סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מיכה ברקסטון NeuraLight
מנכ"ל החברה, ד"ר מיכה ברקסטון (צילום: NeuraLight)

חברת הביוטכנולוגיה Somite AI גייסה 47 מיליון דולר לפיתוח תרופות באמצעות תאים

הגיוס מאפשר לסומייט לפתח ולקדם ייצור תאים לטיפול בסוכרת, מחלות שריר ומחלות דם, וכן סחוס מפרקי עבור טיפולים אורתופדיים. המנכ"ל מיכה ברקסטון: "אנחנו נשתמש בכסף לאימון של מודל מסוג חדש שיאפשר לנו פיתוח מהיר יותר". כן ציין שהחברה תפתח בקרוב משרד בישראל

חברת הביוטכנולוגיה האמריקאית Somite AI (סומייט), שנוסדה על ידי ישראלים, גייסה 47 מיליון דולר בסבב A. החברה מפתחת מודלים מבוססי בינה מלאכותית לייצור תאים ורקמות אנושיות לטיפול במחלות שונות באמצעות רפואה רגנרטיבית, על ידי שיקום, תיקון או החלפה של תאים פגועים.
הקרן האמריקאית Khosla Ventures, שהייתה גם הקרן הראשונה שהשקיעה ב־OpenAI, הובילה את הסבב. עוד השתתפו SciFi Ventures של היזם מקס לבצ'ין, פיוז'ן פאנד, אג'ינומוטו, פיטנגו הלת'טק, טק־אביב של ירון סמיד, הרפון, the Chan Zuckerberg Initiative וכן אנג'לים מובילים כמו ד"ר ר׳ מרטין צ'אווז (לשעבר יו"ר Recursion) ופידג'י סימו (מנכ״לית אפליקציות ב-OpenAI). החברה גייסה עד כה כ־60 מיליון דולר.
Somite AI עושה שימוש בבינה מלאכותית כדי לפתח טיפולים למחלות שונות על ידי ייצור תאים ורקמות אנושיות. היא נוסדה באוקטובר 2023 בין היתר על ידי שלושה ישראלים: מנכ"ל החברה, ד"ר מיכה ברקסטון, יזם ותיק בתחום ה־AI (ייסד את Chorus.ai שנרכשה ב־575 מיליון דולר על ידי זום אינפו); פרופ' אלון קליין מבית הספר לרפואה של הרווארד; וכן סמנכ"ל הטכנולוגיה ד"ר ג'וני רוזנפלד, המשמש גם מנהל קבוצת ה־AI התשתיתי ב־MIT. המייסדים כוללים גם את ראש המחלקה לגנטיקה בהרווארד וכן שלושה חברי אקדמיה אמריקאית למדעים, ביניהם פרופ' ג'יי שנדור (Jay Shendure), מומחה בעל שם עולמי בתחום הריצוף הגנטי של תאים.
הגיוס מאפשר ל-Somite AI לפתח ולקדם ייצור תאים לטיפול בסוכרת, מחלות שריר ומחלות דם, וכן סחוס מפרקי עבור טיפולים אורתופדיים. בנוסף, יאפשר הגיוס להרחיב את היכולות של פלטפורמת DeltaStem שפיתחה החברה.
בשיחה עם כלכליסט אמר המנכ"ל ברקסטון: "אנחנו משתמשים בתאים אנושיים ורקמות כתרופות. טווח המחלות שאפשר להשתמש בהן הוא מאוד רחב החל מסוכרת נעורים עבור בבעיות אורטופדיות מפרקיות ניוון שרירים ועוד. הרבה מאוד סוגי מחלות ניתן לפתור בעזרת תאים. כולנו מתחילים מתא אחד מופרה ויש כמעט אינסוף קומבינציות שינוי. אנחנו לומדים איך לייצר תא מסוג מאוד מסויים שיהפוך לתא שרוצים להשתמש לטפל במחלה. סוכרת נעורים נובעת ממצב של איבוד תאי בטא שמייצרים אינסולין, אנחנו יודעים לייצר תאי בטא במעבדה אבל לא בצורה פחות טובה מהתאים האמיתיים ובסקייל קטן, ואנחנו משתמשים בבינה מלאכותית לאופטימיזציה של התאים.
"המודל העסקי שלנו מדבר על שיתופי פעולה עם חברות תרופות שכבר עובדות על תרופות דומות ומשפרות את תהליך הייצור של התרופה שלהן. התרופה הכי מתקדמת שלנו שכבר קיבלה מספר אישורים מטפלת בניוון שרירים של מחלת דושן. המחלה השנייה הכי שכיחה נדירה במחלות הנדירות אחרי סיסטיק פיברוזיס.
"אנחנו נשתמש בכסף לאימון של מודל מסוג חדש שיאפשר לנו פיתוח מהיר יותר", אמר ברקסטון והוסיף כי "אין לחברה נוכחות בישראל, ואנחנו נפתח משרד בישראל בעתיד הקרוב. המשקיעים הראשונים שלנו הם ישראלים".