$
בורסת ת"א

האקזיט החלומי של אר.אר מדיה הפך לאיום מיידי לעובדים

רכישת אר.אר מדיה הציבורית ב־2016 על ידי חברת הלוויינים הגדולה בעולם, SES, היתה רווחית במיוחד להנהלה ולעובדים – אך אי־עמידה ביעדי ההכנסות והסתבכויות משפטיות יצרו מעליה ענן כבד. בינתיים המנכ"ל כבר הלך הביתה

דרור רייך 08:0617.12.17

ביולי 2016 הושלמה מכירת אר.אר מדיה הציבורית, שהיתה בשליטת רפק (34%) וקרן ויולה (26%), לענקית הלוויינים מלוקסמבורג SES, במחיר מדהים של 242 מיליון דולר במזומן – פרמיה של 52% על מחיר המניה בעת חתימת העסקה ולפי מכפיל EBITDA של 12, גבוה מהותית ממכפילים של חברות דומות בשוק.  

אך כעת האופטימיות מהרכישה התחלפה בחשש למשרות העובדים בישראל, עקב תוכנית התייעלות שצפויה להציג ההנהלה החדשה בשבועות הקרובים. אר.אר מדיה הוקמה ב־1981 ומעסיקה 335 עובדים, מהם 246 בישראל. היא מעבירה לחברות כבלים ולוויין שידורים מהעולם מצלחות בעמק האלה. SES היא חברה בבעלות ממשלת לוקסמבורג.

 

אקזיט לעובדים

 

אחרי העסקה האופוריה שלטה, והעובדים הישראלים שהבינו שהבעלים עשו אקזיט חלומי רצו גם נתח – והחלו לשבות. הם התאגדו בהסתדרות במרץ 2015 והכריזו על סכסוך עבודה כעבור חודשיים, בדרישה לקבל 3% מהמכירה, כלומר 7.5 מיליון דולר. הבעלים נאלצו לוותר על כמה מיליוני דולרים כבונוס לעובדים כדי שהעסקה תצא לפועל. בסופו של דבר העובדים קיבלו רק מענק בדמות משכורת חודשית בהיקף כולל של 1% מהעסקה, שלדעתם לא מבטאת את תרומתם. כל עובד קיבל בממוצע כ־120 אלף שקל.

 

מטה אר. אר מדיה בעמק האלה מטה אר. אר מדיה בעמק האלה

 

בעת רכישת SES ומיזוג אר.אר מדיה עם SPS הגרמנית, רוב ההנהלה היתה ישראלית. ההנהלה הגרמנית שינתה זאת, והחשש הגדול בקרב עובדי אר.אר מדיה הוא דווקא ברמות הגבוהות. לאחר העסקה עברה קבלת ההחלטות לגרמניה.

 

מאז הרכישה הכנסות של SES, חברת הלווייניים הגדולה בעולם, החלו לרדת. מרמה של 580 מיליון דולר ברבעון הרביעי של 2016 ירדו ההכנסות ל־540 מיליון ברבעון הראשון של 2017 ועד ל־508 מיליון דולר ברבעון השני. גם מניית SES, שנסחרת בבורסה בלוקסמבורג וביורונקסט בפריז, נחתכה מהשיא שרשמה במרץ 2015 ביותר מ־50%. שווי השוק שלה נפל מרמה של 13 מיליארד יורו ל־6.5 מיליארד יורו בלבד. ההנהלה החלה לעשות בדק בית וראתה שאר.אר מדיה לא עומדת בתחזיות ההכנסות שהוצגו לפני המכירה. הכנסות אר.אר מדיה לא מפורסמות בנפרד מהכנסות SES, אך כשהיא היתה ציבורית היא דיווחה על הכנסות של 131 מיליון דולר ב־2014 ו־144 מיליון דולר ב־2015.

 

הלוויינים הופכים לסחורה

 

הראשון לשלם את המחיר היה מנכ"ל החברה הממוזגת, אבי כהן, שפוטר. בחברה מספרים כי כהן לא ביצע תיאום ציפיות מול הגרמנים, וכעת הם יביאו בתחילת 2018 תוכנית חדשה, שתציב יעדים "יותר ריאליים" לחברה, ותהיה כרוכה בצמצום בכוח האדם. כרגע אין הערכה אמיתית למספר העובדים שאר.אר מדיה תצטרך לחתוך, מה גם שהעזיבה תהיה כרוכה במשא ומתן מול ההסכם הקיבוצי שלהם.

 

זאת ועוד, MX1 מאשימה שלושה בכירים לשעבר בחברה – שמואל קורן, ששימש סמנכ"ל כספים, שלום איצקוביץ', ששימש מנהל מכירות עולמי ורמי גולדברג, ששימש מנהל מכירות אירופה והמזרח התיכון – כי עשו יד אחת ב"גניבת לקוחות" לחברה חדשה שהקימו. התביעה מתבררת בימים אלה בבית המשפט המחוזי, וכתוצאה מכך המחלקה המסחרית בחברה משותקת לחלוטין.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x