$
שוק ההון

בלעדי - דפי זהב: צמיחה של 39% ברווח מפעילות האונליין

הכנסות הקבוצה במחצית הראשונה של 2009 הסתכמו ב-155 מיליון שקל, וההכנסות מהפעילות המודפסת ירדו ב-13%

גילעד נס 07:0327.08.09

במקביל לניסיונותיה להגיע להסדר עם מחזיקי איגרות החוב שלה, דפי זהב ממשיכה בהצלחה את תהליך המרת עסקיה מעולם הדפוס לעולם האינטרנט. ל"כלכליסט" נודע כי הכנסות הקבוצה במחצית הראשונה של 2009 הסתכמו ב-155 מיליון שקל, עלייה שולית של כ־1% לעומת התקופה המקבילה ב־2008, והרווח התפעולי הסתכם בכ־38 מיליון שקל, עלייה של כ־3% לעומת התקופה המקבילה.

 

הכנסות המגזר המודפס של החברה ירדו ב־13% במחצית הראשונה של השנה והסתכמו ב־73 מיליון שקל לעומת 84 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. מצד שני, פעילות האינטרנט של החברה הציגה הכנסות של 65 מיליון שקל במחצית הראשונה של השנה, גידול של 26% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והרווח התזרימי (EBITDA) של כלל פעילויות האינטרנט של החברה הגיע ל־18 מיליון שקל, צמיחה של כ־39% לעומת אשתקד.

 

תחום שירותי המידע, כלומר פעילות דן אנד ברדסטריט ישראל שאותה רכשה החברה, הציג ירידה של 11%, מ־18 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2008 ל־16 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2009. את רוב רכישותיה בתחום האינטרנט ביצעה דפי זהב עד אמצע 2008, כך שהצמיחה בתוצאות חטיבת האונליין משקפת גידול מתמשך בהכנסות שהגיעו בעקבות רכישות עבר לצד גידול בהכנסות שירות הבסיס של החברה (אתר d‏).

 

קבוצת דפי זהב כוללת שלוש פעילויות: חברת דפי זהב, המוציאה את מדריכי העסקים המודפסים ומנהלת את פעילות האינטרנט והסלולר הנגזרים ממאגר המידע שבמדריכים, 15 חברות אינטרנט שרכשה החברה (בהן זאפ, Rest ומתחתנים) וחברת דן אנד ברדסטריט ישראל, המספקת מידע עסקי.

 

 

דפי זהב נרכשה ב־2004 בידי קרן ההון הפרטי מרקסטון מקבוצת עורק תמורת 110 מיליון דולר בעסקה שכללה גיוס חוב מבנק לאומי כדי לממן חלק מהרכישה. מרקסטון עצמה החזירה את חובה לבנק לאומי באמצעות גיוס אג"ח והעברת החוב לבנק הפועלים, אך בסופו של דבר החוב נרשם לחובתה של דפי זהב עצמה, והסתכם בכ־500 מיליון שקל. ב־2007 מכרה מרקסטון את דפי זהב לקרן האוסטרלית בבקוק אנד בראון (BCM) תמורת 123 מיליון דולר, עם חוב של כ־500 מיליון שקל שעבר.

 

הקרן האוסטרלית נפגעה קשות מהמשבר הפיננסי בעולם ונכנסה להליך הנזלה. בינתיים, בעקבות מעבר לרישום לפי IFRS של דפי זהב, נוצר פער חשבונאי בין התחייבויות שניתנו למחזיקי האג"ח באשר למרווחים מסוימים בתוצאות החברה, לבין העובדות בשטח לפי הרישום החשבונאי החדש. פעולה זו אפשרה למעשה למחזיקי האג"ח לדרוש את פירוק החברה וחלוקת ערכה ביניהם, אולם מנכ"ל דפי זהב ניר למפרט הצליח להגיע להסכמה עם נציגי מחזיקי האג"ח על ניסיונות להגעה להסדר כלשהו בין הצדדים, ולדפי זהב ניתנה תקופת חסד שמועד סיומה המתוכנן הוא 30 בספטמבר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x