$
שווקי חו"ל

דיווח שוטף

וול סטריט סיימה יום מסחר מקוצר בירידות; מחיר הנפט צונח ב-4.5%

המדדים המובילים בניו יורק איבדו עד 0.5%, אך סיימו את החודש בעליות של מעל 3%; ברקע למסחר בנפט: הודעת ההתפטרות של ראש ממשלת עיראק; הבורסות באירופה ננעלו בירידות - מדד המחירים לצרכן בגרמניה ירד בנובמבר ב-0.8%, יותר מהצפי. נתוני ייצור חלשים הפילו את אסיה: האנג סנג צנח ב-2.2%, מדד קוספי בדרום קוריאה ירד ב-1.5%

שירות כלכליסט 21:1129.11.19

דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

ניקיי שנגחאי האנג סנג דאקס קאק פוטסי דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

 

21:00 - מחיר הזהב עלה היום ב-0.5% ל-1,460.8 דולר לאונקיה, על רקע פסימיות בנוגע למלחמת הסחר.

 

20:00 - וול סטריט סיימה את יום המסחר בירידות. דאו ג'ונס ומדד S&P 500 איבדו 0.4%, נאסד"ק השיל 0.5% מערכו. בסיכום שבועי: דאו ג'ונס עלה ב-0.6%, נאסד"ק ב-1.7% ו-S&P ב-1%; בסיכום חודשי עלו המדדים ב-3.6%, 4.7% ו-3.4%, בהתאמה.

 

הבורסות באירופה ננעלו בירידות. מדד פוטסי בלונדון איבד 0.9%, פריז ופרנקפורט ירדו ב-1%.

 

19:30 - כלכלת הודו צמחה ב-4.5% בלבד בשלושת החודשים שהסתיימו בספטמבר - השיעור הנמוך ביותר מאז הרבעון הראשון של 2013, ולעומת 5% ברבעון הקודם. בתוך כך, כלכלנים צופים להאטה נוספת בהתרחבות של הכלכלה השביעית בגודלה בעולם.

 

 

18:00 - מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI צונח ב-3.5% ל-56.1 דולר לחבית, לאחר שמוקדם יותר רשם ירידות קלות בלבד. ברקע: הודעתו של ראש ממשלת עיראק, עאדל עבד אל-מהדי, מהצהריים, על כוונתו להתפטר אחרי מרחץ הדמים בארצו, שבו נהרגו בתוך יממה עשרות מפגינים שקראו לו להתפטר בעקבות המצב הכלכלי, השחיתות והשפעתה הגוברת של איראן. המשקיעים סבורים כי התפטרות ראש הממשלה עשויה להביא להתייצבות המצב במדינה - ולסיום השיבושים באספקת הנפט.

 

מאז פרוץ המחאה בעיראק, באוקטובר, נהרגו יותר מ-400 מפגינים. מיד לאחר פרסום הודעתו יצאו מפגינים לחגוג בכיכר תחריר בבגדד. אל-מהדי הודיע כי בכוונתו להגיש התפטרות רשמית לפרלמנט, על מנת שזה יוכל להתחיל בתהליך של הקמת ממשלה חדשה. הוא לא ציין מתי בדיוק בכוונתו להגיש את ההתפטרות. "כולם יודעים שבעבר הצעתי להתפטר גם באופן פומבי וגם בפורומים סגורים", מסר אל-מהדי. ההודעה שלו מגיעה שעות אחדות לאחר שמנהיג הדת השיעי הבכיר בעיראק, עלי סיסתאני, גינה את הירי במפגינים, וקרא לחברי הפרלמנט לשקול מחדש את תמיכתם בו.

 

קידוח נפט קידוח נפט צילום: גטי אימג'ס

 

 

16:30 - ירידות קלות בפתיחת המסחר בוול סטריט. דאו ג'ונס מאבד 0.3%, נאסד"ק ו-S&P 500 יורדים ב-0.2%.

 

15:00 - הבורסות בניו יורק צפויות לפתוח את יום המסחר המקוצר בירידות קלות, כך מאותתים החוזים העתידיים על המדדים המובילים.המסחר בניו יורק היום (יום שישי שלאחר חג ההודיה) ייפתח לאחר חופשה של יום בשל החג, ויסתיים בשעה 20:00 (שעון ישראל) - שלוש שעות מוקדם מהרגיל.

