שב"ס יקבל 1.9 מיליארד שקל לבניית 26 אגפים חדשים לאסירים ביטחוניים
התקציב של המשרד לביטחון לאומי, החולש על המשטרה, שב"ס וכיבוי אש, יגדל בכ-10% ב-2025 ל-28 מיליון שקל, לא כולל הרשאה ליותר ממיליארד שקל נוספים עבור בינוי אגפים חדשים בבתי הכלא לאסירים ביטחוניים. השר חיים כץ: "הגענו לסיכום שמספק מענה משמעותי לגופים, אם כי לא שלם"
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' והשר הזמני לביטחון לאומי חיים כץ, סיכמו כי תקציב המשרד לביטחון לאומי בשנת 2025 יגדל בכ-10% לעומת 2024 ל-28 מיליארד שקל, ובנוסף המשרד יקבל הרשאה נוספת של יותר ממיליארד שקל, שיתווספו למאות מיליוני שקלים שכבר נכללים תקציב, עבור בינוי אגפי כליאה חדשים בבתי הסוהר שמיועדים לאסירים ביטחוניים.
במשרד לביטחון לאומי מצביעים על התקציב שאושר לבינוי 26 אגפים חדשים בבתי הכלא קציעות וסהרונים כהישג המשמעותי שהושג בדיונים, היות שבסך הכל אושרה לנושא זה הקצאה של 1.9 מיליארד שקל, חלקם כאמור מתוך התקציב עצמו והחלק העיקרי והנוסף מההרשאה הנוספת שאושרה. "מדובר בסכום חסר תקדים לבינוי מתקני כליאה חדשים, שיוקצה לשב"ס לאור העלייה הדרמטית במספר האסירים הביטחוניים", אומרים באוצר ובמשרד לביטחון לאומי. "כמו כן, יתווספו כ-300 תקנים חדשים לכוחות התערבות מיוחדים שיסייעו במשילות כליאתית".
התוספת במסגרת התקציב עצמו (28 מיליון שקל ב-2025, כאמור) למשרד לביטחון לאומי, החולש על משטרת ישראל, שירות בתי הסוהר ורשות הכבאות וההצלה, תעמוד על כ-2.5 מיליארד שקל לעומת תקציב 2024, שעמד אשתקד על 25.45 מיליארד שקל. "הגידול התקציבי ינותב למשטרה, לשירות בתי הסוהר ומערך הכבאות והצלה, לטובת שמירה על הכשירות המבצעית והמשך התמיכה במאמץ המלחמת", מסרו כץ וסמוטריץ' בהודעה משותפת.
סגירת התקציב בין שני השרים מצטרפת להסכם השכר החדש למשטרה ולשירות בתי הסוהר בהיקף 1.08 מיליארד שקל שכבר נחתם ביניהם בחודש שעבר, זאת אחרי שבתקופת כהונתו של השר לביטחון לאומי הקודם איתמר בן גביר, ההגעה להסכמות התעכבה.
במסגרת הסכם השכר הזה שאותו ירגישו בקרוב השוטרים והסוהרים, שכבר מגולם בתוספת התקציב למשרד לביטחון לאומי, "תוספת השכר תגיע עד 2,000 שקל לחודש ותשולם במשכורת אפריל 2025", כפי שמסרו האוצר והמשרד לביטחון לאומי. הם הוסיפו כי עד ינואר 2028 יגדל השכר עד כ-3,000 שקל לחודש. בנוסף, תינתן תוספת רטרואקטיבית חד פעמית לזכאים, שתגיע עד לכ-12 אלף שקלים.
השר כץ מסר כי "הגענו לסיכום שמספק מענה משמעותי לגופים, אם כי לא שלם. נצטרך לעשות כלכלת משפחה, לתעדף משימות ולקבוע את סדר העדיפויות".