$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

הפניקס מפטרת שליש מעובדי הקבלן באגף המחשוב

חברת הביטוח פיטרה 20 מעובדי הקבלן באגף מערכות המידע וצפויה לפטר 30 נוספים. ועד עובדי הפניקס צופה כי הקיצוץ יגיע גם לעובדי החברה שמועסקים בחוזים אישיים. הפניקס: "בשנתיים האחרונות הגדלנו את כוח האדם ב-375 עובדים חדשים"

מאיר אורבך ומיקי פלד 07:2812.03.15

הנהלת הפניקס סיימה התקשרות עם 15–20 עובדי קבלן שאותם היא מעסיקה כמה שנים בפרויקטים שונים, וחברת הביטוח צפויה לסיים את העסקתם של 30–25 עובדי קבלן נוספים בתקופה הקרובה. כך נודע ל"כלכליסט". גל פיטורים זה, שהחל לפני שלושה שבועות, ממוקד בשלב זה בעובדי הקבלן המשויכים לאגף מערכות המידע שבחברה.

 

 

הפניקס שבניהולו של אייל לפידות מעסיקה 2,500 עובדים, מתוכם 300–400 עובדים באגף המחשוב וכשליש מהעובדים באגף עצמו הם עובדי קבלן. עוד נודע ל"כלכליסט" כי העובדים שפוטרו נחשבים לוותיקים בחברה ועבדו בה בין שנתיים לחמש שנים. להפניקס התקשרות עם כמה חברות קבלן בתחום המחשוב, העיקריות בהן הן מטריקס ולוג־און. תקופת ההתקשרות מול עובדי הקבלן מוגדרת מראש עם חברת הקבלן בהתאם לאורך הפרויקט ועם סיומה מסתיימת ההתקשרות. פעמים רבות עובד שנמצא בהפניקס מטעם חברת הקבלן מסיים פרויקט אחד וממשיך לאחר, כך יוצא שישנם עובדים שנמצאים בהפניקס מטעם חברת הקבלן שנים ארוכות.

 

במקביל לפיטורי עובדי הקבלן, הפניקס מתחילה במהלך של צמצומים גם בעובדים מן המניין שמועסקים בחוזים אישיים. עד כה פוטרו חמישה עובדים, אך יו"ר ועד עובדי הפניקס אורנה ביטון ציינה ל"כלכליסט", כי הנהלת הפניקס מעוניינת לפטר עובדים נוספים בתקופה הקרובה וכי ועד העובדים מנהל משא ומתן כדי למנוע את הפיטורים. "העובדים כמרקחה", אמרה ביטון, "ובצדק, פיטרו פה כמות גדולה של עובדי קבלן, ועובדים הרגישו את זה כמעין מסר גם כלפיהם כי אפשר לפטר". לדברי ביטון, עובדי הפניקס חוששים כי מדובר במהלך התייעלות שנועד לגרום לפניקס להיראות טוב יותר עבור הסינים. "אין ספק שאם כבר היה לנו הסכם קיבוצי, זה היה הרבה יותר קל", הוסיפה ביטון. בנובמבר האחרון הכריז ועד עובדי הפניקס על סכסוך עבודה, כשבמרכז הסכסוך עומדת דרישת העובדים לחתימה על הסכם קיבוצי ועיגון דרישותיהם לזכויות כספיות בעקבות המכירה הצפויה של החברה לבעלים חדשים, אם וככל שתהיה.

 

 

אייל לפידות אייל לפידות צילום: אוראל כהן

 

בינואר האחרון נחתם מזכר הבנות למכירת השליטה בהפניקס לקבוצת ההשקעות הסינית פוסון (Fosun) לרכישת השליטה בפניקס לפי שווי של 3.7 מיליארד שקל. ההסכם נחתם עם קבוצת דלק, בשליטתו של יצחק תשובה, שמחזיקה ב־52% ממניות הפניקס, כך שהתמורה בעסקה תהיה 1.9 מיליארד שקל. בשבוע שעבר ביקרה במשרדי הפניקס משלחת של 20 בכירים קבוצת ההשקעות לביצוע בדיקת נאותות. לפני חתימת ההסכם עם פוסון ניהלה דלק מגעים למכירת חברת הביטוח לקבוצת קושנר האמריקאית, אך העסקה לא יצאה לפועל על רקע חילוקי דעות סביב השווי.

 

מהפניקס נמסר בתגובה: "הפניקס מגייסת ומסיימת התקשרותה עם מתכנתים של חברות הייטק בהתאם לפרויקטים הקיימים בחברה. במקביל, החברה ממשיכה לגייס עובדים חדשים בימים אלו. בשנתיים האחרונות הפניקס הגדילה את כוח האדם ב-375 עובדים חדשים כחלק מאסטרטגיית הצמיחה של הקבוצה".

 

ממטריקס נמסר בתגובה: "מטריקס לא קיבלה הודעה בנושא".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x