 

החוזים העתידיים על מדד נאסד"ק נחלשים ב-0.3%, החוזים על דאו ג'ונס ו-S&P 500 נסוגים ב-0.2%. המדדים צפויים לסיים היום את נובמבר בעליות חודשיות משמעותיות - S&P 500 עלה ב-3.8% מתחילת החודש, דאו ג'ונס ונאסד"ק התחזקו באותה התקופה ב-4.1% ו-5% בהתאמה.

 

וול סטריט וול סטריט צילום: בלומברג

 

 

המשקיעים ממשיכים לקוות להתפתחויות חיוביות בשיחות הסחר בין ארה"ב לסין. באוקטובר אמר הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ שהמעצמות הגיעו להסכם "שלב ראשון" ויחתמו עליו החודש. האופטימיות שלאחר ההצהרה התמתנה בעקבות ההתפתחויות נוספות, בין היתר חתימתו של טראמפ על הצעות החוק שתומכות במפגינים בהונג קונג (ראו עדכון מוקדם). לאחר החתימה אמרו במשרד החוץ של סין כי לנשיא האמריקאי יש "כוונות מרושעות".

 

המשקיעים חוששים מהשפעה שלילית של המהלך על השיחות בין שתי הכלכלות המובילות בעולם, ומקווים להתקדמות חיובית לפני 15 בדצמבר, התאריך שבו אמורים להיכנס לתוקף מכסים נוספים על ייבוא סחורות מסין לארה"ב.

 

במוקד המסחר היום נמצאות חברות הקמעונאות ואתרי הקניות, בין היתר וולמארט, מייסיס ואמזון, בגלל מכירות הבלאק פריידי. ניתוח של חברת ShopperTrak הראה שהיום צפוי להיות יום הקניות העמוס ביותר השנה. נתונים מוקדמים של חברת אדובי (יצרנית פוטושופ) הראו שהמכירות בחג ההודיה זינקו ב-19% ביחס לשנה הקודמת. אמזון נחלשת במסחר המוקדם ב-0.1%, וולמארט נסוגה ב-0.2%.

 

בשוק הסחורות - הנפט מסוג WTI נחלש ב-0.1% ונסחר תמורת 58 דולר לחבית, הנפט מסוג ברנט יורד ב-0.7% לרמה של 63.4 דולר לחבית. הזהב מטפס ב-0.1% והמתכת היקרה נסחרת תמורת 1,462.1 דולר לאונקיה.

 

11:00 - מספר התביעות לדמי אבטלה בגרמניה ירד במפתיע

 

במקביל למדד המחירים לצרכן התפרסם הבוקר בגרמניה נתון כלכלי חשוב נוסף: מספר התביעות לדמי אבטלה בגרמניה ירד בנובמבר בצורה משמעותית ובניגוד לתחזיות המוקדמות - מה שמצביע על חוסנו של השוק הגרמני, למרות ההאטה שחווה כלכלת המדינה. מספר התביעות לדמי אבטלה ירד ב-16 אלף בנובמבר. זאת, בעוד סקר שערך "וול סטריט ג'ורנל" בקרב כלכלנים צפה עלייה של 5,000 במספר התביעות לדמי אבטלה בנובמבר. שיעור האבטלה המתואם נותר על 5% בנובמבר. הירידה במספר התביעות לדמי אבטלה נרשמה לאחר עלייה של 5,000 במספר התביעות שהוגשו באוקטובר - כך דיווחה סוכנות התעסוקה הפדראלית הגרמנית. הנתון לאוקטובר עודכן כלפי מטה בקריאה שנייה, לאחר שבקריאה הראשונה עמד מספר התביעות לדמי אבטלה באוקטובר על 6,000. 

 

על רקע הנתון החיובי, התמתנו ירידות השערים בגרמניה, וכעת מאבדת בורסת פרנקפורט 0.1% בלבד. גם יתר הבורסות המובילות ביבשת שומרת על יציבות - מדד פוטסי הבריטי מאבד 0.2%, ומדד קאק הצרפתי עולה בפחות מ-0.1%.

