$
מט"ח וסחורות

בעקבות המגמה בעולם: הדולר זינק ב-1.1% ל-3.963 שקלים

בעולם, היורו נופל לרמתו הנמוכה מזה 9 שנים - 1.19 דולרים. אנליסט: "הסיבות לחולשה ביורו: התקרבות ההרחבה בגוש היורו ודאגה מהמצב הפוליטי ביוון"

מיקי גרינפלד 15:4605.01.15

במסחר דולר יורו סגר היום הדולר בזינוק של 1.1% ושערו היציג נקבע על 3.963 שקלים. היורו ירד ב-0.1%, ושערו היציג נקבע על 4.7137 שקלים. המסחר במטבעות מול השקל הושפע בעיקר מהמגמה ביור בעולם - שם נופל היורו לרמתו הנמוכה מזה 9 שנים - המטבע האירופי יורד את מתחת למחסום הפסיכולוגי של 1.20 דולר ונסחר בירידה של 0.9% ובשער של 1.19 דולרים ליורו. ברקע לנפילות האחרונות בבטבע האירופי עומדת הערכה למהלך קרוב של הרחבה כמותית מצד הבנק האירופי (ECB) בהנהגתו של מריו דראגי.  

 

"הסיבות למכירות של היורו הן ברורות. דראגי נמצע צעד אחד קרוב יותר למהלך של הרחבה כמותית מכאן, ודאגות מאי ההמצב הפוליטי ביוון מכאן. היורו היה קרוב מאד למחסום של 1.20 דולר שלא היינו צריכים יותר מדי כדי לחצות אל מעבר למדרון הזה", אומר היום שין קאלו (Sean Callow), אסטרטג מטבעות ב-Westpac Banking בסידני.

 

אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב דש, מאמין שהתחזקות הדולר בעולם צפויה לקבוע את שערו ביחס לשקל. "השקל שוב חזר להיות המטבע החזק ביותר בעולם בחודש האחרון. לפי ההתפתחויות במחזורי המסחר במט"ח, הפעם המשקיעים המקומיים מובילים את המגמה של קניית השקלים. באותה עת, הדולר בעולם הגיע לרמה החזקה ביותר לעומת סל המטבעות העיקריים (DXY) מאז תחילתה של שנת 2006 וביחס ליורו לרמה החזקה ביותר ב-5 השנים האחרונות. המשך התחזקות הדולר בעולם צפויה לחזק את שערו גם ביחס לשקל. במרבית התקופות קיים מתאם גבוה מאוד בין התנהגות הדולר ביחס לשקל לבין התנהגותו ביחס למטבעות העיקריים. רק בתקופה שבין סוף 2012 לאוגוסט 2014, הקשר נותק ולמרות שהדולר היה יציב יחסית לעומת המטבעות האחרים, השקל התחזק מול הדולר בשיעור יחסית חד", אומר זבז'ינסקי.

 

 צילום: shutterstock

 

ב-FXCM ישראל מציינים הבוקר: "לאחר שבועיים של דשדוש בשל חופשות חג המולד וראש השנה האזרחית, שבוע המסחר הראשון של 2015 יוצא לדרך, ונפחי המסחר צפויים לחזור בימים הקרובים לרמות הנורמליות. השנה נפתחת כשיחסי הכוחות בין הדולר לבין השקל ברורים למדי. בשעה שמדד הדולר נסחר בעולם ברמתו הגבוהה ביותר מאז דצמבר 2005, השקל נועל חודש שישי ברציפות של ירידה למול הדולר. הגורם הראשי שמכתיב את תנועת הצמדים הוא צפי הריביות, ובשעה שהבנק הפדרלי צפוי להתחיל השנה בהעלאות ריבית, "כאשר השאלה היחידה שנותרה פתוחה היא מתי ובכמה, בנק ישראל צפוי להותיר את הריבית ברמת אפס לאורך מרבית שנת 2015, אם לא כולה".

 

"כשאלה פני הדברים, הצפי הוא להמשך העלייה של הדולר-שקל, כאשר עלייה במהלך 2015 חזרה מעל רמת 4.1 תסלול את הדרך בהמשך השנה לעבר 4.27 ו-4.36, כך עולה מתוך ניתוח טכני של המגמה בטווח הארוך. עם זאת, כל עוד אנו מתחת לרמת 4.1, ישנה היתכנות לתיקון טכני שעשוי להוביל את הצמד לעבר 3.80", אומרים ב-FXCM.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x