$
בורסת ת"א

אחרי הפחתת הריבית: הדולר מזנק ב-1.1% לשיא של שנה - 3.57 שקלים

היורו מוסיף 0.8% ונסחר תמורת 4.72 שקלים; מתחילת אוגוסט הדולר משלים זינוק של 4.4% והיורו 2.7%. פריקו: "בנק ישראל החליט להוציא את התותחים הכבדים"

שי סלינס 20:4525.08.14

תגובה חריגה להחלטת הריבית של בנק ישראל בשוק המט"ח אחרי הפחתת הריבית של בנק ישראל לשפל היסטורי: הדולר מזנק ב-1.1% לרמה של 3.57 שקלים - שיא של שנה והיורו מוסיף 0.8% לערכו ונסחר תמורת 4.72 שקלים. מתחילת אוגוסט הדולר משלים זינוק של 4.4% והיורו 2.7%.

 

הפיחות בשקל החל כאשר הוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה היום לשוב ולהפחית את הריבית לחודש ספטמבר ב- 0.25%, בהמשך להפחתת ריבית בשיעור זהה שביצעה גם בחודש שעבר. כתוצאה מכך ירדה ריבית בנק ישראל לשפל של כל הזמנים: 0.25% בלבד.

 

רוב המשקיעים בשוק הופתעו מהחלטת בנק ישראל, כאשר רובם היו סבורים כי בנק ישראל יותר את הריבית ברמת שפל של 0.5%, בעוד שחלק קטן סבור כי הריבית תרד ברבע אחוז ל-0.25%.

 

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות בתגובה להפחתת הריבית המפתיעה של בנק ישראל: "בנק ישראל במאבקו לעידוד הפעילות הכלכלית ולפיחות השקל החליט להוציא את התותחים הגדולים וביצע הפחתת ריבית נוספת וכך ירדה ריבית השקל לשפל היסטורי. הפחתת הריבית צפויה לגרור לפיחות השקל אל עבר רמת 3.60 שקל לדולר ולעודד את הפעילות הכלכלית. הפחתת הריבית חרגה מהציפיות שכן בשווקים ציפו כי בנק ישראל יעדיף לבחון את ההשפעה של הפחתת הריבית האחרונה שבוצעה בטרם ישוב ויפחית את השקל. על רקע ההאטה בפעילות הכלכלית במשק, עוד לפני המערכה בדרום והשפעה הממתנת של הלחימה על הצריכה, כל אלה תרמו להחלטת הוועדה המוניטרית לבצע מהלך חריג כמו הפחתת הריבית האחרונה.

 

קרנית פלוג קרנית פלוג צילום: איי פי

 

אחת הסיבות העיקריות לחידוש הפחתות הריבית היא המשך הרפיון בפעילות הכלכלית במשק. בשבוע שעבר פרסמה הלמ"ס כי ברבעון השני של השנה גדל התוצר רק בשיעור שנתי של 1.7%, לעומת קצב גידול שנתי של 2.8% שנרשם ברבעון הקודם, ושל 5.3% ברבעון המקביל בשנה שעברה. האטה משמעותית זו בפעילות הכלכלית נרשמה עוד לפני מבצע צוק איתן, שהשפעתו השלילית על המשק נאמדת כעת באובדן תוצר של יותר מ- 0.5% (למעלה מ- 5 מיליארד שקל).

 

עוד לפני החלטת הריבית של בנק ישראל, שערו היציג של הדולר נקבע על 3.54 שקלים - עלייה של 0.7. בכך השלים המטבע האמריקאי זינוק של 3.8% מתחילת אוגוסט. היורו היציג נותר ללא שינוי ושערו היציג נקבע על 4.68 שקלים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x