$
חדשות טכנולוגיה

חברת שירותי הענן בוקס יוצאת להנפקה

בזמן שוול-סטריט מחכה להנפקת דרופבוקס השולטת בנתח משמעותי בשוק, המתחרה הקטנה מתכננת לגייס 250 מיליון דולר למרות שהיא עדיין מדווחת על הפסדים ניכרים

עומר כביר 11:2925.03.14

עוד הנפקה של חברה טכנולוגית מתוכננת ל-2014: ספקית שירותי האחסון בענן בוקס (BOX) הגישה אמש (ב') לרשות ניירות הערך האמריקאית (SEC) את התשקיף הראשוני שלה לקראת הנפקה. החברה, המתחרה בדרופבוקס וגוגל דרייב, מתכננת לגייס 250 מיליון דולר. שווי השוק המיועד עדיין אינו ידוע. חתמי ההנפקה עתידים להיות מורגן סטנלי, קרדיט סוויס וג'יי.פי. מורגן.

 

עם יותר מ-25 מיליון משתמשים רשומים ו-34 אלף ארגונים המשלמים בעבור שירותיה, בוקס עדיין לא מתקרבת לפופולריות של המתחרה הגדולה דרופבוקס, שנכון לנובמבר 2013 דיווחה על 200 מיליון משתמשים. עם זאת, בוקס מדווחת על קצב גידול מרשים: ב-12 החודשים שהסתיימו ב-31 בינואר 2013 עמדו הכנסות החברה על 58.8 מיליון דולר. כיום, שנה לאחר מכן, צמחו ההכנסות ב-111% ל-124.2 מיליון דולר.

 

אהרון לוי, מייסד בוקס אהרון לוי, מייסד בוקס צילום: Stuart Isett/Fortune Brainstorm TECH

 

אולם למרות שיעור הצמיחה המהיר, לבוקס יש עדיין הפסדים ניכרים. ב-12 החודשים שהסתיימו ב-31 לינואר, 2014, החברה דיווחה על הפסד בגובה 168.6 מיליון דולר. למרות העליה בהכנסות, ההפסדים עדיין צמחו - ב-2013, חברה דיווחה על הפסדים בגובה 112.6 מיליון דולר. עיקר הגידול בהפסדים נובע מעלייה של 73% בהוצאות החברה על מכירות ושיווק (171.2 מיליון דולר).

 

בוול-סטריט ג'ורנל מציינים, עם זאת, שכמעט שלושה-רבעים מהחברות שהונפקו בארה"ב בחודשיים הראשונים של 2014 לא היו רווחיות, ובכך בוקס אינה שונה מהן משמעותית. בניגוד לחברות אחרות שהונפקו או נרכשו לאחרונה (ובראשן וואטסאפ שנמכרה לפייסבוק בסכום מגוחך של 19 מיליארד דולר), לבוקס יש לפחות מודל עסקי אמיתי שיכול להפוך אותה לרווחית בעתיד הלא רחוק.

 

"המסע של בוקס החל ב-2004 ברעיון קטן. בראייה לאחור, הרעיון גם מובן מאליו: אנשים צריכים לגשת לקבצים שלהם בקלות מכל מקום", אמר מייסד ומנכ"ל בוקס, אהרון לוי, אמריקאי-יהודי בן 29 שנחשב למולטי-מיליונר. את הדברים אמר במכתב למשקיעים פוטנציאליים, והוסיף: “בשנים האחרונות בוקס ומגוון שירותים דומים זכו לדריסת רגל בשוק. אנחנו מתקדמים לכיוונה של כלכלת מידע, שבה כל עובד יעסוק במידע ושבה כל עסק, ללא קשר לתעשייה, יהיה בעסקי המידע. כדי לשגשג, חברות חייבות לחמש את עצמן עם הבנה חדשה של היכולת שיש לטכנולוגיית המידע לקדם את הצלחתן".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x