סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
צוות LimitlessCNC
צוות LimitlessCNC (צילום: אורון קפלן)

סטארט-אפ שמנסה להציל את הידע הנכחד בעולם מכונות ה-CNC גייס 4 מיליון דולר

LimitlessCNC שפעלה "מתחת לרדאר" יוצאת לאור עם השלמת גיוס סיד בהובלת הקרנות Grove Ventures ו-Meron Capital. החברה מפתחת סוכני בינה מלאכותית לפיתוח תוכניות הפעלה דיגיטליות לצורך ייצור חלקים מדויקים על ידי מכונות CNC – תחום שנשען בעיקר על ידע אנושי שהולך ומתמעט

סטארט-אפ ה-AI הישראלי LimitlessCNC, שפעל "מתחת לרדאר" מאז המחצית השנייה של 2024, יוצא לאור עם השלמת גיוס סיד של 4.1 מיליון דולר בהובלת הקרנות Grove Ventures ו-Meron Capital. החברה מפתחת סוכני בינה מלאכותית (AI Agents) לפיתוח תוכניות הפעלה דיגיטליות לצורך ייצור חלקים מדויקים על ידי מכונות CNC – תחום שנשען במשך שנים בעיקר על ידע אנושי שהולך ומתמעט. את החברה ייסדו דוד פרייב (מנכ”ל), אסף פלג (CTO) ושחף פינדר (מדען ראשי). פרייב ופלג הם בוגרי יחידת 81, שעסקו בפיתוח פתרונות הנדסיים ותוספים לתוכנות תלת־ממד מורכבות ואילו פינדר הוא דוקטורנט וחוקר בתחום למידת מכונה (ML) ורשתות עמוקות (Deep Learning) מאונ׳ בן-גוריון.
בזמן שכולם מדברים על מהפכת מודלי השפה הגדולים, LimitlessCNC פועלת בממד אחר לגמרי של בעיה, ליתר דיוק בשלושה ממדים - עולם מידול התלת־ממדי ההנדסי. הטכנולוגיה שלה אינה נשענת על מודלי שפה אלא על מודלי AI פיזיקליים המתמקדים בניתוח של תהליך העיבוד במכונות השונות ובניבוי שיטות חדשות ויעילות יותר לייצור חלקים. "אם תחשבו על זה, כל המוצרים שאנחנו מכירים מערבים חלקי עיבוד שבבי שיוצרו באמצעות תוכניות שנכתבו על ידי האדם, ויש המון מקום לשיפור", מסביר פרייב. "החל מחלקי המנוע ברכב שלנו ועד גוף המתכת הייחודי של מוצרי אפל, הפוטנציאל לקצר את זמני הייצור ולהוזיל עלויות הוא אדיר. מדובר בשוק ותיק ומבוסס שהיקפי ייצור החלקים מגיע לטריליון דולר בשנה".
לפי החברה, הפתרון שלה מצליח להוריד את זמני התכנות בעד 80% בזכות מנוע ה- AI שפיתחה, שלומד מהידע הארגוני שנצבר, משלב ניתוח פיסיקלי של תהליך העיבוד התלת מימדי ומתאים את תוכנית הייצור באופן אופטימלי למכונה המיועדת לבצע את העבודה. המערכת מתממשקת כשכבה עליונה מעל כלי התוכנה הקיימים ואינה מצריכה הדרכה או הכשרה מעצם היותה פשוטה וידידותית להפעלה. באופן זה המערכת מאפשרת למפעלים לפעול ביעילות – גם ללא הסתמכות מוחלטת על מומחים.
במשך עשורים ארוכים התבססו תוכנות הייצור (CAM-Computer-aided Manufacturing) על ממשקי משתמש מאוד מורכבים המיועדים למתכנתים מומחים עם עשרות שנות נסיון במטרה לאפשר להם להכין את קבצי ההפעלה הדרושים לכל חלק עבור המכונות השונות במפעל. בפועל, מספר האנשים שבאמת מסוגלים לשלוט בכלים אלה צנח בעיקר על רקע חוסר פופולריות של התחום במוסדות לימוד. מורכבות כלי התוכנה בשילוב מחסור עמוק של כוח אדם מנוסה הוליד מציאות שבה תהליך תכנות CNC עלול להימשך שבועות ואף חודשים, ולהפוך לצוואר בקבוק רציני באתרי ייצור.