$
המדריך

בדיקת "כלכליסט": VITA, מקור החיים של סוני

שליחנו בתערוכת האלקטרוניקה IFA בברלין בחן את קונסולת המשחקים הניידת החדשה של סוני, Vita ("חיים"). הוא גילה מכשיר מתקדם במיוחד שנועד לגיימרים, אבל מגיע עם תגית מחיר גבוהה במיוחד

עומר כביר, ברלין 16:0903.09.11

Playstation Vita, הקונסולה הניידת המדוברת של סוני, היא היורשת של ה-PSP הוותיקה ואמורה להיות חזקה מספיק על מנת להריץ משחקים של קונסולת הפלייסטיישן 3 על גבי מכשיר נייד. היא שואבת לא מעט אלמנטים מטאבלטים, ומציעה גם חיבוריות אינטרנט מהירה וגם חנויות מדיה, משחקים ואפליקציות מקוונות. הקונסולה עדיין לא הושקה ופיתוחה לא הושלם, אבל בתערוכת הטכנולוגיה IFA בברלין כבר ניתן היה להתנסות באבטיפוס מתקדם מאוד שלה - ואנחנו כמובן לא היססנו, ובחנו אותו.

 

הקונסולה קלה מאוד לנשיאה יחסית לגודלה - מסך 5 אינץ ברזולוציה גבוהה יחסית, פלוס כפתורי שליטה בשני צידיו ומעליו. חייבים לתת קרדיט לסוני: היא הצליחה ליצור מכשיר גדול מאוד שאינו יוצר תחושה של מוצר כבד או מסורבל. זו כבר התחלה טובה למכשיר שמשתמשים אמורים להחזיק במשך שעות ארוכות.

 

ה-Vita מפוצצת באמצעי שליטה שנועדו לספק חוויית משחקים מגוונת ביותר: פרט למסך המגע הקדמי יש לקונסולה גם משטח מגע מאחורה, המאפשר לבצע פעולות מגע מבלי להסתיר את ההתרחשויות על המסך. בנוסף יש לנו חיישני תנועה ג'יירוסקופיים מתקדמים וכן מספר רב של כפתורי שליטה וג'ויסטיקים.

 

 

סוני פלייסטיישן Vita סוני פלייסטיישן Vita צילום:בלומברג

 

כפתורי השליטה דומים מאוד לאלו שבשלטי הפלייסטיישן: ג'ויסטיק קטן בכל צד, ארבעה כפתורי כיוון בצד ימין, ארבעה לחצני פעולה בצד שמאל, ועוד שני כפתורי כנף למעלה. זאת בנוסף לכפתור הפעל, בחר, בקרי קול ועוד כמה כפתורים פה ושם. למרות ריבוי הכפתורים, הם ממוקמים בצורה חכמה ונוחה לתפעול ולא יוצרים תחושה של עומס. הכפתורים הפחות חשובים קטנים וממוקמים כך שלא יפריעו.

 

כל מה שצריך בקונסולת משחקים מודרנית

 

מעבר לכך, ל-Vita יש שתי מצלמות – קדמית ואחורית – באיכות VGA. יש לה גם רמקולים חיצוניים, אבל אלו מאכזבים יחסית והשימוש באוזניות מספק חוויית סאונד מוצלחת הרבה יותר.

 

בנוסף יש לקונסולה גם יכולות Wi-Fi, ובדגמים יקרים יותר גם אינטרנט סלולרי בדור שלישי. המעבד הוא בעל 4 ליבות - הפעם הראשונה שמכשיר נייד מסחרי משתמש במעבד כה חזק - מה שיאפשר למפתחים ליצור עבור ה-Vita משחקים עם גרפיקה וסאונד מתקדמים במיוחד.

 

החיסרון בולט: לקונסולה אין שטח אחסון משלה, ועל מנת לשמור תכנים או להוריד משחקים מהרשת יש לרכוש כרטיס זיכרון בנפרד. יש לה גם רק 512 מגה זכרון פנימי, פחות מטלפונים חכמים מתקדמים כיום.

