$
שוק ההון

הבורסה החדשה בקזחסטן העדיפה לקבל ייעוץ סייבר מהבורסה בישראל על פני נאסד"ק

AIX היא בורסה חדשה שקמה בימים אלו בקזחסטן יחד עם השותפים האסטרטגיים נאסד"ק ובורסת שנגחאי; אף על פי כן היא בחרה לשלם מאות אלפי שקלים לבורסה הקטנה מישראל כדי שתספק לה ייעוץ בנושא הגנה מפני מתקפת סייבר

רחלי בינדמן 14:4008.04.18

אחרי שהבינה שביצעה גביית חסר על הפצת המידע שברשותה ועידכנה לפני החג את התעריפים, הבורסה לניירות ערך בת"א מצאה מקור הכנסה חדש – ייעוץ בתחום הסייבר.

הבורסה בראשה עומד איתי בן זאב דיווחה היום (א') כי חתמה על הסכם ייעוץ עם הבורסה החדשה בקזחסטן, שמוקמת בימים אלו ועונה לשם AIX. זו תהיה הפעם הראשונה בה הבורסה בתל אביב תעניק שירותי ייעוץ מקצועיים לבורסה זרה, כחלק מכוונותיה של הבורסה להרחיב ולגוון את מקורות ההכנסה שלה.

 

מנכ"ל הבורסה לניירות ערך איתי בן זאב מנכ"ל הבורסה לניירות ערך איתי בן זאב צילום: בלומברג

 

 

AIX היא פרי יוזמה של המרכז הבינלאומי הפיננסי שהקים נשיא קזחסטן נורסלוטן נזרבייב בדצמבר 2015. מטרת המרכז היא לעודד השקעות במשק על ידי הקמת סביבה אטרקטיבית למשקיעים בשירותים פיננסים ולפתח את השווקים הפיננסים המקומיים תוך שילובם בשווקי ההון הבינלאומיים.

 

באוקטובר 2017, במהלך ישיבת מועצת המנהלים של המרכז הוחלט להקים את ה-AIX שתפעל לצד הבורסה הקיימת בקזחסטן. שותפיה האסטרטגיים העיקריים של ה-AIX הם הבורסות לניירות ערך של שנגחאי ונאסד"ק, אשר סיפקו לה את הפלטפורמה הטכנית. משום מה היא בחרה שלא לרכוש את שירותי ייעוץ הסייבר משתי הבורסות הללו, הנמנות על הבורסות הגדולות בעולם, אלא דווקא מהבורסה הקטנה בישראל.

 

לפי הנהלת הבורסה, במצב העולמי הנוכחי, בורסות בעולם מהוות אובייקטים פוטנציאליים להתקפות סייבר ממגוון גופים זדוניים, בהם פעילי אנטי-גלובליזציה, ארגוני טרור ומדינות עוינות וכן ארגוני פשיעה כלכלית.

 

פגיעה בפעילות הבורסה כתוצאה מהתקפות סייבר משמעותה סיכון כספי משמעותי, אך גם פגיעה במוניטין ובשמה הטוב של הבורסה.

 

במסגרת הסכם הייעוץ, תעניק הבורסה הישראלית סל של שירותים ופתרונות בתחום הגנת הסייבר.

 

בין השירותים שיינתנו: מחקר והערכה של הסביבה העסקית והטכנולוגית בהקשר של הגנת הסייבר, הגדרת צרכים ספציפיים, מיפוי סיכונים ואיתור הפתרונות הרלוונטיים עבור הבורסה החדשה בקזחסטן.

 

בנוסף, תהיה הבורסה הישראלית אחראית על תכנון פרויקטים לביצוע הגנת הסייבר, סיוע בבחירת ספקים, תיעדוף משימות וכן פיקוח ובקרה על ביצוע הפרויקטים.

 

בבורסה לא פירסמו את התמורה הצפוייה מהסכם הייעוץ. עם זאת, לפי הערכות התמורה נאמדת במאות אלפי שקלים, כאשר בבורסה מקווים שהקשר בין הצדדים יתפתח לשיתופי פעולה נוספים וקשרים מעבר להסכם הנוכחי, כמו גם להפצת היכולות של הבורסה המקומית לספק ייעוץ בתחום הסייבר לבורסות נוספות.

 

הבורסה הישראלית כפופה לפיקוח של רשות הסייבר הלאומית הפועלת במסגרת משרד ראש הממשלה.

 

בן זאב נמצא בימים אלו בסוג של הליך רוד שואו למציאת קונה לבורסה בת"א, לאחר ששכנע את רוב חברי הבורסה להעמיד את מניותיהם למכירה. בעבר עלה שמה של בורסת קזחסטן כאחת המועמדות לרכוש את הבורסה המקומית, אך רכישה כזו אינה עומדת בפועל על הפרק.

 

איתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה לניירות ערך בתל אביב מסר היום: "אנו מודים לבורסה החדשה בקזחסטן על האמון וההכרה ביכולות המקצועיות הגבוהות של הבורסה בתל אביב, ובטוחים כי שיתוף הפעולה יוכל לתרום רבות לפיתוח וניהול הגנת הסייבר, תחום קריטי ביותר בניהול כל בורסה בימינו.

 

"בהתאם לתוכנית האסטרטגית שלנו, אנו ממשיכים לפתח תחומי פעילות חדשים לגיוון מקורות ההכנסה, בדגש על יצירת שיתופי פעולה בינלאומיים תוך שימוש בידע המקצועי הייחודי ובניסיון הרב של הבורסה הישראלית".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x