$
מכשירים ומדריכים

בדיקת "כלכליסט": האייפד החדש בידינו - לאנדרואיד יש עוד מה ללמוד

"כלכליסט" קיבל לבדיקה ראשונה בישראל את הדור השלישי של הטאבלט מבית אפל, וגילה שהוא מציג שיפור ניכר לעומת קודמו: התצוגה חדה ובהירה, המעבד לא יבייש גם מכונות משחקים וגם המצלמה איכותית יותר. למרות העלייה במשקל ועוד כמה צרות, זהו עדיין הטאבלט הטוב בשוק

עומר כביר ורפאל קאהאן 17:5018.03.12
את הסקירה הבאה אנחנו כותבים מנקודת פתיחה מוזרה מעט: האייפד החדש, שיצא לחנויות בעולם ביום שישי (אך עדיין לא רשמית בישראל), הוא כבר להיט. אם יש דבר אחד שלמדנו מהשקות מוצרים של אפל זה שלקונים לא ממש אכפת מה חושבים המבקרים - הם יקנו את המכשיר בכל מקרה.

 


והאמת? הם צודקים. האייפד החדש, שאותו קיבלנו לבדיקה מחנות iStore בתל אביב, הוא טאבלט איכותי עם תצוגה מדהימה ומעבד עוצמתי שמשאיר את כל המתחרים מאחור. זהו, לדעתנו, הטאבלט הטוב כיום בשוק, שמוסיף על האייפד 2 המוצלח מלכתחילה תצוגת HD מלאה - וזאת לראשונה בטאבלט. שיפורים נוספים כוללים מעבד ראשי מהיר יותר לצד מעבד גרפי בן ארבע ליבות שיכול להריץ משחקי תלת־ממד בקלילות ובזריזות, בתוספת של מצלמה אחורית משופרת.

 

השינויים לעומת האייפד 2 אולי לא בולטים במבט ראשון, אבל בשימוש השוואתי במכשיר זה ברור: האייפד החדש טוב הרבה יותר, ומספק חוויית שימוש מהנה יותר. אם אתם מחפשים טאבלט ואין לכם מגבלת מחיר ־ זה המכשיר שאתם צריכים לרכוש.

 

התצוגה הכי חדה בשוק
אתר כלכליסט באייפד החדש אתר כלכליסט באייפד החדש צילום: יובל חן

 

התצוגה באייפד החדש עברה שדרוג משעותי לעומת הדור הקודם והיא כעת משתווה באיכותה לתצוגה בשני דורות האייפון האחרונים. ההבדל מורגש כבר בשנייה שמפעילים את המכשיר: המסך בהיר יותר, והאייקונים חדים בהרבה.

 

ההבדל בתצוגה ניכר בכל היבטי השימוש במכשיר. בווידיאו, בצפייה בסרטוני HD, התמונות והדמויות על מסך האייפד החדש חיות והצבעים חדים וברורים. פתאום מסך האייפד 2, שבפירוש אין לו מה להתבייש, נראה חשוך ועגום.

 

בגלישה באתרים ההבדל ברור אף יותר. הרקע הלבן באייפד החדש חי ובהיר יותר, והלבן באייפד 2 נראה כמעט אפור בהשוואה אליו. הפונטים חדים, בולטים ונוחים משמעותית לקריאה. בזום מקסימלי, ההבדלים הם כעת בולטים מתמיד: בשעה שבאייפד 2 ניתן היה להבחין בפיקסליזציה קלה בשולי האותיות, באייפד החדש לא נראו שום פיקסלים. יש לכך חשיבות מעבר לתצוגה מהנה יותר: אם ברצונכם להשתמש באייפד לקריאת ספרים, לפונטים חדים ונקיים תהיה השפעה משמעותית על חוויית הקריאה שלכם לטווח ארוך.

 

מעבד שטוב גם לגיימינג

 

המעבד כפול הליבה במהירות 1.2 מגה־הרץ של האייפד החדש לא נחשב למהיר ביותר בשוק. על הנייר מעבד טגרה 3 בן ארבע ליבות, שנמצא בין היתר בטרנספורמר פריים של אסוס, עובר אותו בקלות. ואולם, האינטגרציה של המעבד עם מערכת ההפעלה של הטאבלט הופכת אותו בפועל למוצלח ביותר מבחינת ביצועים, שכן גרסה 5.1 של iOS יודעת לסחוט ממנו את המרב.

