$
שוק ההון

מזרחי טפחות: רווח נקי של 1.34 מיליארד שקל; עלות שכר המנכ"ל – 3.3 מיליון שקל

הבנק מסכם את 2017 עם עלייה של 6.4% ברווח הנקי, ומעדכן את מדיניות הדיבידנד שלו ל-40% מהרווח הנקי במקום 30%; המנכ"ל פרשר במסיבת העיתונאים: "יכול להיות שבשנים הקרובות נראה ירידה במחירי הדיור"

רעות שפיגלמן 08:1327.02.18

החלה עונת הדוחות של הבנקים: בנק מזרחי טפחות, בניהולו של אלדד פרשר, פרסם היום (ג') את תוצאותיו הכספיות לרבעון הרביעי ולשנת 2017.

הבנק מסכם את השנה עם עלייה של 6.4% ברווח הנקי שהסתכם ב-1.34 מיליארד שקל, ועם תשואה על ההון של 10.2%, בדומה לשנה קודמת. הבנק מעדכן את מדיניות הדיבידנד שלו ל-40% מהרווח הנקי החל משנת 2018, כאשר על פי המדיניות הקודמת שיעור החלוקה עמד על 30%. הדיבידנדים בגין רווחי 2017 מסתכמים ב-404 מיליון שקל, לעומת הדיבידנים בגין שנת 2016 שהסתכמו ב-190 מיליון שקל.

אלדד פרשר מנכ"ל בנק מזרחי טפחות אלדד פרשר מנכ"ל בנק מזרחי טפחות צילום: עמית שעל

 

ההכנסות מריבית עמדו על 4.34 מיליון שקל בשנה שחלפה - עלייה של 15.1% מהשנה הקודמת. ההכנסות מעמלות ומהכנסות אחרות עמדו על 1.5 מיליון שקל - ירידה של 3.2% לעומת 2016. תיק האשראי של הציבור עלה ב-5.7% ובסוף 2017 הסתכם בכ-181 מיליארד שקל .

 

הבנק הגדיל מעט את ההפרשה ביחס לחקירה שמנהלות מולו רשויות בארה"ב, וזו עומדת על 46.1 מיליון דולר (159.8 מיליון שקל). מדובר בהגדלת ההפרשה ב-1.8 מיליון דולר. בהקשר זה הבנק ציין בדוח כי "בהתאם לחוות דעתם של היועצים המשפטיים של הבנק הוגדל סכום ההפרשה בגין החקירה. סכום זה חושב ביחס לנתונים אשר היועצים המשפטיים סברו כי הם עשויים להיות רלוונטיים".

 

עלות שכרו של המנכ"ל אלדד פרשר הסתכמה בשנת 2017 ב-3.32 מיליון שקל. מתוכם השכר עצמו עמד על 2.58 מיליון שקל והיתרה כוללת הפרשות סוציאליות ומענק בגובה 25 אלף שקל. עלות שכרו של היו"ר משה וידמן הסתכמה בשנת 2017 ב-3.32 מיליון שקל, מתוכם שכר של 2.64 מיליון שקל והיתר הפרשות סוציאליות.

 

במסיבת העיתונאים שנערכה לרגל פרסום הדוח השנתי התייחס המנכ"ל פרשר למגמות שצפויות לדעתו במחירי הדיור בשנה הקרובה, ואמר כי: "מהלכים רגולטוריים וממשלתיים, כדוגמת מחיר למשתכן, משפיעים באופן לא אחיד על השוק. כלומר, אם בעבר ראינו למשל עלייה רוחבית גיאוגרפית במחירי הדיור, יכול להיות שבשנים הקרובות נראה עלייה במקומות מסוימים, ובמקומות אחרים נראה עצירה ואפילו ירידה".

 

פרשר ציין כי סביר שמחירי המשכנתאות יעלו. זאת בגלל שמעט מאוד מזוכי מחיר למשתכן נטלו משכנתאות בפועל. "בהנחה שהפרויקט ימומש עד תומו - מי שזכה יצטרך ליטול משכנתא". פרשר הוסיף כי אינו בטוח שהקיפאון בשוק הנדל"ן הוא דבר חיובי למשק בישראל - "באופן עקרוני היינו רוצים שהמשק ימשיך לצמוח, ההשפעה של זה היא ירידה בנטילת משכנתאות". עוד אמר פרשר כי לדעתו לא תהיה ירידה בריביות על משכנתאות, וככל שריבית הבסיס תעלה בשנים הקרובות, יעלו בהתאם גם מחירי המשכנתאות.

 

עוד התייחס פרשר לעסקת המיזוג של בנק אגוד אל תוך מזרחי טפחות ולצמצום מצבת עובדי אגוד לקראת המיזוג. פרשר ציין בהקשר זה כי "ההנהלה באגוד הציעה הצעות מסויימות לעובדים, והצדדים טרם הגיעו לעמק השווה. יש לזכור כי אחרי שהוכרז ההסכם הכריזו עובדי אגוד על שביתה, ולכן כרגע העובדה שמתנהל שיח היא חיובית". פרשר הוסיף כי לא ניתן לאמוד כרגע את כמות סניפי אגוד שייסגרו או שימוזגו אל תוך סניפים קיימים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x