה בדיוק לאלקטרה מוצרי צריכה, תמורת כ־120 מיליון שקל. ‏‏קריסתה של אייס, שהותירה את מחזיקי האג"ח שלה עם פירורים מהחוב המקורי, השפיעה גם על מחזיקי האג"ח של גאון אחזקות, שלהם חייבת החברה 180 מיליון שקל, והניירות שבידיה נסחרים כעת בתשואת זבל של 29%.

 

בין מכירות האחזקה האחרונות של גאון אחזקות ניתן למנות את חברת המשביר לחקלאי, שנמכרה לפני שנה וחצי לקרן סקיי ב־50 מיליון שקל, את "בית גאון" שבטיילת בתל אביב שנמכרה בסוף 2011 ב־35 מיליון שקל, ואת המכירה של רימון, שבה החזיקה גאון אגרו ב־31% תמורת 27.5 מיליון שקל, גם כן בסוף 2011.

 

אך מימושים אלה לא הספיקו לחברה. בסוף הרבעון השלישי של 2012 היו בקופת גאון אחזקות 25 מיליון שקל, ואילו החוב למחזיקי האג"ח עמד על 180 מיליון שקל. אם תקלה של הרגע האחרון תמנע את העסקה מול ויולה, תיאלץ החברה ללכת להסדר חוב - צעד שמשה גאון ביקש להימנע ממנו, אף במחיר של אובדן השליטה.

 

מחזיקי האג"ח של גאון מינו נציגות והצדדים הגיעו להסכמה שלפיה החברה תיקח על עצמה מגבלות שונות כגון איסור חלוקת דיבידנדים, על עסקאות בעלי עניין ועוד, עד שישולם החוב או שיימצא משקיע, אך ברגע האחרון נסוגה החברה מההבנות. מחזיקי האג"ח לא ויתרו, ואישרו את העמדת החוב לפירעון מיידי אם החברה תפר את התחייבויותיה או לא תעמוד בתשלום הקרוב.

 

מקרן ויולה לא נמסרה תגובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x