 

את יכולות המעבד הרגשנו היטב כשהעמדנו אותו למבחן במשחק התלת ממד העשיר בגרפיקה Real Racing HD. מדובר בחוויה שמשתווה בקלות למה שגיימר יקבל בכל קונסולת משחקים מקצועית, ואנחנו לא מתכוונים בהכרח רק לקונסולות ניידות.

 

האייפד החדש (בשחור) ליד אייפד 2. שיפורים משמעותיים האייפד החדש (בשחור) ליד אייפד 2. שיפורים משמעותיים צילום: יובל חן

 

מהירות התגובה, הגרפיקה והאנימציה של המשחק, וכן קצב הפריימים סיפקו רגעי משחק עשירים ומהנים. וזאת ללא עצירות או שיהוקים מעצבנים, וגם כשהיו על המסך אלמנטים רבים המשחק עדיין רץ בצורה חלקה.

 

האייפד החדש אולי לא יכול להתחרות בחוויית המסך הענק והסאונד ההקפי שמסוגלות לספק קונסולות המשחק הביתיות, אבל בכל הקשור ליריבות בתחום הקונסולות הניידות - ובראשן פלייסטיישן ויטה החדשה של סוני - הרי שהוא מציע חוויה מהנה משמעותית, בתוספת מסך גדול וחד יותר. הוויטה התחילה את דרכה עם מכירות סבירות, ואולם כעת אין ספק שיש לאנשים בסוני סיבה טובה מאוד לדאוג לעתידה.

 

מצלמה משופרת

 

האייפד החדש מצויד במצלמה אחורית חדשה באיכות 5 מגה־פיקסל, לעומת 3 מגה־פיקסל באייפד 2. הבדלי האיכות בין שתי המצלמות ניכרים מיד: התמונות שמנפק האייפד החדש, אף שאינן משתוות באיכותן לאלו של מצלמה ייעודית או אפילו לאייפון 4S, עולות בהרבה על אלו של האייפד 2.

 

תמונות שצילמנו באייפד החדש היו חדות הרבה יותר, ומפוקסלות הרבה פחות לעומת התמונות שניפק האייפד 2. מדובר באיכות שלא צריך להיות צלם מקצועי על מנת להבחין בה: כל משתמש יזהה בשנייה הראשונה את ההבדלים הברורים בין שני המכשירים.

 

נסיעת מבחן נסיעת מבחן צילום: יובל חן

 

אבל היתרון הגדול של המצלמה החדשה, וההפתעה הגדולה שלה, היה בצילום וידיאו: המעבד החדש של האייפד 3 יודע לנצל עד תום את יכולות הווידיאו של המצלמה. הפוקוס האוטומטי ואיזון הלבן התבצעו במהירות וביעילות גבוהה, שמשתווה בקלות למצלמות וידיאו ייעודיות. הסרטון שהתקבל היה איכותי והצגתו במסך של האייפד סיפקה חוויית צפייה שטרם ראינו בטאבלט. זאת, בהשוואה לסרטון שצולם באייפד 2, בו ניכר היה כי הפוקוס אטי יותר, התמונה חדה פחות והצילום לא היה חלק לחלוטין.

 

האייפד החדש אולי לא יכול להחליף מצלמה סטנדרטית, בין השאר בגלל החיסרון הבולט בפלאש, וכמובן ממדיו וצורתו שעושים אותו לא נוח לצילום תמונות רבות או סרטונים ארוכים. ואולם, בהתחשב בכך שמדובר מראש במכשיר שנועד רק לצילום תמונה אקראית או סרטון קצר, האיכות של המצלמה האחורית היא ללא ספק בשורה הראשונה.

 

אין שימוש ביכולות הדור הרביעי

 

לא הכול מושלם באייפד החדש. הדגם החדש עבה יותר בכחצי מילימטר, וכבד יותר ב־50 גרם מהדגם הקודם. במהלך בדיקות המכשיר חסרונות אלו לא באו לידי ביטוי באופן גורף, ורוב הכיסויים של האייפד 2 אף יתאימו לאייפד החדש. ואולם אנו סבורים שבעת שימוש ממושך במכשיר, כאשר הוא מוחזק ביד, יש בחסרונות אלו כדי לפגוע בחוויית השימוש.