 

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל צילום: אי פי איי

 

 

10:30 - מדד שלילי בגרמניה בנובמבר

 

מוקדם יותר ירד מדד המחירים לצרכן בגרמניה יותר מהצפוי בנובמבר והתרחק עוד יותר מיעד האינפלציה של הבנק המרכזי האירופי. המדד ירד בנובמבר ב-0.8%. מדובר בירידה גבוהה מהצפי: סקר שערך "וול סטריט ג'ורנל" בקרב כלכלנים וחזה ירידה של 0.5% בלבד. מי שמשפיעים במיוחד על הירידה באינפלציה הם מחירי האנרגיה שירדו ב-3.7% בנובמבר.

 

10:00 - פתיחה שלילית בבורסות אירופה

 

המדדים המובילים בבורסות אירופה נסחרים הבוקר בירידות שערים. מדד הבנצ'מארק הפן-אירופי Europe Stoxx 50 יורד בשעה זו ב-0.5%. דאקס הגרמני מאבד מערכו 0.6%, וכך גם הפוטסי הבריטי, בעוד מדד הקאק הצרפתי מפחית מערכו 0.4%.

 

מוקדם יותר ננעלו המדדים המובילים באסיה בירידות חדות, לאחר שיפן ודרום קוריאה דיווחו על נתוני ייצור חלשים. הירידות נרשמו גם על רקע המתח הגואה בהונג קונג בעקבות חוק שעליו חתם אתמול נשיא ארה"ב התומך במפגינים בהונג קונג ומצדד בשמירה על זכויות אדם במקום.

 

 

 

מדד הניקיי ביפן איבד מערכו הבוקר 0.5%, ואילו ההאנג סנג בהונג קונג צנח ב-2.2%. מדד שנגחאי ירד ב-0.6%, ומדד S&P ASX 200 האוסטרלי הפחית מערכו 0.3%, מדד קוספי בדרום קוריאה רשם גם הוא ירידות חדות של 1.5%.

 

בורסת שנגחאי בורסת שנגחאי צילום: אי פי איי

 

 

יפן דיווחה הבוקר שתפוקות המגזר התעשייתי שלה צנחו באוקטובר ב-4.2% לעומת ספטמבר - הרעה גדולה בהרבה לעומת הצפי והירידה הגדולה שנרשמה מאז חודש ינואר 2018. "הירידה עשויה לגרום לכך שהיקף הייצור התעשייתי ביפן ירשום ירידה חדה ברבעון הרביעי ויירד ב-4% לעומת הרבעון השלישי", אמר ל"מארקט ווטש" האנליסט טום לירמות מפירמת קפיטל אקונומיקס. לדבריו, היצרניות באסיה אינן אופטימיות, ולא צופות כי התפוקות שלהן יירשמו בקרוב עליות.

 

במקביל ליפן, גם דרום קוריאה דיווחה הבוקר כי התפוקה התעשייתית שלה ירדה באוקטובר ב-1.7%. "מלחמת הסחר בין ארה"ב וסין ממשיכה לתת את אותותיה באזור ולהשפיע על כלכלת אסיה", אמר ל"מארקט ווטש" ג'פאר האלי, אנליסט בפירמת OANDA.

 

אתמול נרשמו ירידות שערים בבורסות אירופה ואסיה, לאחר שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ חתם על הצעת חוק התומכת במפגינים ובשמירה על זכויות האדם בהונג קונג, מה שעלול להגביר את המתח בין הצדדים, בעוד ארה"ב וסין מנסות להביא לכדי סיום את מלחמת הסחר ביניהן.

 

העלאת המכסים על מוצרים רבים מתוצרת סין אמורה להיכנס לתוקף ב-15 בדצמבר, והנושאים והנותנים במו"מ בין ארה"ב וסין אמרו כי ייתכן שיצליחו להגיע בקרוב לעסקה שתמנע את המהלך.

 

בייג'ינג הגיבה בזעם להודעתו של טראמפ בעניין החקיקה התומכת במפגינים בהונג קונג. אולם החקיקה אושרה כמעט פה אחד בשני בתי הקונגרס. ממשלת סין לא פירטה באילו אמצעים תנקוט בעקבות החקיקה. הסינים אף לא מסרו תגובה ביחס לשאלה אם המהלך האמריקאי שנחשב להתערבות בענייניה הפנימיים של סין עלול לפגוע בשיחות הסחר.
x