 

בנוסף להורדת משחקים מהרשת, ניתן יהיה גם לקנות משחקים על דיסק מיוחד – על פניו בחירה מיושנת, בהתחשב ביכולות הקישוריות של המכשיר. עם זאת, כשנזכרים בעוצמת המעבד מבינים שייתכן והנפח של המשחקים בקונסולה זו יהיה גדול במיוחד, ובמקרה כזה דיסק יכול להיות בחירה מוצלחת. ה-Vita גם תוכל להריץ משחקי סלולר ולבצע אמולוציה למשחקי אנדרואיד ואף למשחקי פלייסטיישן קיימים, שיהיה ניתן לרכוש דרך החנות המקוונת של סוני.

 

 

 

ה-Vita, כאמור, עדיין בפיתוח, ולכן בסוני לא יכלו למסור נתונים כמו הגודל הסופי שלה או משקלה. מאותה סיבה, לא יכולנו להתנסות במכשיר ובשליטה בו בצורה חופשית, אלא רק לבחון כמה משחקים שכבר הוטענו מראש ואשר מדגימים את היכולות השונות של הקונסולה. כל משחק שניסינו הדגיש אלמנט אחר ביכולות המכשיר.

 

דרייק חוזר למגרש, אבל בקטן

 

Super Stardust Delta התמקד בשני משטחי המגע. במשחק זה, צריך להגן על כוכב ממטחי אסטרואידים, לפוצץ אותם באמצעות מחיצתם בין שתי אצבעות – אחת מקדימה ואחת מאחורה. לא מדובר בממשק שליטה מוצלח במקרה זה: האצבעות צריכות להיות מתואמות, אך אין אינדיקציה איפה בדיוק נמצאת האצבע האחורית והתוצאה היא חוויה מתסכלת ולא מהנה.

 

משחק אחר, Little Deviants, משלב בין המצלמה לחיישני התנועה של המכשיר ליצירת משחק מציאות מועשרת בו צריך לפוצץ יצורים חמודים הנעים על רקע השטח הנקלט במצלמה. במקרה זה, מדובר במשחק כייפי וממכר. צריך להסתובב, לאתר את היצורים ואז ללחוץ על כפתור ולפוצץ להם את הצורה. בהחלט הדגמה נעה של יכולות הקונסולה.

 

Uncharted – Golden Abyss הוא משחק פעולה/הרפתקאות בגוף שלישי מסורתי, עם גרפיקה איכותית וחלק נוסף בסדרת Uncharted המצליחה במיוחד עבור הפלייסטיישן. כמובן, גם נת'ן דרייק חוזר - עם עלילה חדשה המתרחשת לפני המשחקים האחרים בסדרה.

 

השליטה כאן היא במיטב המסורת של הקונסולות: באמצעות הג'ויסטיקים והכפתורים בלבד. גם הגרפיקה היא מרשימה, כמתבקש מכותר בסדרת Uncharted: סביבת הג'ונגל בגרסת הדמו יפה ועשירה, והדמות הראשית מאוירת בצורה מרשימה עם צבעים איכותיים. השליטה במשחק נוחה, ולמרות שהג'ויסטיקים נראים קטנים מדי נוח להזיז אותם ולכוון באמצעותם. עם זאת, חבל שלא שולבו כמה מאמצעי השליטה הייחודיים ל-Vita.

 

סיכום

 

ה-Vita הציגה יכולת מרשימה, שלוקחת את חוויית המשחק הניידת לשיא חדש. נראה שהיא תקרוץ במיוחד לגיימרים מושבעים שאוהבים את המשחקים המתקדמים ביותר. עם זאת, כאשר תג המחיר עומד על 249 יורו לדגם עם יכולות ה-Wi-Fi בלבד, ו-299 יורו לדגם עם יכולות הדור השלישי, אפשר לשער שהיא לא תקרוץ לשחקני הקז'ואל. אלו, ודאי, יסתפקו במסך המגע הקדמי, חיישני התנועה והמצלמות שנמצאות כיום בכל סמארטפון מודרני.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x