$
קנאביס

טוגדר: "קיבלנו תקן גידול חקלאי לחוות הקנאביס באוגנדה"

לדברי החברה האישור יאפשר לה ככל הנראה מכירת התפרחות שתגדל באוגנדה למדינות באירופה. גורמים בשוק הקנאביס: "אין יצוא תרופות מאפריקה לאירופה"

צלי גרינברג 12:4906.08.19

חברת טוגדר פארמה, הנסחרת בבורסה בתל אביב בשווי 173.5 מיליון שקל, דיווחה הבוקר (ג'), כי קיבלה תקן GAP-CUMCS, אשר מבוסס על הנחיות ארגון הבריאות העולמי ונדרש לגידול חקלאי המיועד למדינות אירופה. 

 

 

החברה מציינת, כי למיטב ידיעתה היא תוכל כעת למכור במדינות אירופה את המוצרים שייוצרו מתפרחות הקנאביס הרפואי שהיא מגדלת בחוותה באוגנדה. בנוסף, החברה מדווחת, כי היא מנהלת משא ומתן עם צד שלישי הממוקם באירופה המחזיק מפעל מאושר בתקן ייצור GMP-EU, הנדרש לייצור מוצרי מזון ותרופות באירופה.

 

החברה מדווחת עוד, כי במקביל למשא ומתן היא מקימה מפעל אריזה ומיצוי בסמוך לחווה באוגנדה, שאת בנייתו היא צפויה לסיים עד סוף שנת 2019, והיא תפעל להסמיכו על פי התקן הנדרש במהלך הרבעון הראשון של שנת 2020.

 

גורמים בשוק הקנאביס הישראלי אמרו ל"כלכליסט", כי "טוב שיש להם הסמכה, אבל אין יצוא תרופות מאפריקה לאירופה". גורם נוסף אמר כי "יש רק מפעל אחד מאושר באירופה והוא המפעל של חברת הקנאביס הקנדית טילריי, וגם הוא רק לאריזת תפרחות. לפי התקנות באירופה אפשר להעביר דרך המכס רק מוצרי GMP אירופי, ואין אפשרות להעביר תוצרת חקלאית עם GAPC בלבד".

 

יוחנן דנינו, יו"ר טוגדר פארמה יוחנן דנינו, יו"ר טוגדר פארמה צילום: ענר גרין

 

גם המשקיעים, כך נראה, פחות מתרגשים מההודעה, ומניית החברה זוכה לעלייה קלה של 2.3% במחזור מסחר של כ-286.7 אלף שקל נכון סוף שעות הבוקר (ג').

 

בתחילת חודש יולי השנה נאלצה החברה לחשוף, לדרישת רשות ני"ע, כי הגידול החקלאי עליו דיווחה באוגנדה נעשה על דונם אחד בלבד, וכי אין בידיה עדיין התקן הנדרש לטובת מכירת התוצרת שגידלה וקצרה, בהיקף של 100 קילו תפרחות יבשות בלבד.

 

החברה ציינה עוד בדיווחה אז, כי זרעה קנאביס רפואי על כ-10 דונם נוספים בחווה שלה באוגנדה, וכי היא מעריכה שהיקף התפרחות המיובשות שהיא תוכל לגדל בה בשנת 2019 יעמוד על עד 10 טון, וכי העלויות השוטפות של החווה באוגנדה לאותה שנה יקטנו לכ-3.6 מיליון שקל מכ-7.2 מיליון שקל שהעריכה בעבר.

 

מטוגדר נמסר בתגובה לטענות גורמי השוק: "אנו גאים בקבלת תקינת GAPC של ארגון הבריאות העולמי באוגנדה, שהיא בהתאם לתוכנית העסקית של החברה, ובשלב הבא תסמיך את המפעל במדינה בתקינת EU-GMP. החברה פועלת על פי הנחיות חברות התעדה בינלאומיות על מנת להעביר תוצרת קנאביס רפואי מאוגנדה לאירופה. עבור השלב השני, החברה בונה מפעל ובכוונתה להסמיכו בתקן EU-GMP ועד אז לפעול באמצעות מפעל צד שלישי, המוסמך בתקינת EU-GMP. החברה פועלת להשלים את המתווה הרוגלטורי-מקצועי, לרבות תקינת EU-GMP במטרה להציג בהקדם מכירות באירופה, וזאת בהתאם לדיווחים ולתוכניות העסקיות של החברה".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x