$
שווקי חו"ל

המיתון בדרך? עקום התשואות של אג"ח ממשלת ארה"ב התהפך

לראשונה מאז יוני 2007, תשואות האג"ח לשנתיים עקפו את התשואות של האג"ח לעשר שנים. התהפכות העקום ניבאה תשעה מיתונים כלכליים מאז סוף מלחמת העולם השנייה. המשקיעים ברחבי העולם לא נותרו אדישים, ומדד ת"א 35 ירד ב־2.9%

יניב רחימי 08:3215.08.19

עקום התשואות של אג"ח ממשלת ארה"ב התהפך אתמול לראשונה מאז יוני 2007, איתות לחששות של המשקיעים לתרחיש שבו הכלכלה האמריקאית שנחשבת לגדולה בעולם – בדרך למיתון. היפוך העקום הוא מצב שבו התשואה על איגרות החוב הקצרות גבוהה מזאת של איגרות החוב הארוכות.  

איגרות החוב של ממשלת ארה"ב לתקופה של שנתיים נסחרו ביום רביעי ב־1.6%, בעוד שהתשואה לאיגרות החוב לתקופה של עשר שנים עמדה על 1.58%. כפי הנראה, נתונים כלכליים חלשים ותרחישים שליליים של התפתחויות פוליטיות שליליות שהתממשו בהונג קונג ובארגנטינה הציתו חששות ביחס לצמיחה העולמית.

הפעם האחרונה שבה נראה היפוך בעקום התשואות הייתה ביוני 2007, זמן קצר לפני שהחלו להופיע הסימנים הראשונים של משבר האשראי העולמי. למעשה, היפוך עקום התשואות ניבא בהצלחה תשעה מיתונים כלכליים מאז סוף מלחמת העולם השנייה, והחשש הוא שגם הפעם הוא מצביע על מיתון כלכלי שנמצא באופק.

 

 

 

אם צמד המילים "התהפכות העקום" מצלצל לכם מוכר, זה כנראה בגלל שרק לפני חמישה חודשים הוא הופיע כשתשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל־3 חודשים היתה גבוהה מזאת של אג"ח ממשלת ארה"ב ל־10 שנים. זה המקום להוסיף פרט מידע חשוב נוסף על מה שזכה לכינוי "נביא המיתונים". ברוב המקרים שבהם עקום התשואות היה הפוך, כעבור שנה, תשואות אג"ח ממשלת ארה"ב היו נמוכות יותר. הסיבה לכך היא שבנקים מרכזיים מגיבים לחששות למיתון באמצעות הורדת ריבית, והורדת ריבית מביאה על פי רוב לעלייה במחירי איגרות החוב.

 

בשורה התחתונה, היפוך עקום תשואות היא בשורה לא בהכרח רעה למי שמשקיע בשוק האג"ח, וחדשות רעות למי שמשקיע בשוק המניות. בין אם היפוך עקום התשואות אמנם מנבא מיתון ובין אם יתברר שמדובר בהתראת שווא, המשקיעים בעולם לא נותרים אדישים להיפוך עקום התשואות, שמשמש כאינדיקטור לשווקי המניות. מדד ת"א 35 סיים את יום המסחר אתמול בירידה חדה של 2.9% ובארצות הברית המסחר נפתח בירידות של 2%.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x