סגור

אחרי ילין לפידות: גם רוטשילד נכנע לטרנד ונכנס לקרנות המחקות

בבית ההשקעות הקטן החלו לשווק השבוע לראשונה קרן העוקבת אחרי מדד חברות הייצור הגלובלי; ברוטשילד מנהלים כיום 20 קרנות בהיקף נכסים מצטבר של כ-1.6 מיליארד שקל

קצב הצמיחה הגבוה הביא גם את בית ההשקעות רוטשילד לתחום הקרנות המחקות: בתחילת החודש נחשף בכלכליסט שילין לפידות יפתח בקרוב מחלקות קרנות מחקות אחרי התנגדות למוצר במשך שנים. עתה מתברר כי גם חברת הקרנות של רוטשילד תקים מחלקת קרנות מחקות.


רוטשילד הוא אחד מבתי ההשקעות הקטנים בענף קרנות הנאמנות. בבית ההשקעות מנהלים 20 קרנות בהיקף נכסים מצטבר של כ-1.6 מיליארד שקל בלבד. למרות המגמה החיובית בענף הקרנות עד כה ב-2021, פדו הקרנות של רוטשילד 105 מיליון שקל. ברוטשילד החלו לשווק השבוע לראשונה קרן העוקבת אחרי מדד חברות הייצור הגלובלי שכולל מניות כמו טייוואן סמיקונדקטור, ג'ונסון אנד ג'ונסון וסמסונג.
לצורך הקמת פעילות הקרנות המחקות גייסו ברוטשילד באפריל האחרון את איל סגל. בתפקידו האחרון שימש כמנכ"ל תכלית, חברת קרנות הנאמנות והסל של מיטב דש במשך כ-17 שנה. לפני כן שימש כמנהל מחלקת ההשקעות של קופות הגמל של בנק דיסקונט.
מתחילת השנה גייסו קרנות הנאמנות 18 מיליארד שקל שהביאו את הענף לשיא בהיקף הנכסים של 369 מיליארד שקל. סכום הגיוס בקרנות המחקות מתחילת השנה עומד על 7.9 מיליארד שקל והיקף הנכסים המנוהל בהן נאמד ב-160.4 מיליארד שקל.
קצב הצמיחה השנתי של הענף עומד על 10%. הגופים המובילים בתחום הם בתי ההשקעות קסם, מיטב דש ומגדל שמנהלים נכסי מדדים בהיקף של בין 30 מיליארד שקל ל-40 מיליארד שקל.

1 צפייה בגלריה
השקעות מדדים מחשב נייד לפטופ 2
השקעות מדדים מחשב נייד לפטופ 2
אילוסטרציה
(צילום: שאטרסטוק)