סגור

בנק הפועלים רוכש מגדל משרדים בת"א בכמיליארד שקל

הבנק חתם על רכישת אחד המגדלים בפרויקט "ויתניה תל אביב" מידי החברות ויתניה ודלק מוטורס; בכוונתו להעביר את כל יחידות ההנהלה הראשית ולרכז אותן במקום - עד סוף 2025; הבנק חתם על אופציה לרכישה של עד 6,000 מ"ר נוספים בפרויקט

בנק הפועלים חתם עם החברות דלק מוטורס ו-ויתניה על עסקה לרכישת אחד המגדלים בפרויקט "ויתניה תל אביב" בעסקה שלפי הבנק תעמוד על כ-970 מיליון שקל. המגדל צפוי לשמש את יחידות ההנהלה של הבנק ולרכז אותן במגדל אחד.
המגדל ממוקם ברחוב לה-גווארדיה בתל אביב ויכלול 60 אלף מ"ר בשלב ג' של הפרויקט הממוקם בצדו המזרחי וכולל מגדל בן 40 קומות משרדים מעל קומת קרקע, וכן בניין בן 5 קומות שייבנה בצמוד למגדל. המגדל נרכש ברמת מעטפת ונמכר עם כ-1,147 מקומות חניה. מועד המסירה שלו נקבע ל-52 חודשים מיום חתימת ההסכם, כאשר לשותפות אפשרות לדחות מועד זה ב-90 ימים נוספים. כך שבנק הפועלים צפוי לעבור לפרויקט רק בעוד כארבע וחצי שנים לקראת סוף שנת 2025. כמו כן הבנק חתם עם החברות על הסכם אופציה לרכישת 6,000 מ"ר נוספים.
1 צפייה בגלריה
מגדל ויתניה תל אביב הדמיה
מגדל ויתניה תל אביב הדמיה
מגדל ויתניה בתל אביב. הדמיה
(ישר אדריכלים)
עוד נכתב בדיווח של הבנק כי הוא בוחן חלופות ומקדם תוכניות להשבחת נכסים בתל אביב, וכי המעבר למגדל החדיש יאפשר לבנק התייעלות בניצול שטחים, הפחתת היקף ההוצאות התפעוליות הלוגיסטיות השוטפות והגברת ממשקי עבודה וסינרגיה בין יחידות.
מכיוון שהעסקה היא ברמת מעטפת הבנק צפוי להוציא סכום כסף משמעותי נוסף על מנת להביא את הבניין לרמת גמר בהתאם לדרישותיו וצרכיו. על פי הערכה עלות זו עומדת על כ-4,000 שקל למ"ר בממוצע כך שמדובר בהוצאה של כ-240 מיליון שקל נוספים. נקודה נוספת בהסכם היא מספר החניות הנמוך המעיד על התקנים הנמוכים בפרויקטים של משרדים ועל כך שמרבית העובדים ידרשו להגיע בתחבורה ציבורית.
פרויקט "ויתניה תל אביב" יכלול עם השלמתו 3 מגדלים של כ-40 קומות כל אחד הכוללים כ-120 אלף מ"ר משרדים, 10 אלף מ"ר של שטחי מסחר, 7,000 מ"ר של שטחי מלונאות ואולמות קונגרסים ו-12 אלף מ"ר למגורים (כ-200 יח"ד). כמו כן ייבנו 5,000 מ"ר שטחים ציבוריים שיימסרו לעיריית תל אביב. בימים אלה החברה מסיימת לאכלס את המגדל הראשון בפרויקט הכולל כ-40 אלף מ"ר ב-31 קומות משרדים מעל 5 קומות מסחר.
את חברת ויתניה ייצגו בעסקה עוה"ד אייל מרום, מאור ישראלי, ליאור רלוי, מאיה הופטמן ממשרד גורניצקי ושות', עורכי הדין שייצגו את הבנק הם חני אבינרי, דנה פלג סלובודקין ונעמי שפרו ממשרד מיתר עורכי דין.
עפר זיו, מנכ"ל ויתניה, אמר לאחר החתימה, כי "המעבר של בנק הפועלים, לפרויקט ויתניה תל אביב מהווה חיזוק משמעותי למע"ר הדרומי המתפתח ומסמן את תחילת הנדידה של הסיטי של תל אביב לאורך נתיבי איילון דרומה. האזור מציע נגישות תחבורתית מיטבית הכוללת קרבה לתחנת הרכבת ההגנה, התחנה מרכזית ובקרוב גם תחנה של הקו הירוק של הרכבת הקלה על גשר ההגנה. על פי התוכניות עיריית ת"א יוזמת הקמת גשר הולכי רגל נוסף, כמו גשר יהודית, שיחבר את המתחם עם יד אליהו, והאזור כולו יעבור מתיחת פנים עם שורה של פרויקטים של עירוב שימושים המתוכננים באזור".

מעדיפים להישאר במרכז תל אביב

העברת המטה של הבנק הוא מהלך שבפועלים בוחנים כבר תקופה ארוכה. כך למשל, בשנת 2019 ניהל הבנק מגעים עם חברת תדהר ועם איש העסקים ג'ורג' חורש – מבעלי טויוטה להעברת ההנהלה למגדל שיזמו את הקמתו בגבעתיים. מיקום נוסף שנשקל מחוץ לתל אביב הוא מעבר של הבנק למתחם האלף בראשון לציון, בדומה למהלך של בנק דיסקונט. על פי הערכות, בסיכומו של דבר, אחד השיקולים של הבנק בהשארת עובדי ההנהלה בתל אביב נוגעת לרצון העובדים, ובעיקר של עובדי מרכז הפיתוח – צעירים הייטקיסטים שמעדיפים לעבוד במרכז העיר ולהגיע לעבודה באופניים וקורקינט.
אל הבניין החדש צפוי בנק הפועלים להעביר כ-4,000 עובדים מכמה מהמבנים המרכזיים שלו בתל אביב ומחוצה לה. מדובר בעיקר על מבנה ההנהלה ברחוב רוטשילד 50, והבניין ברחוב יהודה הלוי 63. שני המבנים נמצאים בבעלות הבנק וערכם בשוק גבוה מהנכס החדש שנרכש. כמו כן, הבנק יעביר את מרכז ההכשרות לעובדים והתמיכה הפיננסית הממוקמים במבנה בקיבוץ שפיים שמושכר על ידי הבנק. על פי הערכות, השטח של שלושת המבנים גדול משטחו של המבנה החדש כך שמבחינת הבנק מדובר בהליך של התייעלות.