 

בנוסף, לאייפד החדש יש נטייה להתחממות מורגשת, גם אחרי שימוש לא ארוך במיוחד ביישומים בעלי צריכת משאבים גבוהה מהממוצע, ובמיוחד משחקים וסרטונים. חיסרון מרכזי נוסף נובע דווקא מאחד היתרונות הבולטים של המכשיר - תצוגת הרטינה. תצוגה איכותית כזו תגרור את המפתחים לייצר אפליקציות כבדות יותר, כיוון שאלו יעשו שימוש בגרפיקת HD, וידרשו בעלות נפח אחסון גבוה.

 

מה, כבר נגמר המקום לאפליקציות? מה, כבר נגמר המקום לאפליקציות? צילום: יובל חן

 

כתוצאה מכך, משתמשים שבחרו לקנות את דגם האייפד עם נפח של  16 גיגה־בייט בלבד עלולים לגלות ששטח האחסון שלהם מצטמצם במהירות. מדובר במגבלה קשה, בעיקר בהתחשב בעובדה שלא ניתן להרחיב את קיבולת האחסון באמצעות כרטיס זיכרון חיצוני.

 

בעיה זו עלולה, אגב, להשפיע גם על בעלי דגמים אייפד ישנים יותר: מכיוון שאפליקציות האייפד הינן זהות, ללא קשר לגרסת המכשיר, ייאלצו גם בעלי מכשירים אלו להוריד את האפליקציות הכבדות, אף שלא יוכלו ליהנות מהיתרונות של הגרפיקה והתצוגה המשופרות.

 

חיסרון נוסף אינו קשור לאפל: האייפד החדש מצויד באינטרנט סלולרי בדור רביעי. עם זאת, בישראל עוד לא פרוסה רשת דור רביעי - דבר שנכון להיום הופך את יכולת זו לחסרת תכלית. עובדה זו מעמידה בסימן שאלה גדול את הצידוק שבקניית דגמי אייפד יקרים יותר המצוידים באינטרנט סלולרי. אפשר, במקום זאת, להסתפק בדגמי ה־WiFi בלבד.

 

אירוע השקת האייפד החדש. אפל הדגישה את יתרונות הדור הרביעי - הישראלים יצטרכו לחכות אירוע השקת האייפד החדש. אפל הדגישה את יתרונות הדור הרביעי - הישראלים יצטרכו לחכות צילום: רויטרס

 

השורה התחתונה

 

החסרונות שציינו הינם שוליים יחסית ליתרונות הרבים של המכשיר, ובוודאי בהשוואה למתחרים. אמנם לא היינו ממליצים לבעלי אייפד 2 לשדרג מאחר שהשינויים לא מצדיקים השקעה בטאבלט חדש ביקר, אולם, למשתמשים נטולי טאבלט או בעלי טאבלטים ישנים שמעוניינים לשדרג, אנו ממליצים בחום על המכשיר החדש. לא רק בגלל יתרונות החומרה שנסקרו כאן, אלא גם לאור סביבת השימוש המוצלחת בהרבה שמספקות אפל ואייטיונז, הכוללת אפליקציות רבות יותר המיועדות בלעדית לאייפד, ושלרוב הן איכותיות יותר לעומת אפליקציות מקבילות לאנדרואיד.

 

השילוב של חומרה איכותית, ביצועים ללא תחרות וסביבת שימוש משובחת הופכים את האייפד החדש לטאבלט הטוב בשוק כיום, ולרכישה כדאית ביותר. ליצרני אנדרואיד וגוגל דרושה עוד עבודה רבה על מנת שיוכלו להציע מתחרה ראוי.

 

את דגמי האייפד החדש אפשר לקנות כבר היום בחנות iStore, החל ממחיר של 2,999 שקל. בשבועות הקרובים צפויה להתחיל מכירתו גם על ידי איידיגיטל, שם הוא מתומחר החל מ־2,349 שקל.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x