$
בורסת ת"א

פלוריסטם: תוצאות חיוביות בניסוי קליני בטיפול במחלת הצליעה לסירוגין

במסגרת ניסוי שלב 2 בטיפול בתאי גזע שפיתחה פלוריסטם במחלת הצליעה שנגרמת מטרשת עורקים, נרשם שיפור במידת הניידות של המטופלים - והופחת הסיכון להליך צנתור

דרור רייך 14:5412.06.18

חברת הביומד פלוריסטם  מדווחת (ג') על תוצאות חיוביות בניסוי קליני שלב 2 לטיפול במחלת הצליעה לסירוגין (IC) שנגרמה בשל טרשת עורקים.  

חברת פלוריסטם עוסקת בפיתוח מוצרי ריפוי תאי  גזע  PLX-PAD המופקים משיליה. בניסוי האמור לטיפול במחלת הצליעה לסירוגין השתתפו למעלה מ-170 חולים, במרכזים רפואיים בארה"ב, גרמניה, דרום קוריאה וישראל - למעשה זהו הניסוי הגדול ביותר שביצעה החברה מיום הקמתה. מתוצאות הניסוי עולה כי הטיפול בתאי PLX-PAD הפחית את הסיכון להליך רה-וסקולריזציה (צנתור או ניתוח מעקפים) ושיפר את מידת הניידות של המטופלים.

 

בניסוי נבחנו מידת המינון האופטימאלי עבור תאי PLX-PAD בטיפול בחולים בטרשת עורקים, ב-2 מנות שהוזרקו לשריר במרווח של 3 חודשים. נבחנו 4 קבוצות טיפול: קבוצה אחת קיבלה 2 מנות של 300 מיליון תאי PLX-PAD, השנייה 2 מנות של 150 מיליון תאים, השלישית 2 מנות של פלסבו והרביעית מנה אחת של 300 מיליון תאים ולאחריה מנת פלסבו.

 

יעדי היעילות הראשי והמשני שנבחנו בניסוי היו השינוי במרחק ההליכה המקסימאלי של החולה, 52 שבועות לאחר הטיפול הראשון בהשוואה לפלסבו. החולים שטופלו בשתי מנות של 300 מיליון תאי PLX-PAD הראו שיפור מובהק סטטיסטית במרחק ההליכה.

 

"אנו מרוצים מאוד מתוצאות הניסוי שנותנות תקווה למיליוני חולים ברחבי העולם הסובלים ממחלות עורקים היקפיות", אמר יו"ר פלוריסטם ומנכ"ל משותף, זמי אברמן. "תוצאות אלו מראות שתאי PLX-PAD יכולים להפחית באופן משמעותי את הצורך בהליכים ניתוחיים בחולים אלו".

 

מעבדת פלוריסטם מעבדת פלוריסטם צילום: אלעד גרשגורן

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x