סגור
שוטר עם מצלמת מהירות
שוטר עם מצלמת מהירות (צילום: דוברות המשטרה)

בגלל חוסר היערכות: בתי הדין המקוונים לעבירות תנועה יחלו לפעול רק בפברואר 2026

השינוי שהיה אמור להיכנס לתוקף השבוע נדחה בארבעה חודשים. עבירות תנועה קלות היו אמורות להפוך למינהליות ולהישפט באופן מקוון במקום בבתי משפט פליליים. משרד המשפטים טען שהוא מוכן, אך משרד התחבורה ולשכת עורכי הדין  חשפו שהמערכות אינן מוכנות עדיין

צו הפרות תעבורה מינהליות, שהיה אמור להיכנס לתוקף השבוע ולאפשר לנהגים עבריינים להישפט באופן מקוון (כלומר: אינטרנטי), יכנס לתוקף רק ב-8 לפברואר 2026 - כך עולה מתיקון חקיקה שפורסם אתמול (ש') בלילה.
בשבוע שעבר נחשף בוועדת הכלכלה כי בתי המשפט המקוונים כלל אינם מוכנים לקליטת הנהגים העבריינים ולטיפול בהם, מה שידרוש עוד ארבעה חודשי הכנה.
בעוד חמישה ימים היה אמור להיכנס לתוקף שינוי מהותי של שיטת השיפוט של נהגים עבריינים בישראל: לפי עיקריו, חלק מעבירות התעבורה היותר קלות (למשל נהיגה במהירות מופרזת שאינה גבוהה מאוד מעל המותר בחוק) לא יחשב עובד לעבירה פלילית, אלא ל"הפרת תעבורה". המשמעות היתה במישור השיפוטי: נהגים לא ישפטו עוד בבתי משפט פליליים, מה שיצר עומס כבד על בתי המשפט, אלא ייחשבו ל"מפרי תעבורה" ושיפוטם יבוצע בבתי דין ייעודיים ל"מפרי" תעבורה. בתי המשפט הייעודיים שהיו אמורים להתחיל לפעול השבוע היו אמורים להיות מקוונים לחלוטין, כלומר הגשת ערעורים ואפילו שיפוט היו אמורים להתבצע באופן מקוון לחלוטין.
בדיון שהתקיים בשבוע שעבר בוועדת הכלכלה טענה עורכת הדין מרגנית לוי, נציגת משרד המשפטים העידה כי משרדה נערך כנדרש – ולפי יריב לוין, שר המשפטים אין מניעה לתחילת פעילותם של בתי הדין החדשים והמקוונים, אבל נציגי לשכת עורכי הדין ונציגי משרד התחבורה טענו כי ההיערכות לא בוצעה כנדרש ולכן לא ניתן להתחיל ולשפוט נהגים בבתי הדין החדשים.